Who? The Who!

Några av er läsare har kanske vid det här laget fått en magkänsla av att jag diggar The Who? Jo, det gör jag verkligen! Jag lyssnar på det mesta av deras alster, men just spelningen i NY efter 9/11 är riktigt bra. Skön energi!


Trötter!

Så nu har jag faktiskt bara sovit totalt fem timmar de senaste två dygnen och jag är oförskämt pigg. Klart att jag ser fram emot att gå och lägga mig ikväll, men först blir det till att göra middag och ta det lugnt i soffan.
Så vad har då hänt de senaste dygnen undrar ni. Jo, först blev jag våldsgästad av två gamla polare från byn och deras två polare. En mycket rolig kväll och natt. Började på Pipes med middag för att sen förflytta oss till Allstar. Efter Allstar blev det trädgårn. Efter trädgårn blev det nydalabadet för ett nattligt dopp. Då var klockan bara c:a 04:00. Så jäkla skönt det var i vattnet. Det kommer definitivt att bli av igen. Sen var det efterfest hos mig till morgonen. Ett par timmars sömn och jag var återigen på jobbet. Tur att jag tog det lugnt under natten så dagen blev bra. Efter jobbet, som bjöd på mången överraskning, så var det hem och äta innan ms L kom över för en filmkväll. Det blev Avatar och The Shining. Avatar var helt ok, men The Shining är sjukt bra! Så klockan blev mycket innan ms L återvände hem. Jag sov ett par timmar innan en ny arbetsdag började. Ännu en svulstig dag på jobbet som gick fantastiskt bra.

Så jäkla skön version. Riktig relaxmusik!


Popquizz!

Vilket inte är så lätt som man tror. Jag och ms L kämpade tappert, men fick ett fel så det blev inga presentkort. TC var fullsatt och folk satt mycket koncentrerade. Våra bordsgrannar satt med Iphones och diskuterade högt och glatt på bred göteborgska. Som tur var så gillade de ms L så hon fick några bra förslag så vårat resultat blev bättre. Sen blev det en promenad i det vackra sommarvädret innan jag lämnade av henne hemma. Efter det tog jag en liten extra promenad och lyssnade på musik. Mycket mysigt, speciellt när det är Ennio Morricone som står för den. Nu blir det planerande inför morgon då jag har lovat ms L att laga middag. Tror det blir en sommargryta med en personlig touch. Som dessert blir det färska hallon och så blir det mitt berömda gröna isté. Mumma säger kocken!

Ennio Morricone! Denna klart strålande stjärna som har förgyllt mången film:


less...

Hur raderar man något som man har publicerat?
Nä, nu blir det jogging och sen popquizz med ms L på TC.


Bra jobb?

Har hört från en del vänner att jag bör jobba som konsult. Ge motivation och råd. Vet dock inte riktigt om det kan stämma. Jag är sjukt hård när det handlar om personlig utveckling. Ger du inte ditt allt så kommer jag att smälla till som en meterorit! Men jag har pratat med en kompis nu Stockholm och han vill att jag gör det. Jag har redan

Men......

Så jäkla komplicerat, men ändå inte.......... Tänk inte så mycket! Agera!
Nä, nu ska jag planera in en resa hem till byn för att lira boll med kusinen. Ska bli så sjukt roligt att åka ner till Vallen och kicka boll.

En av mina filmmusikfavoriter. Filmen är grym och musiken är ännu bättre!




Nervös?

Det är jag aldrig! Men nu så är jag det........ Prommis imorgon med höga förväntningar på mig själv! Dock så är prommispolaren väldigt jordnära så det blir nog bra prima.

En av mina största idoler:


Söndag.....

Joggat och kört ryck i en sjukt brant backe. Så jäkla roligt när man har Master of puppets i lurarna! Du känner inte att benen vill explodera. Senare ikväll så hägrar nog terränghinderbanan på I20 och lite själavård där. Så underbart nu när vädret är mindre bra. Bra musik och fysisk plåga kan vara riktigt ballt......
Imorgon väntar en lugn dag. Dock så ska jag förbi jobbet en sväng och ta hand om lite pappersarbete för att senare ta en promenad med ms L.


Lördag.....

Känns rätt så bra att vara butikschef ändå. De andra på bodegan har varit nöjda med mig, så det ser jag som ett gott betyg. En hel del strul idag med diverse kunder, men jag tog rätt beslut hela tiden kändes det som. I vissa fall var jag nog lite väl hård, men du ska inte jäklas med mig eller de andra i personalen för då får du onda ögat!
Väl hemma igen så blev det en berikande sallad med pasta, kyckling och parmesan. Sanslöst gott! Sedan ned på stan igen för bio med ms L. Det blev Twilight Eclipse enligt hennes önskemål. Mycket nakna manliga bringor genom hela rullen och jag som knappt fick se ett kvinnligt nyckelben ens, jäkligt diskriminerande........ Sen var det bara c:a 5 minuters fight så betyget blir med beröm godkännt en grym chickflick. Nä, skämt å sido så var den helt ok. Ingen Jonasrulle, men bra underhållning. Sen gick vi hemåt då hon bor på vägen mot mitt område. Trevlig konversation och många skratt. Vi får se vad som händer, men vi ska träffas igen snart har vi sagt. Kanske redan imorgon................

Vet inte om jag har lagt in denna version tidigare, men den är så gudomligt bra!


Pansarporr!

Jag har fått ett erbjudande att åka norrut i höst till de gamla jaktmarkerna. Först och främst så hägrar Arvidsjaur och lite promenader där, men sen så blir det nog en vecka i Boden med mina gamla "panzer" befäl. Tydligen så har ryktet gått runt att jag är en bra ledare. Skit i Jante och kör hårt! Jag är bara så otroligt bra! Vi får se vad som händer.


So far....

Min familj var här i helgen på besök. Alltid lika roligt och uppskattat. De gav mig ett mycket fint matbord med tillhörande stolar. Så fort det lugnar ner sig på jobbet så ska jag lägga all min energi och pengar på att skapa ett mer mjukt hem istället för den hårda ungkarlslya jag nu bor i.
Anyhoo, jobbet är som det är. Jag älskar det, men nu under sommaren kan jag leva utan den anstorming av norrmän som alltid infaller i juli. Jag förstår varför vi svenskar skämtar om våra grannar västerut.
Dock så fick jag ett infall igår. En jobbarkompis till mig tyckte att jag skulle ner till rådhusparken för att uppleva lite livemusik. Hennes lillebror spelar i ett band som heter Mates of mine. Jag var lite skeptisk att gå ner dit för att sömn var en bristvara vid det tillfället. Men jag ångrar inte en sekund av kvällen. Vilket jäkla bra band! Vi satt i gräset längst fram och diggade. Inte direkt min musiksmak, men jag uppskattar bra musik när jag hör det. Dessa grabbar har jobbat hårt här i Sverige och i Brighton (UK). Idag gick jag och köpte deras senast skiva och den är skönt bra.
En låt från dem och sen en annan ny favorit från Hoffmaestro. Ett av, enligt rykten, världens bästa liveband. Skön musik när man vill varva ned ett par våningar. Inte alltid Slipknot och Metallica fungerar.......





Reunion 2

Då har Mr M lämnat Umeå. Alltid lika roligt att träffa honom. Som vanligt brukar han få ett spontant infall och slå en pling. -"Tjenare, jag kommer och hälsar på". Gårdagen var bra. TC är ett skönt ställe som är klart underskattat. När jag och Mr M kom hem så satt vi hela natten och spelade PS2. Nördigt, men klart värt det. Kvällens höjdpunkt var dock när Mr M ringde upp en gammal klasskompis till oss som jag inte har träffat sen högstadiet. Nu planerar vi en tredje reunion här i Umeå snarast.
Så åter till VM-finalen. Bläckfisken Paul har haft rätt så här långt. Nu har han tippat att Spanien vinner finalen. Ljug inte bläckfisk, annars blir du friterad av undertecknad!


Übergulligt

Jag och en jobbkompis har ett gemensamt intresse, och det är hårdrock. Dock så kan vi båda få en brainfart ibland och börja sjunga på diverse udda melodier. Just igår så blev det "Puff, the magic dragon". Jag blev tvungen att kolla upp den på Youtube och jag älskar det jag hittade. P,P&M gör ett underbart jobb med kören och publiken. Jag kan inte sluta att le när jag ser den här videon. Det är bara för gulligt. Alla sjunger med och världen verkar vara i harmoni. Inte direkt min smak, men diggar ändå låten.
Nu laddar vi inför den stora VM-finalen och sen en dejt på måndag.
HALA ESPAÑA!




Reunion.

En sanslöst rolig helg börjar lida mot sitt slut. Klev upp klockan 05:30 på lördagmorgonen för att sen jobba fram till 16:00. En pizza med en kompis innan jag gick hem för att duscha och byta kläder. Sedan en taxi till en kompis jag inte har umgåtts med på c:a 12-13 år. Vi sitter på hans balkong sippandes cuba libres och tittar på ett soligt och vackert Umeå. Vi pratar om minnen och skrattar gott och mycket. Fantastiskt roligt att träffa Ö igen. Sen går vi till Allstar för en god middag, ett par öl och Spanien - Paraguay. Fy fan vad glad jag blev efter David Villas flippermål. Mitt hjärta stod still för några sekunder innan jag exploderade i jubel. Tårarna kom nästan fram, jo så starkt känner jag för mitt älskade Spanien. Sydamerikanerna vid bordet bredvid blev inte glada och sa några syrliga kommentarer på spanska till mig. När jag hade återhämtat mig från glädjen vände jag mig om och svarade gladeligen på deras skymfer, givetvis på deras modersmål. De blev aningen paffa.
Efter detta så begav vi oss till TC för att inmundiga några öl och mingla. När c:a en timme hade passerat ropade någon på mig från VIP avdelningen. Nu blev jag paff. Där sitter en snubbe från Undrom jag inte har träffat på ett bra tag. Jag och Ö satte oss ned med honom hans sällskap. Sen barkar det ur totalt. Det slutar med att vi är fyra f.d. undromsbor som sitter och pratar. Vi har inte setts på flera år och då var ålderskillnaden ett hinder. Inte nu, vi är alla vuxna individer nuförtiden. Jäklar vad vi hade det roligt. När TC stängt så tog vi alla en taxi tillbaka till Ö och hade efterfest och pratade till klockan slog 7 på morgonen. Sen somnade vi alla överallt i hela huset. Jag lyckades blåsa upp en madrass på ett par minuter. Mycket nöjd med det, men mina lungor höll på att explodera. De andra var mycket imponerade.
Idag var alla slitna, men mycket nöjda. Jag åt kebab med Ö och S för att nu sjunka ner i min soffa och kolla lite TV innan det blir tidigt i säng.


Efter en helt vanlig dag.....

.......när jag har jobbat hårt, fått en flaska kastad på mig, mött underbara och mindre underbara människor så avrundar jag gärna kvällen med lite Flight of the Conchords. Denna duo får mig alltid att skratta så magen kniper.


Sorry!

Ledsen jag inte har antecknat mycket på den senaste tiden, men saker och ting har sin tid. Snarast kommer jag att återkomma med nyheter och anekdoter. Bara för att lugna edra nerver så spelar jag en liten låt som jag diggar:


RSS 2.0