Böcker.....

Har just beställt en del böcker jag vill ha. SÄPO kommer säkert höra av sig när de får reda på att jag vill läsa "Mein kampf"........ igen. Jag läste den när jag var 14-15, men nu vill jag läsa den igen. Det är så intressant vad som kan driva en människa att bli så hatisk, speciellt mot sitt eget folk. Och hur lyckades Hitler att manipulera en hel befolkning? Jo, visst var avtalen efter 1:a världskriget en faktor, men ändå. Gitta Sereny skrev en enormt bra bok om Albert Speer som förklarar en del.....
Vidare så har jag beställt en bok som heter "Recondo". Enormt bra biografi om livet som elitsoldat i Vietnam. Larry Chambers beskriver hela processen ruskigt bra. Deras slutprov var att gå bakom fiendens linjer och utföra vissa uppdrag. De är de enda i världen som någonsin gjort något liknande. Otroligt fascinerande läsning.
För att avrunda så har jag köpt "Batrachomyomachia" (Striden mellan grodor och möss) av Homeros. Jag älskar hans böcker om Troja, så varför inte testa hans vidare verk.

Läs böcker gott folk!

Det där med whisky.....

Box från Ådalen släpper "Ankare" på dryga 40 liter. Jag funderar på att investera i en rökig version. Det kommer att dröja innan man får smaka på skönheten, men klart värt alla pengar. På tal om det så kostar det runt 13000, så om någon är med på att testa så hör gärna av er. Fler investerare = billigare för oss alla. Jag funderar hur som helst på att lägga en slant på det. Extra roligt är att Thomas Larsson från Holm är delansvarig.
hur som haver så är jag, enligt mitt yrke, neutral till märken. Dock så vill jag rent personligen och patriotiskt värna om Ådalen!

En lång helg!

Men nu peppar vi inför en ny vecka.
Så vad hände i helgen förutom jobb?
Jag är tydligen bög, enligt facebook, så det är bara att gilla läget. Mr R är riktigt rolig ibland......... men bara ibland. För att kontra så undrar jag vad hon som jobbar på Sega Råttan heter. Verkligen en söt och trevlig tjej som alltid blir glad när jag köper mina sura dragsters. Helt klart jonasmaterial!
Nu väntar en ny vecka med nya utmaningar och jag gillar det. För det första så är jag ny stfC för FARB-gruppen så nu blir det sprängskola för min del. Det spöar inte en strv122, men i brist på pansar så nöjer jag mig med annat.
Vidare så väntar en ny provning på tisdag och jag har fullt upp med det. Kommer att bli legendariskt!


Det där med kampsport......

Det gör ont ibland, men det är coolt. Nu har jag en näsa stor som Cyrano de Bergerac! Den är inte helt söndertrasad, men blodet flödade ganska friskt. Hur som haver så överlever jag och t.o.m. kanske gillar det lite. Får många tröstande röster från vackra kvinnor......

En skön låt:


Vackert!

Trevlig söndag. Bio med Ms J och Ms I för att sen, enligt Ms J, skrapa ihop vuxenpoäng med att spela bingolotto. Ingen vinst denna gång. Gillar inte själva programmet, men mute på tv:n och sen bra musik i lurarna så funkar det. En höjdpunkt i bingolotto var dock detta enormt vackra stycke skriven av Mikael Wiehe och framförd av kanske en av de vackraste röster som existerat. Kanske Kiri Te Kanawa kan tävla om det, men det är en helt annan story.


Vackert!

Trevlig söndag. Bio med Ms J och Ms I för att sen, enligt Ms J, skrapa ihop vuxenpoäng med att spela bingolotto. Ingen vinst denna gång. Gillar inte själva programmet, men mute på tv:n och sen bra musik i lurarna så funkar det. En höjdpunkt i bingolotto var dock detta enormt vackra stycke skriven av Mikael Wiehe och framförd av kanske en av de vackraste röster som existerat. Kanske Kiri Te Kanawa kan tävla om det, men det är en helt annan story.


JVM!

JVM är nog den bästa hockey man kan se. Möjligtvis så är det Stanley Cup och OS-finalen som kan mäta sig med det. Tyvärr så förlorade småkronorna tidigare ikväll trots en hyffsad match. De spelade inte sin bästa hockey i de inledande två perioderna, men trots allt så ska de ha godkänt. Nu är det USA vs Kanada som gäller. Vill gärna sova, men ska fasen se den matchen också. Just nu så är tempot så sjukt högt..... Det högsta jag har sett. Fysiskt, snabbt och de har alltid nån som stör motståndarmålisen. Sverige måste lära sig......

Vaken igen!

När jag inte sover så lyssnar jag på musik och läser böcker.
Hade högskoleprovet handlat om musik så hade jag fått 2.0 direkt. Nu har jag bra resultat som det är, men roligt att leka med tanken.
Historien om Iron Maiden är fascinerande. Sångaren, Bruce, vaknade upp en dag i en hotellkorridor i Tokyo bakfull som få och då bestämmer han sig för att lägga av med alkohol och bli pilot. Ifjol så flög han ett gäng fans från Oslo till Stockholm för en spelning och sen tillbaka. Grundaren, Steve, var på g att spela fotboll med West Ham United, men tyckte inte att han fick ut tillräckligt av det livet. Så han sparade ut håret och jobbade hårdare med basen.

En låt som fick amerikanska kristna högern att må illa......


Fortfarande.....

Sover mest hela tiden. Dock så är det fantastiskt uppfriskande att ta sig ut nu och då. Köpte en våg idag på ICA och ser till min fasa att jag har rasat i vikt. Så fort jag blir pigg nog att äta ordentligt ska jag leva på pölsa och mustiga grytor.


Total ståfräs!

Eller är jag ensam som får det när jag hör och ser denna version? Jag är inget stort fan av Stones, men jag uppskattar bra musik. Jag anser att de är det totala bandet. Sång (?) gitarr, bas och trummor är något de har överflöd av.
Att få se Charlie Watts sova bakom pukorna är något jag älskar! Han har ett lugn som många trummisar saknar. Gå gärna in på www.drummerworld.com och kolla.


Svag individ!

Jo det är jag! Att vara riktigt sjuk för andra gången på ett halvår är inte min kaka. Å andra sidan så är feberfrossa inte något att mumsa i. Som tur är så finns Youtube och min sköna säng. Jag kanske var optimistisk som tog en promenad igår, men tjurig som jag är så fanns det inget alternativ.
Vidare så ber jag om ursäkt till er alla som ringde igår och jag inte svarade. Telefonen gick varm minst sagt och det tar jag som en komplimang.


RSS 2.0