En bra måndag.

Jag och en kompis ville hitta på något trevligt på en helt vanlig måndag. Vi började med en fika på Café Station och sen bio. Vi bestämde oss för att se "I rymden finns inga känslor". Vi tyckte det var charmigt för att vi båda är från sollefteåtrakten där den har spelats in. Men det visade sig vara en ypperlig bioupplevelse. Både hon och jag ger den höga betyg. Ni som inte har sett den bör göra det och må gott av en tragisk komedi i högsta klass. Nu ser vi båda fram emot filmen om Cornelis Vreeswijk.
Som sagt en bra måndag!


Bra TV!

Måste ge en eloge till TV10. Äntligen bra TV för gemene man där man kan få ut något vettigt. Samhällshistoria och idrott på hög nivå. Jag gillar det!


Namn?!

Varför är man så überkass på att minnas namn? Ansikten minns man, men namn är en helt annan sak. Trots detta så var gårdagen på Origo riktigt bra. Vi ägde stället som vanligt. Idag väntar en trimmer och lite funderingar på hur mitt hårbeklädda ansikte skall ansas. Jag tror skarpt på att göra en Ralf, sångaren i Mustasch.


En helt ovanlig torsdag.

En äldre dam är försvunnen utanför Umeå sen i tisdags. Hemvärnet kopplades in ganska omgående och började söka igenom området. Jag skulle ha åkt ut i onsdags, men kunde inte p.g.a. jobbet hade kört ihop sig totalt. Dock så var jag och två andra från insats ute igår. Vi ingick i en vanlig hemvärnsgrupp. Som tur var så känner jag chefen för den gruppen så vi jobbade mycket bra ihop. Dock så är terrängen inte att leka med. Regn, tät skog, djupa myrar och branta nipor är f-n inte helt enkelt att genomsöka. Trots allvaret så fick vi en bra dos med träning och nu börjar planer tas fram om en hel del fysisk träning i höst. Vi tre från IP fick göra det som vi är bäst inom. Jobba hårt och länge. Vi fick ta hand om vissa områden som inte hade genomsökts.
Vill ge lite beröm till gamlingen som hamnade i vår grupp. Han stönade och pustade hårt hela tiden (visst, hans kondition var inte på topp). Jag kollade hans fötter efter första söket på morgonen och de såg ut som skit, rent ut sagt. Han visste inte ens om att man bör byta strumpor med jämna mellanrum! Trots detta så fortsatte han som en sann krigare. Jag kollade till hans fötter efter varje sök och fick han att byta strumpor och vädra tårna.
Ett stort tack till er alla som har offrat er tid till att försöka hitta kvinnan. Ännu finns det en chans!

 

    

Blodad tand?

Jo, nog fasen är det nåt som händer med kropp och själ efter några dagar i skogen. Nu vill jag bara tillbaka! Och som det ser ut just nu så åker jag tillbaka igen på lördagmorgon. Ska ändå inte jobba förrän onsdagen veckan efter så varför inte. Sniper vill hänga på igen. Vi har lovat en tjädertupp till hans pappa och det är exakt vad vi ska finna i Överlännes storskogar. Det blir nog så att vi bor i fäboden så vi är nära till naturen. Jäklar vad det kommer att bli ballt!
Hur som helst så är det på planeringsstadiet just nu men chansen att det blir av är överhängande.

Sen tycker jag att vi kan ge en rungande applåd till de som störde sverigedemokraternas valmöten. De har gett dem en hjälpande hand som SD har tagit emot med glädje. Nu har vi SD i riksdagen och det är ju mindre lyckligt. Extrem vänster eller höger spelar ingen roll. De är alla totalt hjärnskadade. Ironin i det hela är att högerextremismen startades en gång i tiden av extremmarxister. Mycket extremt just nu. Jag är extremt trött och ska sova extremt mycket snart. Ha en extremt bra kväll!


Septemberjakt.

Nu är jag åter i Umeå efter en vecka i byn. Jag och en kompis åkte hem för lite älgjakt m.m. Det blev riktigt lyckat. Jag fick två älgar (en kalv och en tjur) och två duvor. Sniper fick en duva och en kanadagås. Extra roligt för honom då de var hans första. Annars bjöd veckan på riktiga naturupplevelser i alla dess former. Älgar, björnar, räv, fågel och vacker omgivning. Jag ska absolut inte glömma att nämna alla nära och kära. Alltid lika trevligt att få se alla igen. Nu sitter jag här i lägenheten och funderar om jag inte ska åka tillbaka nästa helg. Man blir jäkligt sugen. Men först så måste jag överleva en vecka på jobbet. Om inte det tar kål på mig så har jag en gnutta träningsvärk efter en kort, men intensiv, fotbollssession med min kusin och två av hans kompisar igår. Jäklar vad de kan springa!
Vår tyska gästjägare, Birgit, hade inte glömt mina simövningar från förra året då jag bärgade hennes älg i en kalltjärn. Hon hade köpt med sig en jaktlikör från sina trakter som ett litet tecken på hennes uppskattning. Roligt då sådant är både gott och omöjligt att få tag på här i Sverige.
Ska snart sova. Det blev många timmar i skogen och inte alltför många timmars sömn. Vi var minst 12 timmar i skogen varje dag. En del dagar var vi ute 15-16 timmar. Det kostar vara så jäkla hård........


 

    

Utvilad...

Nu mår jag gott därför att jag äntligen officiellt har semester. Imorgon åker jag och sniper hem till byn för lite R&R. Vi funderar på att sova några dagar i fäbodvallen med lite fiske och åteljakt. Så jäkla gött som sniper uttrycker sig.
Hade förresten ett moment igår när jag gick hem från jobbet. Jag gick uppför "svingen" och mötte en så fantastiskt vacker (Audrey Hepburnvacker) tjej. Vi log åt varandra och sen fortsatte vi vidare. Solen låg så bra till så jag såg på hennes skugga att hon kollade tillbaka efteråt. Vem är du? Varför är jag så feg att jag inte ens vågar säga ett dyft?
För övrigt så har jag äntligen påbörjat "The divine comedy" av Dante Alighieri. Något jag sedan länge vill läsa. Jag har avslutat Homeros och nu är det dags för en ny mästare. Lite för religiösa antydningar, men det antar jag....


Lite bilder.......

Jag och Sniper skjuter upp besöket med en dag. Känns helt ok att få bara vara ett dygn. Tror jag behöver det. Den senaste veckan har jag varit trött och jobbigt oproduktiv. Jag har ändå fått bra feedback från mina jobbkompisar, men jag vill göra mer.
Så nu blir jag en ny människa hoppas jag......


FREEEEEEEEDOM!!!!!!

Äntligen har sommaren passerat och det är dags för mig att vakna till liv. Jakten är igång och jag ska hem och utmana en annan kung. Nu kommer jag att vara offline till nästa söndag. Många dagar, men det gillar jag.

Waidmanns heil = Vildmans hälsning. Tyskar säger det till varandra innan jakt.


Människan.....

Vad definierar människan? Vem är vi och varför? Genetiskt eller socialt? Varför agerar vi som vi gör i vissa situationer? AHA! Situationen! Där har ni mitt svar. Jag anser att både våra arvsanlag och vår uppväxt bygger upp vår karaktär. Däremot så är det situationen som definierar vem du är. En situation ändras alltid. Däremot ditt anlag och din uppväxt gör inte det. Hur hanterar du en vardaglig situation som vuxen? Jag är inte perfekt, men på jobbet kan jag se klockrena exempel på hur en helt vanlig medelsvensson agerar i en enkel situation. En sån simpel uppgift som att handla med en kundvagn och sen ställa tillbaka den på sin plats får den mest erfarne människan att gå i mental konkurs. Idag hände det två gånger och jag fick nästan tokspel, milt uttryckt. Du lägger upp dina varor från vagnen på kassabandet och förbereder dig för att betala. Inga problem än så länge. Men nu kommer det kniviga....... Vad gör du med kundvagnen sen? I dessa två fallen så lämnade personerna ifråga vagnarna kvar i kassalinjen för att sen bege sig hemåt. Inte populärt hos mig och de kunder som såg detta. Tyvärr kan jag inte höja rösten och förklara att kundvagnarna INTE är radiostyrda. Förut hade vi penninglås på vagnarna och då var det minsann inga problem att gå tillbaka med dom och få tillbaka sin guldpeng. Men gratis är gott antar jag...... Det bästa/värsta är att de såg så förvirrade ut innan de bara lämnade kvar vagnarna. Riktigt dåligt lokalsinne antar jag.
Trots allt detta så älskar jag mitt jobb. Det negativa jag just beskrev är inte en majoritet. En del jag träffar må vara lite vilsna, men de uppskattar vad vi gör och de vill ha vår hjälp. 99% (inte enligt SIFO, men vad vet dom?!) av våra kunder är positiva och det gör mig mycket nöjd och glad.
Nä, nog med negativa funderingar. Fick se ett riktigt roligt klipp på Youtube. Skrattar åt det varje gång. Helt underbart.
Lyssna och njut:


Mycket nu...

Är nyss hemkommen från byn. Farmors begravning var väldigt vacker och värdig. Nu vilar hon och farfar sida vid sida. Trots begravning så var det mycket trevligt att träffa nära och kära igen. Inte så ofta det händer nuförtiden. Det gick bra att ta sig hem igen. Är skyldig en mycket stor gentjänst till Stoffe. Jag får lista ut något när han är tillbaka.
Nu väntar några dagars jobb innan jag återvänder hem till byn igen för en veckas jakt. Denna gång följer Sniper med som gästjägare. Kommer att bli legendariskt! Det som väntar är mycket jakt, bastu, nära och kära, några kalla och lite mer jakt (dock inte i just den kombinationen).
Nä, nu ska jag vila upp mig lite inför jobbet imorgon. Ska bli roligt att ge sig in i hetluften igen.......


RSS 2.0