Var ligger gränsen?

Och då undrar jag inte om Norrland fortfarande är svenskt. Det finns ett klipp från youtube som jag mer än gärna kan tänka mig att lägga ut på bloggen, men då får jag nog en mindre bra stämpel på mig. I grund och botten så uppmärksammar och beundrar jag människor som har en naturbegåvning för ledarskap. Många säger att jag är en ledare och inte en chef, vilket jag tar som en enorm komplimang. Hur som haver så är jag en stor beundrare av Joachim Peiper och Michael Wittmann. Dessa två tillhörde SS Panzer (Liebstandarte AH) under 2:a världskriget. Ingen av dem var nazister. De var bara sanslöst bra ledare och befäl. Därför bestämde Ärkenöt Hitler att de skulle leda hans elittrupper inom pansar. Jag önskar jag kunde ha lika stor respekt för bl.a. Patton och Montgomery, men dessa herrar var mer intresserade av sig själva än om de som tjänstgjorde under dem. Jo, jag har läst mycket om dem också. Peiper och Wittmann blev populära bland soldaterna just för att de brydde sig om dem. Hårda direktiv men samtidigt medkänsla. Så, summa summarum, har jag bestämt att inte lägga in ett otroligt bra klipp om just Peiper och Wittmann. Jag vill absolut inte att folk ska tro att jag förespråkar invandrarfientlighet och trångsynthet. Rasister och pedofiler är nog de lägsta varelser som finns!
När vi ändå är inne på ämnet så är det snart dags för val. Roligt att SD sjunkit! Jag är inte intresserad av politik, men lite småballt är det ändå att följa partierna nu när de ska ragga röster. Alla lovar guld och gröna skogar, men jag förblir nog neutral och lyssnar på min morfars visa kommentarer........... Nä, då kan jag inte vara neutral...... De som har bäst jaktpolitik blir nog mitt val. Lika bra att stryka MP på en gång trots att jag diggar deras bossar.

Jag har, förresten, en smaskig historia om mig och Ms Keys när hon bodde på mitt hotell i Madrid. Inget snuskigt, men ändå inget för er.


Måndag!

Ännu en vecka har trätt fram med solsken och allt. Helgen var bra. Känns bra med en punkt efter den meningen och utveckla det lite senare.
Vad kan vi förvänta oss av denna vecka? En ledig måndag att börja med, sen en lång tisdag med jobb och mera jobb. En kollega och jag ska hålla i en roséprovning. Kommer att bli en suverän provning!
Nu orkar jag inte skriva mer, men det kommer mera...........

Ett sjukt bra klipp med Samberg och Ferrell:


Prima liv!

Vill inte avslöja mycket om gårdagens gärningar, men jag mår gott. Vi får se vad som händer efter morgondagen. Festen var bra rolig och mången människa dök upp. Jag hade befarat det värsta, men det gick bra. Huset såg ut som en militär anläggning när några sov över, sovsäckar och annat smått och gott som jag har städat undan. Tur att mitt mindre okontrollerade rum förblev ostört.


Bra kväll!

Nyktrare än förväntat! Ser verkligen fram emot imorgon! Men å andra sidan har jag aldrig förfestat på Bowmore 12yr whisky! God natt och sov gott!


To do!

Dagens inköpslista:

-Dammsugare.
-Frukt.
-Shorts.
-Säkert något fruktansvärt onödigt.

Inköp igår:

-Finöl. Vågar inte röra dom.
-Uppblåsbar barnpool (Det står att det är en familjepool, men då måste de prata om en jäkligt liten familj).
-Något fruktansvärt onödigt.

Jahaja............

Då börjar ännu en helg lida mot sitt slut. Har jag gjort något vettigt? Absolut icke! Jag har bara varit och inte en uns mer än så. Det blev en 100m lång promenad till pizzerian och sen tillbaka till tv-soffan. Väldigt påfrestande.
Nästa helg blir det bättre. Jag och min roomie ska ha en liten tillställning, soaré, kalas eller vad ni nu vill kalla det. Vi har börjat med att idag ta en liten närmare titt på musikvalet som kommer att berika bostadsområdet. Mycket bra musik har vi hittat. Tänk vad Spotify är fyllt med mycket skit och oskit. Just nu sitter jag och kollar upp vad jag behöver inhandla i dryckesväg. Det blir bl.a. caipirinhas, mojitos, whiskey sour, daiquiris m.m. Goda drinkar som inte kräver så mycket arbete eller ekonomiskt underlag. Undrar bara vad det blir för tilltugg.
Nä, dags att sova lite. Var egentligen ledig imorgon, men chefen vill att jag ska jobba. Inte mig emot. Jag har så jämrans mycket att lära mig nu innan sommaren kommer igång på riktigt. Hade nästan glömt bort att det är brännbollsyra till helgen här i Umeå. Sablar vad vi kommer att slita hund på jobbet. Denna vecka kommer mitt mantra, "jävla människor", verkligen att nämnas mer än en gång per dag.

Jäkla väder!

Solen skiner och värmeböljan fortsätter. Den übersvenska helyllesporten grillning har sin peak just nu. Varenda Olle, Anna och Gunnar ska grilla arslet av sveriges kreatur nu när snön är mer eller mindre borta. Vilka får lida för det? Inte djuren säger jag! Det är vi som tillhandahåller alkoholhaltiga drycker till det svenska folket........ eller studenter åtminstone här i Umeå. Trycket på bodegan är sanslös. Visst är det roligt, men vi har inte tid att få saker och ting gjorda. Människors normala intellekt har töat bort med snön. Svårare slutsats än så kommer jag inte fram till. Tur att iaf jag är normal.


Unwatch!

Kommentarer överflödiga........ Jag skrattar enormt mycket varje gång jag ser detta klipp. Så jäkla bra!
Funny facts: En Sollefteåbo är med.


Sorg!

En stor man har lämnat jordelivet den 16 maj 2010. Ronnie James Dio var, är och förblir en av de stora inom metal och rock n´roll. Hans musik har förgyllt mången människas liv.

R.I.P. MÄSTARE!


Mindre lyckat....

Rugby är fantastiskt roligt. Men ibland så kan det göra an gnutta ont. Jag har alltid följt den enkla filosofin att om man tvekar så gör det bara ondare. När man rusar mot en snubbe från Nya zeeland som är c:a 2m lång och väger 110 pannor så vet jag inte längre om just den filosofin är så jäkla briljant att ens fundera över. Nu gick det lite onödigt fel och jag hamnade under denna gigant med ansisktsskador som följd. Det jobbigaste är dock inte att det faktiskt gjorde lite ont, nä det är faktiskt alla jäkla kommentarer jag får på jobbet. "Roliga" människor som ska kommentera att man inte bör cykla hem från krogen. Vad vet dom om det?! Jag har inte ens en cykel längre! Jäkligt irriterande, men jag antar att jag får ta det. Hur som helst har jag alltid sagt att ärr är coolare än tatueringar.


Singel...........

En tjej får mig att drömma tillbaka hela tiden. Vi har sagt att om jag var kvar i England så skulle vi nog vara förlovade nu. Men livet har sina svängar. Hur ont det än gör så saknar vi varandra..........
Skit samma! Jag fick ett erbjudande att åka utomlands. Så länge min familj inte vill det så gör jag det inte.
Hatar låten, men bra video.




Mr Newton!

Jag är en man som utmanar fysikens lagar! Mr Newton, Mr Einstein och Mr Hawkins är alla stora idoler i mitt liv, men nu har det skett ett sant mirakel som, möjligtvis, är en nobelprisnominering alá 2011. Jonas dansade i stugan! Vad?! säger ni alla........ Jo fysikens lagar gäller inte i min stuga. Inte många låtar får det att spritta i min kropp, men Gnarls Barkley gillar jag.

Ännu en odödlig kommentar från en kollega:
En kund frågar om den nya alkoholfria mojiton.
Kund: -"Vad tror du om den här?"
A: -"Jo, jag testade den igår och kan verkligen rekommendera den."
Kund: -"Så den är bra?"
A: -"Njaaaaa........."


Jobbutbildning

Så innan övningen var jag på utbildning på Skarpö. Min arbetsgivare har en kursgård ute i stockholms skärgård. Jag hade föreställt mig en mysig gammal 1800-tals herrgård. Icke! Det är ett toppmodernt utbildningscentra. Helt sanslöst! Deltagarna får varsitt rum som spöar de flesta hotell. Det finns allt vad man behöver. Maten var sanslöst god och vi blev ompysslade som kungligheter. Trots allt detta så är det ingen semester. Vi är där för att jobba. Jag var där med 15 andra för utbildningen Smak & Sensorik. Vi satt från 08:00 till 20:00 i tre dagar provandes dryck- och matkombinationer. Låter roligt? Jo, iof så var det så, men det är fruktansvärt allvarligt. Vi tränas så vi blir så bra det bara går att hjälpa våra kunder att välja dryck till vad de ska äta. Vi får frågor varje dag på jobbet om tipstips till olika maträtter, så denna utbildning är oerhört viktig och givande.
Vi testa över 100 olika drycker. Allt från alkoholfritt till starksprit. Dagarna gick fort och vi antecknade allt vi testade. Nu har jag ett ton med provningsanteckningar jag måste gå igenom.
På kvällarna samlades vi i baren de har nere i källaren. Skarpö har en liten bar med allt man kan tänka sig. Allt säljs till inköpspriser, så det är extremt billigt och bra sortiment.
Som en liten kommentar så sväljer vi aldrig det vi provar. Många frågar om vi gör det, men det skulle inte fungera. Gör det och du blir av med jobbet. Vi är, som sagt, inte där för att festa. Det är ett jobb.

       


Citat.

Sitter och knåpar ihop några bra citat från övningen som var. Under en övning och folk blir lite trötta så slinker det ut lite vad som helst ur människorna.

Affe: -"Jag är en ninja. Död men tystlig!"

Kapten: -"Vem här har civilt körkort till MC?"
Ingen sträcker upp handen.
Soldat 1: "JN har en MC. Kolla med honom."
Kapten vrålar till JN: -"Bra JN. Du har en MC?"
JN: -"Ja, Kapten:"
Kapten: -"Underbart! Då har du MC-kort?"
JN: -"Eeeeh........ Inte direkt......" Rycker lite uppgivet på axlarna. Hela plutonen skrattar.
Kapten: -"Va f-n! Finns det ingen som har MC-kort?"
Soldat 2: -"Jo, jag har faktiskt det."
Kapten: -"Fantastiskt! Då är du frivillig som matutdelare. Jag hatar folk med MC-kort!"

Kapten N: -"Jäklar Karlsson! Varför känner jag igen dig hela tiden?"
Jag: -"För att jag är så jäkla bra, Kapten?"
Kapten N: -"Nä, ta inte i så du skiter på dig. Jo, nu vet jag! Det är hos dig jag kan köpa billig whisky!"
Jag: -"Jo, det stämmer nog, Kapten."
Kapten N: -"Bra, då får jag rabatt hos dig nästa gång jag handlar hos dig!"
Jag: -"Ta inte i så ni skiter på er, Kapten." Kapten N gapskrattar och går iväg.

Jag: -"Soldat, akta dig för pissgropen när du springer ut till ditt värn."
Soldat: -"OK!"
Vi får order om att besätta eldställningarna och alla rusar dit. Soldaten kliver självklart rakt ner i pissgropen (som innehåller en hel del flytande materia) och ramlar omkull. Hans ena känga, socka och fot är dyngsur.
Jag: -"Då är det beslutat! Du är infartspost hela natten! Ser jag dig och din lilla pissfot inom tio meter från mig så blir jag djupt olycklig."



ZZZZZZ

I skrivande stund har jag inte sovit på över ett dygn (29 timmar). Övningen var otroligt givande och en, mestadels, positiv erfarenhet. Från 03:30 fram till jag-vet inte-riktigt-när tog plutonen terräng ( som vanligt blötmyrar och tät skog)och utsattes för upprepade eldöverfall från en liten, dock hård fientlig styrka. Mitt fokus handlade mest om min grupp då jag mest sprang runt och vrålade ut ordrar och såg till att de höll sina positioner. Fick dock en liten paus så jag kunde bränna av några magasin. Skjutandet är iof roligt, men att leda en grupp när alla har adrenalin upp till öronen trots att de är trötta och slitna är en upplevelse.
En extra bonus för mig var när soldaterna utvärderade oss gruppchefer och jag var den ende som de inte hade någonting negativt att säga till om. De har fortroende för mig och det är det enda jag vill. Har jag deras förtroende är jag mer än nöjd. Jag antar att det smittar av sig lite då jag visar dem samma sak och försöker lita på dem och att de kan tänka till lite själva. Men trampa mig inte på tårna för då blir jag inte glad.
Nog om glamourösa kommentarer angående mig. På eftermiddagen var alla trötta och slitna. Vi fick då order om att storma ett berg. Långa och branta backar tornade upp framför oss. Ordern att anfalla Kom och vi stormade uppför detta sattyg med full stridsmundering (som väger en hel del). Benen, lungorna och hjärtat brände värre än vad jag någonsin har kännt när vi tokrusade uppför. Jag och en av soldaterna kom först upp och väntade oss en riktig strid, men icke. Då hör vi övningsledningen skrika -"Avbryt! Eld upphör! Övningen avbryts"! Så det var bara att vända om och traska ner igen. Jäkla osis då vi kämpade så jäkla hårt uppför. På vägen ner tyckte vi att stormningen ändå var riktigt rolig så vi verkligen fick testa våra fysiska gränser under en kort tid.
Sen väntade en massa vård och utvärderingar som vanligt. Varför finns inte såna inslag i dagens coola tv-spel då det bara handlar om att skjuta?
Ett stort tack till soldaterna för en väl genomförd övning!

 

     


Vid brist av sömn?

Jo, då bloggar man en gnutta.
Är egentligen ute på övning, men vi fick ledigt ikväll. Underbart då min kropp gör riktigt ont och sömnbristen är total. Sällan har jag jobbat så hårt. Att leda en grupp tar verkligen på krafterna. Ena sekunden stötta för att nästa sekund stå och skälla ut soldater. Springa fram och tillbaka för att se till att de slutför sina uppgifter och att de är konstant taggade. Att vi sen idag har trampat runt i en myr gör inte saken bättre. Nä nu blir det några timmars sömn inför vad som komma skall. Troligtvis blir det ingen sömn tills på söndag kväll.
Trots allt detta så älskar jag det.
Mer om detta och min utbildning med jobbet nere i Stockholm så fort jag har vaknat på måndag........ eller tisdag.

En helt vanlig fredag?

Igår var det kaos på jobbet. Människor i mängder och en av avdelningarna såg ut som skit. Tack vare mina co-workers så löste det sig. Jag fick dock ett bättre kontrakt så jag är numera riktigt nöjd. Ge mig en morot och jag tar den direkt.
För första gången så var jag ledig en lördag så det firades på fredagskvällen. Rätt så rejält också om jag får säga. Min mobil är borta. Jag vet var den finns, men jag kommer inte få tillbaka den på ett tag. Jäkligt bra tajming nu när jag ska åka bort. Dock så var kvällen en rent nöje. Sniper och Kapten var legendariska. Sen infann sig min nya roomie och då "vurte" kvällen svulstig.
Idag så har jag letat efter Peters grymma ost. Slutsålt! Jämrans blod! Ledsen för det broder...... Jag ska skicka ner osten så fort den finns i butiken. Även jag vill ta del av en brie med piripiri. Låter legendariskt!



RSS 2.0