gathering

Så är det ännu en söndag. Snöblandat regn och baksmälla förgyller dagen.
Igår var det som sagt inflyttningsfest här i stugan. Det blev faktiskt rätt så lyckat. Många inbjudna kom inte, men det är nästan skönt då det var knökfullt. Gästerna anlände runt 20:00 och då blev det genast fart på den gamle bartendern. Kvällen till ära bjöds det på Whiskey sour, Mojito och diverse Daiquiris (jordgubb, hallon eller mango). Medans jag pysslade på med drinkarna var det fullt ös framför TV:n. Jag och roomie har nämligen köpt "Guitar Hero 4: World Tour". Jag vet att det låter tråkigt och/eller töntigt, men gästerna spelade och sjöng, men framför allt så minglades det. Detta evenemang avrundades runt 07:00. Lagomt tidigt.
Idag studerar jag Salvatore Calabreses bok "How to cure a hangover". Mannen är en legend inom barbranschen. Lite överskattad i min mening, men han vet mycket. Det har även pratats friskt i telefon. Ett roligt söndagsnöje när hjärnan inte har mer att tillföra. Jag har även städat lite och hittat diverse kvarglömda pinaler. Ett riktigt detektivarbete att leta reda på ägarna då det var många här.

inflyttningsfest

Så på lördag har jag och Roomie en inflyttningsfest. Målet är att inte bli vräkta efter den, men det är ett senare bekymmer. Jag är rädd att det kommer en hel del människor hit då både jag och Roomie är sociala sen barnsben.
Drinkarna jag kommer att bjuda på är Frozen strawberry daiquiri, Mojito och Whiskey sour. Jo, jag vet, jag hatar att göra mojitos. Men allt för mina gäster. Jag var och fortfarande är en av världens bästa bartenders. Vissa frågar mig fortfarande om jag inte vill jobba igen. Ja, ibland. Speciellt i Madrid är oftast svaret.

Vincirkeln igår var riktigt bra. Vi testade Syrah och Shiraz (same shit, different name).

 

vinter

Ännu en vacker morgon gryr över Umeå. Det har snöat de senaste dagarna och jag är överlycklig. Jag och min roomie har funderat på att inhandla pulkor å det snaraste för att ha lite roligt i snön. Eller kanske det blir lite nostalgi och jag skaffar mig en Snowracer. Vilka barndomsminnen man får. Aldrig förr har så få haft så ont för så lite.

Annars går jobbet bara bra. Igår anlände äntligen mina öl som jag hade beställt från Sundbybergs Systembolag. Bara 1,5 månader sena. Sju till stycket Left hand Brewing Company Oktoberfestöl. Dom har varit svåra att få tag på p.g.a. att det lilla bryggeriet i USA fick fel på anläggningen och kunde inte skicka ut så många som de skulle. Hur som helst så avnjöt jag och roomie varsin igår kväll, och gissa om de smakade mumma. Kanske lite sent på året med tanke på att julölen nu finns på hyllorna. Testa gärna julölen från Wisby (Sverige), Ölfabrikken (Danmark), N´ICE (Belgien) och Samuel Adams winter (USA). Jag har redan lovordat Zeunerts julöl så det behöver jag icke repetera.............men jag gör det ändå. Även Jämtlands bryggeri har en julöl som inte går av för hackor. Inte för att jag är helt förtjust i Jämtland (Ända sen Evert Ljusberg basunerade ut på riksTV under storsjöyran, att han inte vill ha klyktattare i Jämtland), men deras bryggeri är inte nådigt. Hell, Heaven, Pilgrim och President är förbaskat goda och runda i smaken.
Ikväll har vi även ett nytt möte med vincirkeln. Vi är ett gäng på bolaget som har vinprovningar lite nu och då. Väldigt roligt och givande. Jag undrar vilka smakupplevelser kvällen kommer att bjuda på.
Idag blir det också att planera vidare om festen på lördag. Jag ska göra Mojitos, Strawberry daquiris och Whiskey sours. Ska bli intressant och se hur dom blir. Jag tror nog det blir bra. Däremot att göra en musiklista är inte helt enkelt. Det mesta jag har i musikväg är Slipknot, Metallica, Vince Guaraldi trio och klassiskt. Kanske kan mixa ihop nåt av det............eller inte.
Nä, nu blir det tvagning, rakning och en 11 timmars arbetsdag.



kaffesug

Idag var jag och min roomie till COOP på Ersboda och handla lite mat och varsin Zeunerts julöl. Jajamänsan, gott folk, igår släppte systembolaget julölen och det är inga dåliga makapärer. Även om Frankrike, England och uppstickaren USA har väldigt julmysiga och goda bidrag i årets utbud så måste jag säga att Zeunerts står i en klass för sig.
Hur som helst. Väl inne på COOP ville min roomie ha en kopp kaffe från en automat som står där i ett hörn. Redan hade ett lagomt stort gäng med pensionärer samlats vid denna oas, då det visade sig att automaten var trasig. Att se dessa PRO-koffeinister plus min roomie stå där skrikandes och gnällandes efter kaffe var en obetalbar syn. Tyvärr glömde jag bort att kameran på min nya mobil faktiskt är riktigt bra så det blev inget foto. Maskinen fungerade helt enkelt inte. Till slut kom en stackars stressad kaffeautomatansvarig dit och kollade läget. Då var folkmassan i upprorstillstånd minst sagt.
Jag, som inte dricker mer än en kopp i veckan (utom när jag är hemma i byn), gick in i butiken för att söka föda. Efter några minuter dök min roomie upp med världens största leende. "Underbara lycka" var det enda han sa innan han försvann in i fruktdjungelavdelningen.

Annars har dagen varit riktigt givande. Stordiskat, storstädat och storslappat. Har också pratat lite business för ovanlighetens skull. Ser fram emot att försöka ge mig in i den världen. Kanske ska ringa min syster och göra lite businessresearch.

Idag gjorde min vän Per Morberg en utsökt fransk löksoppa med gratinerad ost, påföljt av en rik, och för paletten orgasmisk, plankstek och som avslutning en färgsprakande dessert gjord av galiamelon med rivna frukter och en grädde med cointreau. Tyvärr var det på TV, men jag njöt ändå.
Däremot gjorde min roomie en riktigt manlig gryta (helt i verkliga livet) med chorizo och klosterost. Fantastiskt gott. Till detta avnjöt vi varsin Zeunerts julmust som jag hittade på COOP.

Summa summarum: Vilken härlig dag för ovanlighetens skull.




Inga tårar. Ingen smärta.
Fegt är bra.

comeback

Jaha, då är det officiellt att jag ska göra en comeback med min moderklubb, Undroms IF. Ska bli jäkligt roligt att få spela med dom igen trots att jag inte känner halva laget, men det är ingen fara. Just nu letar jag efter en bra klubb här i Umeå att få träna med och komma in i matchform igen. Som tur är joggar och styrketränar jag.................eller helt ärligt så var det en månad sen p.g.a. en ihållande förkylning, men nu är jag frisk igen. Jag kan se allt folk på handlarn nere i Undrom pratandes om det nygamla förvärvet. Nä, nu är det dags att ladda med pasta inför morgondagen:

08.00 - 09.00: Revelj (Beroende hur morgonpigg jag är)

09.00 -12.00: Egen tid till t.ex. städa (?!), träna, äta, tvagning etc.etc.

12.00 - 20.00: 45min promenad till jobbet. Jobba. 45min promenad hem.

20.00 - ????: Äta, slöa, kolla mail m.m.

trött

Vaknade i morse av att jag var otroligt trött. Jag är ingen morgonmänniska, men det här var patetiskt. En dag i hopplöshetens tecken blev inte mycket bättre av att mitt älskade MoDo förlorade med 0-6 hemma mot Skellefteå. Visst att dom har många nyckelspelare skadade, men ändå...................
En ljuspunkt i vardagen är dock att det har kommit snö. Äntligen är det dags för vinterövningarna och skidåkning. Jag börjar tro att jag har en fetish för vinter och minusgrader. Inga nyheter direkt, men så är det.
Nä, nu är det dags att sova och hoppas på en bättre dag imorgon med mer snö och svidande minusgrader.

arvidsjaur

Glömde bort att nämna att jag blev handplockad med åtta andra för en övning med jägarbataljonen i Arvidsjaur för c:a en månad sen. Skitkul att vara där. Varken kan eller vill berätta om vad vi gjorde där men det var givande och tröttsamt. Fick utbildning på olika vapen och lite annat. Känndes dock ovant att som gammal stridsvagnschef få vara i jägarland. Men tydligen så är min fysik och det där med hjärnan helt på topp. Deras övningsledare vill att vi åker dit igen och det gör vi mer än gärna. När jag mönstrade så gjorde jag jägartestet och fick välja mellan K4 (Arvidsjaur) och I22 (Kiruna), men tillslut hamnade jag i Boden. Ångrar inte en sekund av det. Det är roligt att vara fotsoldat när det händer saker, men inte att ligga och frysa i timmar innan en strid som tar c:a 2 minuter. Hur som helst så var resan bra och rolig. Kommer aldrig att glömma deras logement. Bortskämda jägare!



gucci

När jag jobbade på The Ritz i London 2001-2003 så gjorde jag och en annan svensk bartender där lite extrajobb vid sidan om. Bl.a. gjorde vi fester för kändisar och modeföretag. Ett "gig" vi gjorde var för en ny Guccibutik i ett av londons finaste områden (veckan efter gjorde vi Yves StLaurent på samma gata). Hur som helst så var det en låt dom spelade hela kvällen och nu kom jag på vilken det var.
Janis Joplin med "Take another little piece of my heart".
Skitbra låt, men inte när man hör den umpton gånger på en kväll.

artikel

Nu har en artikel om våran gruppchefsutbildning publicerats. Jag är med på alla bilder. Jag vet att det är lite skryt, men är man linslus så är man. Har jag inte hjälm på bilderna så har jag på mig en "bassäkmössa." Ser ut lite som en fiskemössa fast snyggare.

http://hemvarnet.se/ornskoldsvik/?action=visanyhet&nyhetid=4581

korthet

Sensommaren och hösten i korthet:

Chefsutbildning i Härnösand med Nilssons befrielsearmé, puckoplutonen. Mycket rolig vecka med det galnaste gäng jag har träffat. Väldigt bra sammanhållning och stämning. Regnet öste ned varje dag utom sista då solen sken. Vid det laget var vi så vana med regnet så solen var mer ett irritationsmoment.

Farfar begravdes. Han höll tappert ut in i det sista men fick tillslut somna in. Mycket vacker begravning. Man vet att det oundvikliga ska ske, men ändå är man aldrig tillräckligt förberedd. Saknaden efter världens snällaste och bästa farfar är stor.

MOUT (military operations urban terrain) i Sundsvall. Blev inbjuden av en kille på gruppchefskursen. Mycket roligt. Alltid roligt att springa runt i byggnader och skjuta och kasta handgranater.

Jobb, jobb och ännu mera jobb. Systembolaget är ett busy ställe.

Övning i Boden. Krigade i mina gamla lumpartrakter mot pansar. Jäklar vad roligt att få se en stridsvagn igen. Ögonen nästan tårades när jag såg en. Saknar tiden som stridsvagnschef enormt. Givetvis krossade dom oss, men pansar vs. infanteri är inte rättvist.

En kompis har flyttat in hos mig. Roligt värre.

Nä nu är jag less på att skriva. Mer lektyr följer snart.

tillbaka

Nu är jag tillbaka.......igen........i cyberspace........otra vez............

Internet är nu en naturlig del i min vardag igen.
Ska skriva ett långt inlägg snarast om vad som har hänt den senaste tiden, vilket inte är lite.

RSS 2.0