Fast i träsket

Som en del vet så bor jag numera med Masse. Trevlig ung man vars liv kretsar kring idrott. Får leva med att dagarna i ända lyssna på hur j-a bra West Ham och Malmö IF är.  Idag spelade båda lagen och tyvärr visades det på televisionsapparaten. Började med MIF och avslutades med West Ham.
Typisk konversation:

Kommentatorn i TV: -"So, Banham (MIFs kanadensiske nyförvärv), they call you "Chief" because of your indian        heritage. Will you act like a chief on the ice?"
Masse: "Vadå indian heritage?"
Jonas:  "Han har indianblod."
Masse:  "COOL!!! HAN BLIR FAN BARA BALLARE OCH BALLARE!!!"

Och så fortsätter det under hela matchen i olika ämnen.

Ett litet tips till alla er som någon gång i framtiden bor i samma postnummerområde som Masse när West Ham spelar; Bär hörselskydd! Hockeyskydd är ett tips men endast vid risk att förlust kan förekomma.

Börjar förresten klia ordentligt i fötter och händer, kan bero på att jag har ett enormt sug att ställa mig mellan stolparna igen. Har inte spelat fotboll på länge men nu är det dags att väcka de döda. Har införskaffat hela utrustningen igen så hör gärna av er om ni är ett lag i Umeå-trakten som saknar en jättebra målvakt. Referenser uppvisas vid tillfrågan.

Hade tänkt skriva mycket om drinkar, barer och dylikt, men det kanske kommer upp nån gång det också.
Var förresten lite skottlossning hemma i Sollefteå. Vill inte påstå att det är trevligt, men ingen dog och nu har lokalbefolkningen, och främst pensionärshemsboenden, nåt att tal om mitt i den karga (eller halvmilda) vintern.

Varför inte jobba i Sverige?!

Många som har frågat om jag inte ska jobba extra på krogen här i Umeå. Visst skulle det vara ballt med lite extra klirr i kassan.........men nu är det som sådant att efter X-antal besök på diverse krogar/barer här i Umeå kan jag bara konstatera följande:


1.
2:a, 4:a eller 6:a systemet som gäller för drinkar fattar jag bara inte. En cosmopolitan ska smaka cosmopolitan och inte som vanlig juice.


2. Människorna som skirker och vill ha en stor stark till. Vill inte vara nedlåtande, men är det ändå. Har inte tålamod med svenskar, hur mycket jag än älskar oss. Hade det varit i nån av de barer jag jobbat i så skulle hälften av de som köar åka ut illa kvickt.

3. Byråkratin. Orkar bara inte gå in på det, men är övertygad om att byråkratin uppfanns i vårat avlånga vackra land.

Finns många fler petitesser (hur f-n stavas det?) jag skulle kunna gå in på, men det är slöseri med mitt tangentbord och moder jord. Nä, stäng av datorn och gå ut i naturen ett tag och njut av det moder jord kan erbjuda. Ett annat alternativ är att gå på krogen och kolla in människor. Skåda miraklet människan! Vi är så genialt konstruerade för fel ändamål.


RSS 2.0