Midsommar = shit!

Nä, jag leker bara lite med slipknots låt "People = shit". Idag var det verkligen krig i bodegan. Tro mig eller ej, men dagen innan midsommar är faktiskt en av de värsta. Jäklar vad folk kommer in i sista sekunden och vill ha dryckestips och råd. Som jag säger till de som pallar det: -"Planera era inköp i tid inför nästa år så slipper ni köer och produkter som har tagit slut".
Men hur som haver så gick jag efter jobbet ner till Strömpilen för att hämta min älskling. Nä, det är ingen quinna jag pratar om. Det är en manlig man som har massivt hår på bröstet. Jag pratar om min Ardbeg Supernova. Nu slumrar jätten i mitt hem. Jag ska inte vara helt oärlig utan bekänna att det vore trevligt med ett litet glas just nu, men jag håller mig. Det blir nog att jag tar ett litet glas imorgon med några goda vänner. Tyvärr så såldes de fyra återstående flaskorna väldigt snabbt imorse. Önskar att jag hade lagt undan två Supernova. Pengar är inte allt när det handlar om en whisky som är klart värt att fria till.
F.ö. så tycker jag att en final i fotbolls-VM mellan Japan och Spanien vore så jäkla ballt!

Glädje!

Kvällens grillning med rekryteringsgruppen var väldigt trevlig. Nu väntar en hel del jobb ända fram till jul och sen blir det ännu mer. Riktigt roligt faktiskt.
Men varför Glädje, undrar ni säkerligen. Jo, Jag tog en promenad förbi bodegan nere vid Strömpilen och sa hej till de som jobbar där. Till min förvåning så har de några få flaskor med Ardbeg Supernova. Det är en fantastiskt god whisky som är superrökig. Troligtvis den rökigaste på marknaden. Den har varit slutsåld sen ett år tillbaka, men mina kollegor hade lyckats fiska upp ett par flaskor. Hur de gjort detta har jag ingen aning om, men det är inte viktigt. Genast fick de lägga undan en flaska till mig som jag ska hämta upp på måndag. Lycka! Finns det då kvar en till så vem vet vad som kan hända...........


Mycket nu.........

Det är inte bara jobb och jobberbjudanden som tar upp mycket av min dyrbara tid. Även försvarsmakten börjar vakna till liv igen trots att det är sommar. Det kommer att bli mycket att göra senare i år och förhoppningsvis så blir det Norge igen. Ser verkligen fram emot det.
Nä, nu ska jag iväg och grilla med våra nya rekryter.

Kanske

Har pratat med Tim idag. Kanske jag åker till London snart. Han har gett mig ett bra erbjudande och jag har pratat mycket med gänget från Ronnie scott´s. Det är verkligen en chans som jag kanske bör ta hand om. Jag får makten över det mesta, om inte Tim har nåt att säga till om, men det tror jag inte. Det vi pratade om tidigare i kväll handlade mer om hur jag vill utforma dryckesmenyn till maten. Jag vet vad jag vill ha och om jag tar jobbet så kommer jag konstant rådfråga mina vänner på bolaget. Jösses! Ge mig ett rakt svar! Jag saknar London enormt, men samtidigt så har jag ett sanslöst bra bliv just nu!

Beslutsångest..............

Jag vill inte lämna mitt underbara liv här i Sverige, men ändå så lockar Aqua..........
Jag vet att om jag accepterar erbjudandet så kommer jag att göra ett riktigt bra jobb. Mina ledaregenskaper har utvecklats enormt de senaste åren och jag är inte rädd för att ta i ordentligt. Chefen där vet om det och vill verkligen ha dit mig. Vi fungerade riktigt bra ihop på Ronnie´s och vi skulle göra det igen om jag antar utmaningen. Trots allt detta så vill jag inte lämna mitt nuvarande jobb. Pengar är inte allt. Kolla ändå in stället:

www.aqua.com.hk

Klicka på London så ser ni stället.

Nä, nu ska jag meditera lite och sen fortsätta kolla på VM. Sablarns att Spanien förlorade. Jag grät blod!

Mår illa!

Jag har fått ett erbjudande jag har svårt att neka.
En känd club i London har en ny Manager. Den nye clubmanagern (stavas det som så?) som vill att jag ska bli den nya barmanager är min gamle chef från Ronnie Scott´s i London........
Jag har ett bra liv här i Umeå, men saknar just den utmaningen, och lönen ( 40000 sek/mån) är inte helt illa.
Om jag antar utmaningen så betyder det inte ett barjobbb, utan ett mer administrativt utbud. Jag kommer att ha hand om en av Londons bästa barer! Det vore en ära att få basa över en respekterad bar och personal...........


NY!

Är det bara jag som blir totalt kär i denna version?!


EN helt vanlig lördagkväll.......

Efter en välförtjänad dusch så begav jag mig till Mr H. Ölprovning var temat. Om ni, gott folk, hade varit med denna afton så hade ni nog fått tokspunk av de elexir vi testade. Jag måste säga att vi var en grymt bra testpanel. T.o.m. Systembolagets testpanel hade ansikten gröna av avund. Vi beskrev varenda dryck i färg, doft och smak totalt klockrent. Tyvärr så återstår blott en Brooklyn Black OPS. Men skit vad den var bra! Nu ska den sista flaskan in i ett bankfack där jag ska skriva på ett kontrakt att jag inte får öppna facket förrän om minst fem år. Jag vet att den behöver det för att bli det bästa ölet någonsin. Jag gråter blod att jag inte köpte fler! Priset är inte det viktigaste. 

 

Och så till sist en mäktig man.


Jobb!

Nu har det varit högtryck på jobbet. Jag har fått mer och mer ansvar och stormtrivs med det. Min självsäkerhet ökar för varje dag. Ibland så kännst det som jag bara vill sjunka igenom golvet och försvinna, men det finns ljuspunkter som suddar ut allt det negativa. Mina jobbkompisar är riktigt duktiga och fantastiskt roliga att få jobba med. Så till alla kunder. Häromdagen kom det förbi en ung kille som skakade min hand och gav mig en snabb kram. Han sa att han var tacksam över att jag jobbar där jag gör. Efter ett par sekunder fattade jag att det var killen som fick ett otäckt anfall i butiken för några veckor sedan. Han var imponerad att jag kommer ihåg hans namn, men det är väl svårt att glömma när man sitter med honom samtidigt som man ringer 112. Kommer aldrig att glömma dessa 15 minuter innan han slutade krampa och vaknade till. En person som får såna attacker är inte lätt att hålla fast och se till att han/hon inte biter sönder hela munnen. Hur som helst så verkade han vid gott mod och ska nu till veckan in och röntga hjärnan. Jag hoppas verkligen inte att det är något allvarligt. Han har lovat att komma förbi på jobbet och uppdatera mig.
En annan rolig anekdot från så sent som idag. Två medelålders män som jag aldrig har sett tidigare kom in strax efter vi hade öppnat och handlade. De verkade lite för svajjiga, men den som satt i kassan bedömde att de skulle få handla. Någon timme senare kom de tillbaka och skulle handla igen. Nu satte jag stopp för dem. De blev inte glada och började tjaffsa. Den ene sa att den andre har ont i ryggen så därav hans konstiga kroppsspråk. Sen säger han att han också har ont i ryggen så därför har han samma problem. Jag frågar då vad oddsen är för det. Till slut så går de iväg som två mindre nöjda människor. Ytterligare några timmar senare så kommer en kollega fram till mig och säger att dessa två herrar nyss har ringt och klagat på mitt beteende och att jag hade nekat dem. De hade sagt att de kunde förstå om det hade handlat om två onyktra 20-åringar, men absolut inte två världsvana män som dem. Det bästa är dock att min kollega kunde knappt hålla sig för skratt i telefonen då de sluddrade och repeterade samma saker om och om igen. Vi får se om de kommer tillbaka nästa vecka.

Nä, nu blir det ölprovning ikväll. Ska bli riktigt roligt att testa en massa ovanliga drycker.

Tiden traskar på?

Jo, tamejfasen! Och fort går det. Sanslöst roligt att få se några foton som har legat och dammat i snart 30 år. Vad har hänt sedan dess? Väldigt mycket! 



Ser någon en skillnad?  

 


Nationaldag

Sitter och ser på nationaldagsfirandet. Slås bara helt plötsligt av hur vi firade nationaldagen i Madrid. Inte lika stort som den på Irland, men jäklar vad det firades. Folk gick man ur huse och partajade. Inte lika så vilt verkar det gå till här i Sverige. Mer bara en liten vimpel i handen och se på när den där jäkla Carola försöker sjunga.
Nä, tur att mitt andra hemmalag Spanien är med i fotbolls-VM iaf. Går Spanien till final så är det jag som bokar en resa till Madrid!
En liten ljuspunkt mitt i allt elände är dock Kalle Moreaus och hans muntra gossar. Kalle må inte vara den bästa sångaren och jag må inte heller vara den som ser på melodifestivalerna, men jag diggar sången.


Sova?

Jo, jag sov ett tag. Jag glömmer aldrig den dagen jag köpte Cypress Hills "Black sunday". Min pappa undrade om det var ett bra köp (jo,just här i Umeå). Jag är fortfarande övertygad om att det är den bästa hiphop skivan någonsin.
Det vore dock roligt om jag blev polis. Tro mig, denna musik kommer att finnas i min radiobil......




Det går väl la gött?

Jo, roséprovningen med kunderna gick bara bra. Fullsatt och med en mycket bra publik. Roséviner är inte min starka sida så Ms M fick sköta 99% av snacket. Jag är, tyvärr, inte en lika stor vinnörd (hon säger själv att hon är en) som henne. Dock så är jag över medel när det kommer till röda och vita viner. Hur som haver så gick det suveränt bra. När Ms M och jag presenterade oss och gav en snabb bakgrundshistoria om hur vi hamnade på bodegan så visade det sig att några deltagare hade varit i Madrid. De håller fullständigt med mig att Madrid är enormt mycket bättre än t.ex. Barcelona. Inte fotbollsmässigt, men som stad. Jag blev genast lite smått sugen på att åka tillbaka dit. Madrid är en bra fin stad att bo i. Jag saknar Mitt Madrid lite titt som tätt.
Efter provningen var jag duktigt trött. Jobba heldag och sen en kundprovning på det tar på krafterna. Gick sen till Ms E och kollade på tv och bara tog det lugnt. Jag var nog inte det bästa sällskapet, men hon verkade förstå varför. Vi hade det trevligt och pratade ett tag. Tur att hon bor så pass nära jobbet. Jag hatar omvägar!
Idag har jag mest sovit och nu kollar jag på lite skitfotboll (Vitryssland vs Sverige). Jag förstår inte hur man kan vara så trött på en helt vanlig onsdag? När jag inte har somnat till så har jag faktiskt kokat pasta och stekt en korvbit. Sitter och kollar på några äpplen just, men orkar inte gå till fruktskålen. Jag har ändå lyckats hitta ett fantastiskt musikstycke. "The last of the Mohicans" är en riktigt bra rulle, men jag har aldrig riktigt lyssnat på dess soundtrack. Fel av mig! Jag vet vad filmmusik kan göra och varför detta stycke har undgått mig är ett sant mysterium. Långt, men underbart.


Bra och mindre bra.........

Så dejtandet går bara bra. Mycket trevlig eftermiddag med Ms E. Vi gjorde något så übersvulstigt som att gå till SkyddC och hälsa på AnthraxAlbin. Ms E och hunden klarade militärprovet med ett mycket gott betyg. Jag har antingen på mig jobbkläderna eller uniformen mest hela tiden, så accepterar man det så är det en bravur. Ska se film med Ms E imorgon efter jobbet så fort jag har klarat av roséprovningen. Kundprovningar är sjukt roliga, men de har en tendens att dra ut på tiden. Hur som haver så kanske jag ska ge lite av min tid till Ms E. Jag kanske rentav ska skaffa ett liv?
Mindre bra: Du skall aldrig gå förbi en demonstration med en massa palestinaflaggor i din fina uniform. Jag var på regementet tidigare idag och då är det alltid ett plus att bära grönkläderna. Tyvärr så visste jag inte om att det var en stor demonstration i centrala Umeå. Jag fick, mer eller mindre, springa därifrån! Smart drag av mig att inte uppmärksamma nyheterna innan och gå runt stan. Israel har klantat till det rejält och nu ska tydligen alla i uniform lynschas. Tack Israel för det................. Smidigt!
Ska förresten förbi SkyddC på onsdag och peppa AnthraxAlbin då han och hans vänner ska börja vårda all material innan muck. De ska bara vårda i två veckor! Min jäkla stridsvagn tog längre tid och sen var det till att vårda personliga prylar i en vecka till. Dagens ungdomar är smått förfjolligade!

RSS 2.0