Ett litet ljus........

..... nu när jag ligger här hemma och har det jäkligt tråkigt är Van Halen ett trevligt inslag. Grönt té, Lemsip, färska frukter och Van Halen gör min vardag åtminstone lite bättre. Det var ett tag sen jag lyssnade på dem, men nu är jag på G igen! Pudelrocken är inte död! Rock on!!!


Demokrati?

Trots hög temp och vidare feberyrningar så måste jag få yttra mig i ett ämne. Jimmie Åkesson blir portad från nobelfestiviteterna. Den första spontana tanken som slår mig är att det är ett bra beslut. Sen börjar jag tänka efter..... Hur kom de in i riksdagen? Jo, därför att du, jag och media gav dem för mycket publicitet. Att neka dem inträde till nobelfesten blir helt fel! Nu kommer de att få gratis publicitet, igen, och nya sympatiröster! Hur hanterar vi dem? Jag anser att nonchalera dom är det enda rätta. Tyvärr så misslyckas jag med det iom detta inlägg, men jag hoppas att ni läsare börjar tänka. Dessutom så är jag lika antihöger som antivänster...... Munk är svaret!


Less!

Jag hatar att vara sjuk! Vem gör inte det förresten? Lyckades ringa min käre far idag så mobilen fungerar iaf. Nu spenderas resten av kvällen med att spela Age of empires 3, sova och vidare studier av min nya nalle.


Men åååååååå!!!

En ny mobil betyder ny teknik. Jag är hopplöst värdelös när det handlar om att lära sig hur en ny nalle fungerar! Något jag däremot är bra på så är det att bryta ner den i atomer för att sen fundera hur jag ska sätta ihop den igen. Nä, skämt å sido så lär jag få den ringbar inom de närmaste timmarna. Jag älskar en utmaning!

Middagstips!

Imorgon är det dags för Jurassic Parkmarathon med några polare. Funderar bara på vad det blir för mat. Jag hade tänkt göra rotmos med fläskkorv, men det kanske tar för lång tid. Jag bör vara snorhungrig när jag kommer hem. Så nu sitter jag i stugan och läser allt om mat och kokböcker för att få lite inspiration och tips. Det lär nog sluta med att vi drar och köper pizza. Jag har nog inte ätit en pizza eller burgare på hela månaden. En klapp på axeln till mig för det. Måste bara komma ihåg att införskaffa prylar så jag kan göra tzatziki. Jurassic park, öl, chips och tzatziki är ingen dålig kombination.


Innan julafton.......

Det känns iaf lite som det. Imorgon får jag min nya mobil så nu är jag sjukt rastlös. Jag har redan varit ute i det vackra vädret och sprungit milen på hyffsad tid och nu bäljer jag i mig té. Jag har nio olika tésorter och i morgon lär det bli några till. Ni i intresseklubben kan anteckna det. Söndagar är så jäkla tråkiga så jag vet inte vad jag ska hitta på. Allt är redan städat, tvättat och diskat så inom det området finns inga vidare aktiviteter. Mat har jag redan lagat. Det blev en mysko korvgryta med röda och gröna bönor. Intresseklubben fortsätter att anteckna? Bra!
Börjar bli lite sugen på att åka ner till Barcelona och hälsa på Robin. Det var ett tag sen jag var dit. Vore även roligt att ta en liten tur till Madrid och hälsa på alla där. En perfekt kväll vora att gå och äta på Plaza dos de mayo för att sen dra vidare till Areia och där sippa på en absinthe. Väldigt bohemt och allmänt störtskönt. Kanske det blir en cocktail på mitt gamla jobb också.
Nä nu är jag less på söndagen. Det blir till att sträcktitta på Vem vet mest och sen amerikansk fotboll. Kanske en joggingtur till för att fördriva tiden. Men hur som helst så blir det mycket Nina Simone!


Ge mig min måndag!

För första gången så längtar jag till en ny vecka! Min nya mobil anländer och jag får min låda med Pistonhead spring edition. Nu väntar en söndag med bra musik, träning och sträckläsning. För andra gången så läser jag Illiaden (på engelska) och jag älskar det. Det tar alltid ett tag innan man kommer in i läsningen så en sida pågår, i början, ett bra tag. Men sen så lossnar det, och då är det en underbar och brutal bok. Homeros må vara lite av en vilde men han skriver bra.....


Äntligen lördag.

Vaknar upp och känner mig väldigt pigg och fräsch......... Ända tills jag tittar på klockan. 04 jäkla 30?! Jo, jag vet att varje lördag kliver jag upp 06:00 redo för en ny dag på jobbet, men det här börjar gå överstyr. Det är ändå bara dynga på TV den här tiden på dygnet, så tur att det finns Youtube och läsvärda böcker. Hur som haver så är det en vacker syn som möter mig när jag tittar ut över Nydalahöjden. Snö! Jag är lycklig nu när första snön faller.
När vi ändå är inne på böcker så måste jag rekommendera att ni läser något av Roberto Saviano. Han blev världskänd med boken "Camorra" som drar ned brallorna rejält på den italienska maffian. Nu lever han under ständigt skydd efter att maffian har satt ett pris på hans huvud. Hans senaste bok heter "Skönhet och helvete". Där skriver han om sina förebilder, människor som har fått sätta livet till p.g.a. deras frispråkighet. Fantastiskt skrivet och oerhört gripande.

Vintermys:


Ny nalle!

Glada nyheter för er alla därute i etern! På måndag får jag min nya mobil. Det blev en Nokia 5230. Tyvärr så blir det ett nytt nummer, men det lär ni som ska ha det få.





November.

Snart är det dags för vinterns första månad. Så härligt att äntligen åter få hälsa Kung Bore välkommen till de norrländska skogarna.
Så vad har november att erbjuda mig?
Jo, först och främst blir det några dagar i Stockholm på utbildning med jobbet. Vinkunskap A är det som står på schemat. Tre dagar på Skarpö som kommer att spenderas med att praktiskt och teoretiskt studera vinets underbara värld. Kommer att bli mycket roligt. Tänkte också försöka hinna med att hälsa på päronen och syster.
Vidare så blir det mycket jobb. Ska hålla i en provning den sista november med temat single malt whisky. Ett område jag är väl insatt i så det kommer att gå bra.
Jag och några kompisar fundera även på att åka hem till Boteå för några dagars fågel- och småviltjakt. Det är också en bra ursäkt för mig att få hälsa på nära och kära. Vi hade tänkt bo i fäbodstugan några dagar och njuta av naturen. Hoppas att det hinner snöa ordentligt innan vi tar tag i planerna och åker dit.
Jag och Enar har planerat in en herrmiddag i början av månaden. Jag har sagt att han och Simon får fria händer att göra vad de vill med älgfilén. Jag tvekar inte en sekund att det kommer bli enormt gott. Dessa två herrar är trollkarlar i köket. Jag har lovat att stå för dryck så nu måste jag kolla in vin etc. Det blir en trerätters så ser verkligen fram emot detta.


Frontlinjen!

Att jobba i en centrumbodega är lite speciellt. Ta bara en dag som denna då pensionen och andra bidrag har landat i mången penningpung. Våra stamkunder upplever denna dag som ett extra stort festtillfälle och bör självklart tas i akt. Efter ett tag så blir stämningen lagomt irriterad då de nekas vidare förfriskningar. Vid dessa stunder hettar debatterna till en aning och många odödliga kommentarer fälls.
-"Jag kommer minsann tillbaka i afton och då hoppas jag att du är lika negativ som positiv!!!"
-"Men nu tycker jag att du är lite vrång. Jag är faktiskt inte påverkad, bara lite berusad!"
Etc etc...... Det är inte helt lätt att hålla sig för skratt ibland, men man måste se det seriösa i helheten.
Sen har vi de mer trevliga och vanliga medelsvensson. Jag fick bl.a. höra att jag är ruskigt snygg nu när jag har sparat ut håret lite. Sen har jag även fått höra att jag ser ut som Wolverine, vilket jag tycker är riktigt ballt!
Men imorgon är jag faktiskt ledig så jag ska göra en svulstig linsgryta, träna och bara ta det lugnt. Det är nog inte helt omöjligt att jag tar en tur förbi bodegan för en kopp java och kolla läget. Vi är lite lagomt skadade som brukar dyka upp där för en kopp té eller java trots att vi är lediga.


En heldag på jobbet.

Är äntligen hemma efter en riktigt lång dag på jobbet. Visst älskar jag att arbeta, men i slutet av dagen så ville jag bara hem. Tolv timmar på en måndag är att ta i.


T-minus......

En lördagskväll utan att besöka ett av stadens vattenhål är en bra kväll. Fick besök av Sniper. Han var hundvakt kvällen till ära, och det var bara trevligt. Nu vill även jag ha en hund. Tyvärr så måste egot gå före hunden så det lär dröja ett tag till. Tanken att ha en hund som följer med i skogen på fågel- eller älgjakt är svulstig. Jo, jag vet att det lär ta mången timme i skogen för träning, men varför inte?
Nu ska jag bara må gott ett tag framöver och invänta........ Ett.....två.......tre......fyra......
Det är en vacker himmel ikväll så jag tar mig nog en liten promenad och njuter av vad naturen har att ge. När jag var liten så var det roligt att lägga sig ner på marken och beskåda en stjärnklar himmel. Ikväll är det stjärnklart så jag lär nog gå till en öppen skogsdunge, lägga mig ned och njuta av luften och vad Moder Jord har att erbjuda mig. Ni som inte har upplevt detta bör testa det snarast! När du kommer hem till stugvärmen så är du en ny människa. Se bara till att du har varma kläder på dig om du ska ut i minusgrader.


Men så drygt!

Jaha, just när vissa saker verkar ljusare så måste jag nu vänta. Jag hatar att vänta! Visst har jag tålamod, men det här är ett skämt! Tur att jag har jobb och träning att fokusera på. Nu låter det som att världen håller på att gå under, men riktigt så illa är det inte.

Skön låt.


Chillin´

Ännu en dag passerar. Mycket på jobbet och sen hem för att det lugnt och bara vara. Tänkte försöka gå och lägga mig i hyffsad tid ikväll. Undrar just hur det ska gå. Men just nu så är det saft, popcorn och Simpsons-The movie som gäller.
Den första snön föll idag över centrala Umeå. Alla svor och gnällde....... men inte jag. Jag har redan börjat fundera när jag ska tjära skidorna och börja planera för vinterns fågeljakt. Så jäkla skönt med snö!


Matchuppdatering:

Onsdag 13/10 2010:

Jonas: 1
Snattare: 0

Jag fick dig!

Dynga!

Ser på TV-tablån att bartenderskolan går på trean i kväll. Såg faktiskt lite snuttar av det förra veckan och kan konstatera följande; De är en jäkla skam för oss seriösa mixologer och bartenders! Jag skulle aldrig ställa upp i det programmet och det tror jag många av mina f.d. kollegor inte heller skulle göra. Bara en liten sak som att börja träna flair (jonglering med flaskor) innan man ens kan det mest grundläggande med cocktails och barrutiner är ett skämt. Kolla gärna in programmet och bedöm själva.

Oktoberlycka!

Är att hoppa i lövhögar. Detta bestyr man som mest ägnade sig åt i yngre ålder, återupptäcktes ikväll under en promenad. Så jäkla kul det är att hoppa i lövhögar, höra prasslet och känna dofterna. Fick också höra att björklöv är mesiga utan det är asplöv som gäller på hösten. Så även i växtriket finns det ett mode att följa för varje säsong.

Vårkänslor?!

Ja, gott folk, vad är det som händer i björkarnas stad egentligen? Efter nogrannt efterforskande, flera studier och iaktagelser så är jag tämligen säker att det är vårkänslor i luften. Alla spatserar runt och är allmänt förälskade. Där bara jag som är immun antar jag. Jag kontrollerar ännu en gång att löven på träden verkligen är gul/röd/oranga och visst stämmer det att rent fysiskt så är det höst, men på det mentala planet är det annorlunda. Jag är förvirrad! Jag får återkomma om detta när jag har fått fram en slutsats.
Hur som helst så har söndagen inte bjudit på något överraskande. Mest pysslat, lagat mat m.m. På kvällen blev det en långpromenad med L. Mycket välbehövligt. Vi gick längs ringvägen inne i I20-skogen i mörkret. Hon undrade om jag visste var vi var. En mycket självsäker Jonas nickar och säger -"Absolut! Här är jag ofta på övningar. Jag kan den här skogen som min egen ficka". När vi kommer en bit upptäcker jag till min fasa att nån jäkel har byggt om vägar och dragit nya under sommaren. Var i h-vete är vi, är en spontan tanke som slår mig?! Mindre säker anser jag att det är nog bäst att vända om innan vi kanske får tillbringa natten under en gran. Mysigt, men inte om det är oplanerat. Till mitt försvar kan sägas att det var hon som ledde in oss på den vägen!


Vakna!

Vaknade nyss av en illa dröm! Jag förespråkar på inget sätt våld eller liknande, men ibland så kan även jag spåra ur i mina drömmar. Våld mot barn anser jag var något utav det lägsta som finns. Inget försvarar dödsstraff, men ibland så kan man fundera ganska så hårt på saken...... Ganska mystiskt att vara buddhist och soldat i samma liv, men jag har inga problem med det. Så länge jag kan vara lycklig, försvara mig själv och mina soldater och vara rättvis mot mina motståndare så är jag nöjd. Men reta inte upp mig för då blir jag förbannad och då drivs jag till gränsen. Jag har en enorm styrka att hålla mig lugn och det kommer jag att blidka.

En låt som jag har spelat förut:


Tystnad........

Min mobiltelefon skiner fortfarande med sin frånvaro. Lite jobbigt och lite skönt.
Ser just nu på Debatt om minkfarmar. Båda parters talesmän är enormt dåliga företräden för sina sidor. Jag blir så jäkla irriterad på deras hobbypolitiska argument och hur illa pålästa de är. Jag orkar inte skriva mer om det just nu.

Hur som helst så är jag enormt tacksam för alla gratulationer och presenter.

Till min nalle:


........

Lite mer kry. Inte mycket mer har hänt, men stora saker är på väg att förvandlas till verklighet.
Jag måste börja lyssna mer på countrymusik. Dixie chicks är riktigt bra.


Nytt matlagningsprogram?

Ström är taggad för ett nytt matlagningsprogram.


Jäkligt smart!

Är hemma och förkyld. Har det sjukt tråkigt så jag kollar på SVT forum som sänder från riksdagen. Jag är inte politiskt intresserad, men något lockar ändå. Kan det bero på att SD finns med? Jag tänker inte gråta och skrika för det. Jag är självklart inte stolt över det, men det är svenska folket som har sagt sitt. Nu får vi gilla läget och "tacka" alla som röstade på SD. Ganska kul (tragiskt) att se hur mysigt de har det i riksdagen. Kanske jag ska ge mig in i den politiska banan........ Problemet är bara att jag vet inte vilka jag vill tillhöra.
Vidare i den vida världen så har några idioter släppt lös nästan 20000 minkar i Småland. Bra jobbat! Jag förespråkar inte pälsmarknaden, men dessa minkar är uppfödda i burar och vet inte hur man överlever i naturen. De kommer att lida värra nu än i burar. Jo, jag vet att det är en dubbelmoral, men så lyder den bistra verkligheten. Blir bara deprimerad av att ligga hemma och vara sjuk. Vill jobba och sluta läsa om vad som händer i världen! Tur då att Robert Broberg, Martin Ljung och Povel Ramel finns på Youtube.
Ett av Brobergs mer vågade alster:


Nytt inlägg

Glömde en sak........ Bra låt som jag lyssnar på ofta!


Glad!

Jo, trots att det är en söndag är jag produktiv. Som sagt så gick gårdagen mycket bra. Ser fram emot en visit till bion imorgon efter jobbet. Jag tror att det blir "Dumma mej 3D" med en kompis. Kvällen spenderas just nu med bra musik och lite nördletande på Youtube. Saknar min nalle och den konstanta känslan att ha kontakt med omvärlden. Vet inte, men jag tackar jesusbarnet för internet, kontantkort och skype!


Say what?!

Gårdagen var hektisk! Först sjukt mycket jobb, sen hem för lite mat och en dusch..... Vidare så gick min puls upp igen. Jag och S gick till O´Learys för lite nöje och visst blev det bra. Efterfesten hos en kompis var legendarisk. Vidare berättelser kommer att följa.
Idag när jag var ute på en liten promenad så bestämde sig min mobil att slänga sig från en bro. Fascinerande att vissa moment i sitt liv kan passera i slow motion. Jag sökte efter härket ett litet tag, men gav upp. Imorgon ska jag återuppta sökandet i ett nytt område. Blir riktigt förbannad på mig själv som lät den slinta ur händerna. Sittar och klurar på matematiska formler huruvida en mobiltelefon studsar angående olika underlag, vinklar vindhastighet m.m. Ganska intressant hur jäkla bra man blir på matematik när det väl gäller.


RIP

En av sveriges bästa komiker igenom tiderna har avlidit. Martin Ljung är och förblir en av de bästa. I en tidigare blogg så la jag in ett klipp med hans monolog "Skåjten", som är min personliga favorit, men nu måste jag ändå få med "Viking" från KnäppUpp -52. Så underbart!


Men dra mig bakanlänges!!!

Hur orkar människan egentligen? Idag var det ös på jobbet igen! Och som vanligt dyker alla kunder upp en halvtimme innan vi stänger. Då blir de förvånade över hur långa köer det är! Planera bättre brukar mitt svar lyda. Hur som haver så började jag jobba 08:00 imorse och då såg butiken rent ut sagt fördjävlig ut. Två timmar och mången svettpärla senare så ser den hyffsad ut. Inte som vi vill se den, men klart godkänd. Nu är jag ganska utpumpad, men redo för en öl i goda vänners lag. Imorgon ska jag hjälpa en jobbkompis att flytta så det blir en lugn kväll........ kanske..........


YES!

Då är nästa steg mot att bli provningshandledare på jobbet bokat. Den 1 nov ska jag vara nere på en tre dagars utbildning i kongliga hufvudstaden. Denna gång handlar det om vinkunskap A. Ska bli så jäkla roligt och jag är enormt taggad att få denna chans att utvecklas. Det kommer iof att ta ett tag innan jag får Advanced certificate, men jag har tålamod. Innan dess så är jag bisittare på våra provningar för kunder. I tisdags hade jag och T hand om en provning med temat mousserat och champagne. Mycket trevligt. T är riktigt lysande och kan enormt mycket inom ämnet. Bara för mig att börja plugga igen.
Annars så är det full rulle på jobbet och jag trivs när det hettar till och stresen ökar. Men ikväll så är jag trött, dock mycket nöjd, efter en hård dag med ett enormt tryck på bodegan. Så mitt fredagsmys blir en pizza och en god öl. Imorgon ska jag upp igen runt 05:30 - 06:00 för ännu en vacker dag.


RSS 2.0