WTF?!

En mycket söt kund som jag hjälpte i veckan hade denna låt som ringsisnal på nallen. Vidare så kanske får jag en ny inneboende. Han ska ha sin bas hos mig, men jobbar nog i Östersund. Bör jag öppna ett härbärge?


Söndag..........

Jag är så underbart nöjd med söndagar. Kalla mig nörd eller vad du vill, men under hela eftermiddagen så sänds Vem vet mest på SVT2. Jag är übernöjd! Jag funderar på att söka till det programmet då alla deltagarna är klart under min nivå. Jonas skall vara svulstig och vinna i detta program. Men senare idag väntar ett militärmöte.

Annars var gårdagen riktigt bra, trots att det blev Corona. Köttmarknad, säger de flesta? Nä, inte om man är Jonas. Jag gick hem hos det lesbianska folket denna kväll. Och det är jag nöjd med. Varför, och hur, kunde man vara så trångsynt och antisvulstig för bara 10-15 år sen? Jag pratade med människor från Boteå jag aldrig ens haft tanken på att prata med när jag bodde där under............. stenåldern?! Vem var bodyguard till vem? Men sköna människor beror på att man själv ska vara en skön människa. Ett stort tack skall dock riktas till "Stoffmeister" och Das Model för en riktigt trevlig middag med Kapten och snygg musik. Älgfärstacos är inte helt fel. Veganer har fel!
Jag är en trogen människa och nu har en jobbkompis bestämt sig för att jag och hennes kompis är det perfekta paret. Jag klagar absolut inte då jag fick träffa henne i fredags. Denna dam är vacker och, det som är mer viktigt, otroligt trevlig och intelligent. Jag är inte helt bakom flötet, men BADDABING! Uppdatering kommer att ske........


Så vem bryr sig?

Exakt! Jag är vem jag var född att vara........ VAKNA!


Tack för den..........

Jo, jag vill tacka min pappa för att jag fick den här låten på min hjärna. Det är inte mer än rätt att Du hade problem med lösnaglarna. Dock ska han ha beröm för att han gjorde en sjukt bra Zara. Och ett plus i pappas hörna är att han hade en snyggare peruk är Zara!




Lite bilder!

Bilder som jag nyss har laddat från min kamera. De är möjligen lite gamla, men ack så svulstiga!
De är från mina militära övningar (gillar han som var så trött under en internationell övning så han somnade, dock en ruskigt bra kille), trivselkväll med jobbet, en stor utryckning till mitt grannhus och min vän "Katten Jansson". Jag vill ha en katt........ eller en jämthund.

         


Det blåser lite.

Ja, gott folk, det blåser ganska rejält här i Umeå. Redan i morse när jag gick till jobbet var vinden ganska tilltagen. Efter jobbet när jag gick hem hade jag motvind och snön låg i drivor hela jäkla vägen hem. Det var småspik i som rammade mitt ansikte konstant. MEN! Snöstormar bygger karaktär! Redan som liten pojk älskade jag snö, minusgrader, och vind. Detta har inte ändrats........... sådär jättemycket. Att pulsa fram i drivorna när man inte ens ser handen framför sig är, tro det eller ej, ganska småmysigt. Omvärlden existerar inte! Det är bara jag och mina steg efter steg efter steg.

Nu sitter jag och ser Landet brunsås på SVT2. Har ni inte sett det så snälla gör det! Nu kanske en del förstår varför jag jagar och älskar att äta viltkött. Det finns inga tillsatser i sånt. Ett gäng färskpotatisar och en schysst älgstek regerar!

Jobb!

Jobb och mera jobb. Men vem klagar? Arbetet flöt på som vanligt idag och sen jobbade jag över som bisittare på en vinprovning. Mycket roligt och intressant. Amaroneviner var kvällens tema. Tjugo betalande gäster som var på bra humör och en handledare (Mimi) som kan sina saker. Jag sa inte så mycket då Amarone inte är min starka sida. Väl hemma igen blir det en clementin, en kopp gott té, senaste utgåvan av Allt om mat och sen i säng. Måste upp tidigt imorrn igen för mer arbete. Ser fram emot ännu en givande dag.
På lördag blir det tag-team deathmatch i Trivial Pursuit! Må sämsta lag paddla nedför floden Styx! Jag och min compadre skall icke känna förlustens oerhörda pina..............

Shopping!

Då har jag kollat in en snygg kavaj på dressman. Nu sitter jag och funderar om det kan vara värt att lägga ut pengarna på den och speciellt på dressman. Jag har bojkottat dressman av en enkel, dock mycket viktig, anledning. Deras tv-reklam är totalt värdelös. Varje gång deras reklam dyker upp så får jag sura uppstötningar utan dess like. Hur som helst så är kavajen jäkligt svulstig. Kanske det blir utgång till helgen med "Stoffmeister" och Automatkarbin-Albin. Då måste man ha en kavaj. Vidare var jag på Clas Ohlson och storhandlade köksprodukter. Jag köpte även en minneskortläsare till datorn så att jag nu kan ladda över bilder från kameran och mobilen utan större problem. Fantastiskt! Jonas är ordentligt nöjd. Även Téboden fick sig ett besök då jag skulle köpa téburkar så att aromen inte försvinner på min lilla samling. Det blev en burk och ett nytt spännade té. Formosa Lapsang, som är ännu kraftigare än Lapsang Suchong. Téfrossa ikväll på Rullstensgatan!


En helt vanlig söndag........

Du kanske sover en timme längre än vanligt. Du äter inte frukost, eller lunch för den delen heller. Du äter en stadig brunch istället. Du läser tidningarna på nätet och kanske orkar kasta ett öga på mailen. Du tar en långpromenad och äter en mysig middag med nära och/eller kära. Kvällen avslutas med Bingolotto och tidigt i säng, laddad för en ny vecka.

Så kan man kanske tolka min helt vanliga söndag. Sova lite längre? Check! Brunch? Check! Läsa tidningar och mail? Check! Sen slirar jag lite om vad som hände resten av dagen. Jag skulle infinna mig på ett möte någon gång under dagen. Jag fick reda på att det var kl. 19:00. Så jag tog mig en långpromenad ner till regementet, där mötet skulle vara. Ingen var där och allt var nedsläckt. Det var bara att göra helt om och knalla hem. Väl hemma fick jag reda på att mötet var kl. 09:00. Trevligt att inte bli informerad. Dock så var promenaden klart givande. Att promenera och jogga är, för mig, meditation.
Väl hemma avslutas dagen med en vegetarisk omelett, filmen "Something´s gotta give" och läsandes vår kokbok. Att vår kokbok inte fått Nobels litteraturpris är en gåta.
Imorrn blir det nog en ball thaigryta eller fisksoppa. Gott gott!

 


Vidare....

Dagens kommentarer:

En tjej handlar av mig och hennes killkompis kommer fram:
Kille:- "Hur fasen ska du kunna supa mig vacker av det du köper?"

Stamkund till mig(efter jag nekat honom): -"Du är min kärlek!"
Jag: - "Va?"
Stamkund: -"Du bryr dig om mig"
Jag: -"Nja, vi får ta det imorrn med din fru."
Stamkund: -"VAFAN! Har jag en fru?!"

Señores ý Señoras............. Los Mando Diao:


 


TV!

Idag blev jag sjukt less. Min f.d. roomie har fortfarande inte lämnat tillbaka elkabeln till min televisionsapparatur. Jag sökte mig genast ner till Umeås centrala delar och köpte en kabel. Det blev även en diskpropp. Bra gjort, mannen! Väl hemma igen kollade jag så att tv:n fungerade. Det gjorde den mycket utmärkt. Som jag har väntat! Sen slog jag av den då jag redan innan shoppingrundan lovat mig själv att det blir ingen tv innan jag har diskat och lagat en näringsrik middag. Även diskproppen var ett superbra köp. Så följde en mysig hemmakväll med mjölk, hemmagjorda hamburgare med mozzarella och svärandes när Sverige torskade i handboll mot Polen. Vi hade dom ju ett tag!!! Iof vann vi med 1-0 i fotboll..................mot Oman. Jo, det är väl något att ha i CV:et för landslaget. Nä, nu laddar vi för ishockeyn i OS. Jäkligt taggad! Jag ska köpa flera kartor med red bull så jag orkar med alla långa nätter med laddad OS hockey.
Nu blir det några avsnitt av "How I met your mother" innan en god natts sömn.

Långt hår?

Eller kanske lite längre än nuvarande millimetrar? Skägget är ett minne blott. Dock inte håret som täcker min hjässa. Vad ska jag göra? Jag sitter här i stugan med hårtrimmern som en pistol mot mitt huvud men vågar inte trycka av. Dålig liknelse, men jag älskar att raka skallen. Tyvärr tycker inte allmänheten detsamma. Nä, det blir nog till att spara ut lite till. Problemet ligger i att jag blir sjukligt fåfäng när jag väl har sparat ut skiten. Jag kan inte ens ha en mössa p.g.a. risken att sabba frisyren. Dyrt med hårgelé och frisörer, men..................... Olika foton av mitt liv som hår. Ego? Absolut!

    


Som avslutning en liten låt jag älskar att hata. Videon är underbar.



Oakland Raiders!

När det kommer till amerikansk fotboll så har jag alltid varit en stor supporter av Oakland Raiders. Jag vet inte varför det blev så. De har inte varit det bästa laget och jag tror inte de kommer att vinna Superbowl de närmsta åren om inget radikalt sker. Dock så är det mitt lag i vått och torrt. Att sen delar av Metallica gillar dom ser jag bara som en bonus. Jag funderar lite på att gå teenage igen och hänga upp mina metallicaflaggor på väggarna. Den med omslagsbilden till Ride the lightning är faktiskt brutalt snygg. Nä, jag har mognat......... Dock så lever musiken och mitt hjärta för Raiders!
Dagens tema blir till att våldsgästa Peter och stämma gitarren. Det är fasen på tiden att jag tar tag i saken!


Bäst?

Nu återvänder vi till den glada världen, gott folk! Skit i vad jag skrev tidigare och sjunk in i den mjuka soffan. Bästa videon någonsin? Queen hade troligtvis träffat Salvador Dalí innan videon. Musik och konst i en härlig symbios....




Bra träning...

Innan jag skriver mer så ska ni veta att jag, enligt tidigare inlägg, hatar våld av alla dess slag. Jag är den minst våldsamma personen som jag har lärt känna. Jag har aldrig varit i ett slagsmål då jag alltid har talat mig ur det, och det är jag otroligt stolt för. Förvisso så är jag bara människa och jag känner en del tillfredställelse av att träna. Stridsvagnar älskar jag (dubbelmoral?), men idag så handlar det mer om hombre á hombre. För mig så handlar livet om att leva i nuet och kanske en dag i framtiden. Därför vill jag ha åtminstone lite kunskap om hur man tar hand om sig själv. Ekonomi, vänner etc. är en helt anan fråga.
Krav Maga var något jag aldrig hade hört talas om. Dock så har det ändrats. Krav Maga är, i min mening, ingen kampsport. Nä, inte ens enligt instruktörernas åsikt. Det finns inget gradsystem inom det. Jag har tränat det ett tag och det är rent självförsvar. Utvecklat av israeliska specialstyrkorna så har det blivit mer och mer populärt. Vem som helst kan träna det. Det är bra att veta grunderna om man har oturen att bli överfallen. I grunden handlar det om att attackera motståndarens svaga delar. Denna video är lite överdriven och visar de mer extrema sidorna av Krav Maga. Dock så ser ni lite av helheten. Ingen är stålmannen. Det första som ska hända är att man ska ge upp. Det finns ingen skam i det. Funkar det inte............. Tro inte på allt ni ser................


Partey!

Vaknade igår morse vid sextiden, taggad för en givande dag på jobbet. Mycket folk och muntra miner var dagens tema. Bra! Efter jobbet inmundigades det pizza med en jobbarkompis för att sedan bege sig hemåt för dusch och lite reflektion av dagen. Jag tänkte att nu går jag över till "Stoffmeister" och tar en Kapten innan jag åter igen beger mig hemåt för lite sömn. Ack, vad jag bedrog mig. Kvällen begav sig inte sämre än att vi först var på Lottas och drack det enormt underskattade elexiret Sleepy Bulldog pale ale (Gotlands bryggeri) för att sedan hamna på All Starz. Trevligt ställe även på kvällen. Jag t.o.m. Dansade en liten sväng. Tack Laila för det. Under kvällen blev det allt hetsigare i snacket angående en tag-team match i TP. Därför blir det så att till veckan ska jag gå på stan och införskaffa en genusupplaga. Jag har inte alls tänkt mig att förlora. Jazzman (Jag) och "Stoffmeister" vs. Laila of Norway och Mohikanen. ESPN bör vara på plats för en direktsändning.
Hur som helst så avslutades natten med ett långt samtal med Tim i London på Skype. Som vanligt handlade det mest om hockey. Nu är han sugen på att besöka Sverige för att lira lite med mig på utomhusrink. Jag ska bara se till att renskriva mitt testamente först. Jag anser att det är nog smartast om man ska spela hockey med en f.d. buse i NHL.

Legendariskt ögonblick under gårdagen. För er som har sett serien "How I met your mother" så är, givetvis, Barney Stinson ett självklart hushållsämne. Igår kväll kommer det två tjejer fram till mig. Ena tjejen säger till mig: -"Hej, har du träffat min kompis Marina"? Jag blev helt paff och klart paralyserad under några minuter. Sen börjar jag skratta så jag gråter. Awesome!


Goooooooooood Morning!

Vaknar upp och kollar vad jag har på min mp3. Pantera förgyller min morgon. Jag är halvbuddhist sen ett tag så jag bryr mig inte mycket om religiösa låtar. Budddhism är mer en filosofi om ni inte vet. Jo, jag är fortfarande med i svenska kyrkan.................. Buddhism tillåter religioner om ni nu tycker att det är dubbelmoral. Det handlar mer om att hitta en inre lycka och självförtroende. Dock så har vi detta stycke av just Pantera. "Cemetery gates". En liten spark i stjärten på svenska kyrkan.

Första versen:

Reverend, reverend,
Is this some conspiracy?
Crucified for no sins
No revenge... beneath me.
Lost within my plans for life,
It all seems so unreal.
Im a man cut in half in this world,
Left in my misery.


När jag ändå är på Blueshumör.....

.....då är denna spelning rent ut sagt jävligt(!) bra! Eric Clapton (läs gärna hans självbiografi. Sanslöst bra och enormt rörande), Buddy Guy och BB King! Behöver man säga mer? Kanske jag saknar några som Muddy Waters och Nina Simone (hon kommer förresten även in på min jazzlista). Vidare så anser jag att Steve Jordan är den bäste bluestrummisen. Möjligtvis är Rolling Stones Charlie Watts lika bra. De kan båda hantera alla vinklar av Blues. Min favorit bland bassisterna är lite svårare. Men jag har lyssnat och jag känner mycket för Ernest Crawford och/eller Norman Watt-Roy. Valet är tufft, minst sagt. Nästa uppdrag blir Jazz.....
Jag hoppas verkligen jag inte har så här mycket fritid?! Det känns ändå som att jag inte är hemma så mycket............ Osynkat som fasiken från mitten, men skit samma.


Mmmmm........

Nä, det blev inge ris. Istället blev det potatis och kotletter med en ljuv lök- och gräddsås kryddad med lite viltfond.  Givetvis med diverse grönsaker och ett glas iskallt vatten. Klart värt efter dagens slit med hyllor och långmarscher. Jag är så evigt tacksam för mina väl använda kronans marschkängor. Fötterna mår som liljekonvaljer. Nu funderar jag på att köpa in ett par Lundhags. Dyra kängor, men jag vet att de kommer till användnig. De har bättre stöd för vaderna.
Återigen var jag tvungen att se "The boat that rocked". Sjukt bra, och det kan inte nämnas för ofta.

Nu blir det många inlägg från YouTube. Tro mig, jag sitter inte varje ledig sekund och går igenom hela skiten. Jag hör saker och sen hittar jag dom. Väldigt enkelt. Vem som helst kan göra det. OK! Rolling Stones med "Wild Horses". Jäkligt bra session, dock lite osynkad video ibland känns det som, men det är live. Hur som haver. Njut!


Pleasure thru pain!

Först och främst vill jag be min läsarskara om ursäkt ifall jag skriver lite skakigt och som en kratta. Jag ska försöka fokusera på tangenterna till max. Varför detta dilemma frågar ni er? Eller kanske inte om ni läst mitt tidigare inlägg. Jag har varit på Ålidhem och hämtat två medelstora bokhyllor. Lättmetall (my ass!), svarta och med spotlights. Faktiskt riktigt snygga. Jag bar dom i varsin hand tillbaka till Nydalahöjden. Ingen fara tänkte jag de första hundra metrarna......... Sen har vi något som brukar sätta in efter ett tag som heter mjölksyra. I normala fall så älskar jag mjölksyra, men då menar jag när jag tränar. När jag tränar och detta fenomen slår in betyder det att jag kör ännu hårdare. När det handlar om att bära viktiga och nödvändiga prylar är glädjen inte på topp. Lagomt förbi IKSU så kändes det ordentligt, och det är bara halvvägs hem. Men jag viker mig inte. Det var bara att gräva ned skallen i backen och tjura. Vips så var jag hemma. Ställer ned dom på golvet och sen börjar skakningarna. Okontrollerbara skakningar utan dess like. Lite skönt ändå, jag bygger ju lite muskler på köpet. Nu ser jag fram emot att senare ikväll gå och hämta den stora hyllan. Det blir en utmaning. Som tur är så har några goda vänner förärat mig med ett saftigt presentkort på IKSU spa. Det lär nog användas ganska ordentligt efter det här. Skönt med massage. Kanske det blir lite manikyr och pedikyr. Varför inte runda av med lite ansiktsinpackning och och som pricken över i, två gurkbitar på ögonen?

Vidare kom elräkningen idag. Inte roligt. Det märks att elpriserna har ökat. När jag blir stor vill jag äga ett elbolag eller en bank. Det är surt att ha med dom att göra, men att äga......... Med min första lön ska jag börja med lite mindre inköp som t.ex. en Rolls Royce Phantom. Lagom ungkarlsbil så här uppe i norra Sverige.

Nä, nu blir det sallad till lunch. Får se vad det blir till middag. Bra odds på ris och kyckling med röd curry.

Jag är ingen stor Leonard Cohen supperter. Man blir bara deprimerad när man lyssnar på honom. Dock så gillar jag den här lilla melodin. Inte heller den muntraste, men skit samma.


Möbler.

Idag blir det till att kolla på några möbler. Min 3:a ekar än så länge tom, men det ska bli ändring på det. Måste kolla mer på blocket nu i dessa tider då många studenter ska flytta.
Annars så knallar livet på. Jobbar mest hela tiden. Iof är jag ledig idag så det känns skönt. Lär nog hamna nere på jobbet tillsslut bara för att ta en kopp kaffe eller nåt.

Ni som inte har sett filmen "The boat that rocked" måste absolut göra det snarast. Måste vara den mysigaste och roligaste filmen sen Notting Hill. Kenneth Branagh gör en enormt bra prestation som rent ut sagt ond minister. Dock så ska hela ensemblen ha en stor eloge. Allt från regi till smink. Extra guldstjärna i kanten för manuset och musiken. Bästa musiken sen "Forrest Gump".


Minnen!

Vaknade nyss igen och hade en dröm. Livet som stridsvagnschef kommer tillbaka då och då. Träffade en lumparkompis igår och vi pratade bara om de 15 månaderna under 99/00. Vi hade det bättre än dagens soldater. Vi fick skjuta arslet av oss med vagnen. Vi bodde i princip i vagnen de sista 8 månaderna. Saknar det ganska mycket ibland. Jag har det bra nu som gruppchef för en sanslöst bra styrka. Men vagnen var mitt liv ett tag. Känslan första gången vi sköt med kanonen går inte att beskriva. 120mm Är ganska ballt. Trycket inne i vagnen blir ganska stort och hjärnan ruskas om. Kanske därför vi fick öknamnet stridsvagnsapor efter alla stridsdygn i tåme. Det är inte hälsosamt att skjuta c:a 100 skott per dag. Dagens besättningar får inte skjuta lika mycket. Nä, nu ska jag vidareutbilda mig inom hundtjänst. Hundar är det bästa som finns när man vill söka. När jag var i Arvidsjaur och jagade jägare så var hunden det bästa. Det roligaste jag har hört är att idag så är det svårare att bli stridsvagnschef än att bli jägargruppchef. Jag kan iof förstå det lite då iaf under min tid så hade vi mer fältdygn än jägarna. Vi sov inte så ofta inne i baracken. Livet handlade mest om att ta hand om vagnen. Som ett befäl sa: -"Ni är utbytbara, det är inte vagnen. Ni Lever för den bara för att spolas ut." Läskigt om man tänker på det nu efteråt..........


Wicked, dude!

En av mina bästa vänner från London ringde mig igår. Han och hans flickvän ska ha semester i februari och vill testa något nytt. Det fagra Ådalen blev valet. Min första, helt spontana, kommentar var; "-Dude! Are you f*****g for real?!?!?!" Jo, han var seriös. De vill åka någonstans för att bara slappna av och ladda batterierna. Jag lovade att vi kan bo i farmor och farfars hus och att det finns absolut inget att göra där mer än att bara vara och känna lugnet. Dock så ville de med på toppjakt på fågel. Kul att dra med mig turister ut i skogarna. Botebladet, stoppa pressarna! Det kan dyka upp finbesök i Boteå snart! Nu handlar det om att Londons bästa barteam kanske kommer att återförenas! Och just precis hemma i Boteå. Ronnie Scott´s hjärta och själ i en härlig symbios! Nu är det mycket som pågår utomlands. Kanske det blir en resa med Tim till Kairo i slutet av februari för att möta finansiärer till hans nya ställe. Allt gratis förståss. Jösses det lät som att jag är en snåljåp! Det är jag inte. Bara igår så gick jag över till kiosken här på Nydala och gav ägaren lite älgkött. Muslimer äter i princip bara lamm- och nötkött, så jag tyckte han och hans familj kunde få något lite roligare. Mycket uppskattat, jag fick en årsransion av chips tror jag. Nu blir det fredagsmys hos mig varje dag. Dags att utöka joggingrundorna och öka armhävningsintervallerna.
Nä, nu blir det piano tills imorrn bitti då jag ska se till att få tag på möblerna mina kära päron har hittat. Jag ser fram emot helgen. Jag och några av tjejerna på jobbet ska ha älgmiddag. Mycket trevligt. Det blir en fin bit entrecote med något mystiskt och ett glas fantastiskt vin................


SKOJTEN!

Jag kan inte motstå denna monolog. Det är tamejfasiken något av det roligaste jag har hört. Martin Ljung är kanske den bästa komiker vi har haft. Dagens stå-upp är inte alls som det gjordes förr.


Kanske........... Kanske inte......

Ok! Så här ligger det till. En kanadensisk kompis till mig i London är kock. Vi jobbade samtidigt på The Dorchester i London och han gjorde matmenyn till vår nyöppnade bar. Nu har han egen catering och har bl.a. jobbat för engelska kungahuset (eller drottninghuset om ni vill) och diverse tunga celebriteter. Med andra ord så är killen en av de bästa. Han lirade hockey i NHL med Buffalo Sabres innan en skada tvingade honom att lägga skridskorna på hyllan. Nu under JVM så har det haglat skymfer mellan oss. Givetvis med glimten i ögat, men ändå.......
Hur som haver så pratade vi på skype i över en timme igår natt. Han ska öppna en egen lyxrestaurang antingen i Dubai eller New York. Han behöver en manager för loungebaren som kommer att finnas där. Han hade tänk på mig och slog då en signal. Han vill att jag ska vara just den managern när stället väl öppnar. Just nu är det på planeringsstadiet, men de har hittat vissa finansiärer. Det kommer nog dröja minst ett år innan allt är klart. Det kommer att bli sanslöst bra. Hans konster i köket är, minst sagt, fenomenala! Jag vet att om jag accepterar så handlar det om enormt hårt jobb det första året. Minst 12 timmar per dag, 6-7 dagar i veckan. Som tur är har jag varit med om att öppna lyxbarer förut, både i London och Madrid. På The Ritz i London var jag med om att skapa cocktailmenyn. Roligt, men krävande. Tar jag jobbet kommer jag att samla ihop några av de bästa bartenders i världen. Tack Ronnie Scott´s för det. Det kommer att bli ett jäkla dream team!
Men nu har jag en beslutsångest som heter duga. Det är, som sagt, bara på planeringsstadiet. Jag trivs här i Sverige och jag älskar närheten till skog och det norrländska klimatet. Å andra sidan handlar det om mycket pengar och ett liv tillbaka i glamouren. Jag har lovat en kompis hemma i Sollefteå att om det händer så ska han följa med. Ung och lovande bartender med hjärnan i harmoni med själen. Jag kommer att uppdatera er senare angående detta ämne. Jag ligger nog vaken för andra natten i rad och bara tänker...........


Den enormt begåvade Cat Stevens (Yusuf Islam). Min favorit av denne man. Inte världens bästa ljudkvalitet men det är upplevelsen som räknas.



Beslut.....

Jobba som lyxbartender...... Vad fan gör man........ Jag vill inte lämna Sverige....... Pengar hänger i luften........

Lite småpurken.

Rök ihop med en kompis på telefon idag under lunchrasten. Jag blir aldrig förbannad. Irriterad och sur kan jag bli, men högst ett par minuter. Men idag blev jag lagomt förbannad. Det slutade med att han la på när han själv pratade. Vad är det som är så svårt med att lyssna? Jag har gjort ett snedsteg och det ska tamejfasen ältas i om och om igen. Det var inget stort fel jag gjorde, dock så lät det som jordens undergång. När någon ber mig om ursäkt så godtar jag alltid det och sen är det vatten under bron. Problemet är att han inte ser sina egna fel. Ingen är felfri, det handlar bara om att acceptera felen och försöka göra något åt det. Ger någon mig ris och ros så tar jag åt mig till 100%.
Hur som helst så märker mina medarbetare när jag är på dåligt humör. De får aldrig lida för det. Jag skulle aldrig tillåta det. Dock så sa de, mycket ironiskt, att jag inte skulle få haffa en snattare idag. Det skulle bara bli synd om snattaren. Usch, det låter som jag är världens våldsidkare. Nä, gott folk, jag är freden personifierad. Jag hatar våld och grymhet i alla dess former.

Nu till lite roligare ögonblick under dagen. Eller först ett par jag skulle hjälpa med dryck till sin middag senare ikväll. Jag gav dem råd och uppmuntringar under tio minuter. De fick inte tummen ur arslet och bara gnällde. Om man inte vill ha hjälp så ska man inte be om det. Tillslut tog de ett vin jag hade rekommenderat redan i början. Pust och suck! Jobbigt att vara expert.
Okej! Några roliga moment:

En man och hans dotter (c:a 5) kommer till kassan. Medan han betalar tar jag en klunk vatten ur min sportflaska. Hans dotter tittar på mig med stora ögon ett litet tag innan hon helt plötsligt ser skitarg ut och utbrister, ganska högljutt: -"Är det öl du dricker"?
Hela kön börjar skratta och vattnet sprutar ut genom både min mun och näsa. Jag förklarar för henne att det är vatten eftersom jag inte får dricka öl på jobbet. Hon blir lite gladare.

Jag och en medarbetare står och slöar (för en gångs skull) vid en av datorerna. En annan medarbetare går förbi och säger:
Medarbetare 1 (ironiskt): -"Men, Jonas! Står du här och sover"?
Jag: ".......Uh......"?
Medarbetare 2 (lagomt sömnig): "Jonas sover aldrig. Han är soldat. Han tempoväxlar".

Ännu roligare nyheter! Chefen och dennes fru ska få barn i juni! Jäklar vad roligt. Chefens fruga kom förbi på jobbet på eftermiddagen. Jag bara sträckte ut armarna och skrek mamma! Sen satt jag med henne en stund och pratade. Undrade mest om hon har blivit en folkilsken jäkel nu när hon mår pyton på morgonen och lite annat. Vilka fina föräldrar de kommer att bli. En riktig glädje i bodegan! 

Funderar på att infoga en ny låt, men det får vara. Nu överväger jag att skriva en lista på mina drömband. Ett dreamteam inom grenarna Jazz, Blues, Rock, Metal och klassiskt. Alltså ett band i varje gengre med mina favoriter. Har redan börjat på mitt all-star jazzband. Skitsvårt!

Svulstigt!

Lorraine Ellison.............. En klar stjärna. Nä, en jäkla supernova!


För mig kan det vara tufft......

.....att vara ensam man på jobbet. Iof bara vissa dagar, men ändå. Idag sprang jag förbi Clas Ohlson på min lunchrast för att inhandla ett diskställ. Att diska är inget nöje utan ett propert diskställ enligt mig. Väl tillbaka i fikarummet inmundigade jag min lunch bestående av en sushisallad. Kanongott! Dock så glömde jag påsen med mitt diskställ i just detta rum dit alla går då och då under dagen. Genast så fick mina kvinnliga kollegor syn på den och hade en snabb omröstning angående huruvida den är funktionsbar. Funktionsbarheten fick ett hyffsat betyg. Värre var den estetiska känslan. Omdömet löd ungefär: "Det syns att en ungkarl har köpt den............" Kommentarer överflödiga. Den är av vit plast. Nu har jag fått dispens (stavas det så?) att använda den tills jag hittar en som är lite mer en fröjd för ögat. Jag tror att jag ger dom mitt kreditkort och låter de sköta inredningen (jag har ju en hel 3:a att fixa). Jag har förgäves försökt att bläddra i inredningstidningar och tittat på diverse dylika program via tevisionsapparaturen. Det ända som händer är att jag känner mig lite gay och vill ha en chihuahua i en Guccihandväska. Skämt och sido så är det lite roligt. Jag vill ha varma naturliga färger. Det är Zen!

Nu är jag förresten tillbaka i Umeå efter tre hektiska dagar hemma i byn. Födelsedagar och jobb präglade dessa dagar. Jobbet gick bra, trots att baren var öppen för 18-åringar. En kort summering. De är inte alls mogna för barbesök. Men jobbarkompisarna var riktigt bra. Får se om jag åker hem igen någon helg för lite mer jobb.

En naturupplevelse hemma i byn: Jag och ett rådjur sitter och tittar på varandra på ungefär ett armslångt avstånd. Jag gick ur bilen och satte mig ned på snön. Hon bara stod kvar och tittade på mig. Harmonin var oändlig. För bara två veckor sen jagade jag dom och de sprang. Nu är rådjursjakten avslutad tills augusti. Livet är bra konstigt. Just därför älskar jag naturen. Skogen, älven och djurlivet hemmavid är mitt Eden. Skulle det inte existera så vet jag inte om jag heller skulle.............

Nu till något muntrare. Povel Ramel (som jag träffade i London under mystiska omständigheter. Mer om det senare) med två grymma saker. Givetvis så är Martin Ljung med i andra klippet. Jag ska lägga upp hans monolog "Skojten" från Knäppupp senare. Sanslöst fenomenalt gäng! 





Skitmatch!!!

Igår bestämde jag mig för att se semifinale i JVM mellan Sverige och USA. Inlädde kvällen lite lätt vid 22:00 med att se när Kanada dängde Schweiz i den första semin. 03:00 var det så dags för tekning mellan Swe - USA. 2½ timme senare vill jag bara dö. Jag kännde på mig redan i första period att allt inte stod rätt till. Kommentarer överflödiga. Skitmatch!
Nä. nu åker jag hem till byn några dagar..................

I väntans tider.......

Jag går runt här i lägenheten och är göralös. I natt är det JVM semifinal mot USA. Klockan tickar väldigt sakta. Det känns som att uppleva en film av Ingemar Bergman. Det där tunga klickandet från moraklockan som alltid ska finnas med och göra känslan ännu mer grå och trist. Men, fy den som ger sig! Som tur är så har jag Per Morbergs nya bok "Scenen, livet och konsten att laga mat". Den, ett glas av min mormors hemmagjorda svartvinbärssaft och en kantarellmacka så är kvällen räddad. 

Vargjakten har också dragit igång. Vilken jäkla soppa det har blivit. Alla skyller på varandra för att det har skjutits för många djur i vissa län. Jag säger varken bu eller bä till vargjakt då jag inte har haft någon kontakt med en varg. Dock så kan jag förstå att känslorna kan svalla över i båda lägren. 


Lenny.....

Jag har lyssnat på Mr Kravitz ganska länge. Han är ett musikaliskt geni om jag får vara ödmjuk. Denna låt är sanslöst bra. Studioversionen har han gjort helt själv. Nu pratar jag om allt från att producera till att spela alla instrument helt själv. Lite Phil Collins överlag........


Krig!

En kompis till mig som bor i London är kanadensare. För att göra situationen värre så har han lirat i NHL med Buffalo Sabres. Vi satt i telefon halva natten och skrek åt varandra angående JVM i hockey. Skulle det bli Kanada vs. Sverige i final så tror jag att ragnarök är på G. Ishockeyvärlden är inte stor nog för oss båda. Undrar om jag inte bör slå av telefonen......

Ett klipp jag inte kan sluta att se. Känslorna är enorma! Var detta inte ett magiskt ögonblick så säg.


Beslutsångest!

En kompis ringde mig idag. Han jobbar som DJ med bl.a. David Guetta (vem fan är det). Han vill att jag ska åka till New York och jobba. Jag har aldrig varit så splittrad........ Fy, tack för en sömnlös natt!

Sweet, dude!

Idag handlar det mest om att fundera i ett vertikalt läge. Jag har varit ut och tittat på fenomenala snöformer här i umeåskogen. Imorgon blir det till att resa hem för en veckas jakt på toppfågel. Underbart! Tydligen så har en av sveriges största lodjur sprungit runt på mina jaktmarker nu över nyårshelgen. Jag ringde till jaktledaren och han sa att det handlar om ett monster. Jag ska ta med mig kameran och se om jag inte kan spåra überkatten. Jag anser att lodjur är ett av världens vackraste djur. Bara snöleoparden kan mäta sig med den. Nu är det slut på rådjursjakt, så katterna får mer än gärna hoppa runt i ägorna.

När jag ändå är inne på snöleoparder....... Inte världens bästa video, men ändå...... Bra låt. "China roses" med Enya.

 

 




Ett utbildningsmärke jag fick i lumpen. Det är "Arctic soldier". Vi fick det efter ett antal månader i vinterförhållanden och diverse praktiska och teoretiska utmaningar. Det är en snöleopard på märket. Min årskull var de första som fick det.


Man vill bara gråta......

Pete Townsend är en av mina musikgudar. Han och Ronnie Tutt (känd som Elvis trummis) har haft, har och kommer alltid att ha en guldkudde i mitt musikmekka. Jag anar att jag skrev i ett tidigare inlägg att Limp Bizkit (usch, spott och fy) redan har slaktat The Who:s sång "Behind blue eyes". Men lyssna då när Pete Townsend kör den akustiskt. Jag är helt inne i skiten och jag vill inte ta mig ut! Låten utkom för första gången 1971 med albumet "Who´s next". Egentligen skrev han den för "Lifehouse", men den skivan avbröts under märkliga omständigheter. Dock så släpptes den 2005.


RSS 2.0