Irriterande!!!

Dator existerar på gott och ont. Den onda sidan forecheckar ganska rejält hemma hos mig nu. Jag har nämligen köpt en TV/datakabel på Clasan så jag kan koppla in datorn till TV:n. Filmer gör sig bättre på större bild. Men klart som fasen att det inte fungerar. Ljudet är klockrent, men det är allt. Får se om min inneboende är mer lagt åt det tekniska hållet än jag, men det är nog de flesta. Det blev en joggingtur i regnet istället, skönt att rikta aggressionerna på något annat. Det var faktiskt riktigt härligt i sensommarluften.
Imorgon är jag tillbaka på jobbet som vanligt igen. Så jäkla skönt!

Nedräkning.....

Då har nedräkningen börjat till att jag åter får bli en normal människa igen....... Skrev jag verkligen normal? Jag menar såklart återgå till den vanligtvis så überballa Jonas. Annars så bjöd inte söndagen på några större överraskningar. Jag skulle vara på regementet kl. 10:00 för att sen spendera dagen på Strömpilen med rekryteringsgruppen för att fiska intresserade till livet i det gröna. Gick ned mot regementet i spöregnet tidigt och lyssnade på lite skön musik. När jag väl var nere på stan kollade jag mobilen för att se vad klockan var. Såg då att jag fått ett meddelande från den som är chef för rekryteringsgruppen. Dagens aktivitet är inställt p.g.a. regn. Vad i?!?! Är vi gjorda av socker eller?! Däremot så skulle det bli ett möte med gruppen på regementet lite senare. En bra anledning att dricka kaffe och äta kakor. Men är det så jag vill ha det så letar jag upp en ball syjunta istället. Jag tackade artigt nej och gick hemåt igen. Det enda positiva med morgonen var mitt lilla stopp på statoil för att köpa nåt att dricka. Mycket trevlig och söt tjej som jobbade då. Vi pratade en stund och sen fortsatte jag hemåt. Måste förbi statoil lite oftare tror jag. Efter lite tristess hemma åkte jag med Stoffmeister och Dessi till Ö&B för att kolla läget där. Kom hem en hunka fattigare, men det får jag ta. Jag kommer dock inte att glömma "damen" som tog den sista påsen med ostkrokar mitt framför ögonen på mig. Riktigt jäkla bittert! Sen hyrde jag två filmer. Mycket bra sådana, eller åtminstone den första. Jag somnade under den andra, så den får jag se om imorrn.
Nu är sömnen förstörd så jag sitter och kollar lite youtube som vanligt. Alltid lika roligt/nördigt.......

En ny liten favorit jag har hittat:


Så skönt.....

Att vara tillbaka på jobbet! Visst har jag haft det bra i veckan, men man blir rätt uttråkad av att inte göra mer än träna och vänta. Dock så jobbade jag en halv dag igår och en hel dag nu på lördagen. Fy så skönt! Saknar mina kollegor och kunder enormt. Blev lite bråk med två kunder på fredagen och det kunde ha slutat illa, men det slutade bra efter många om och men. Efter det så suckade jag nöjt och konstaterade att jag vill nog inte byta arbetsplats inom bolaget. Lite action skadar aldrig....... Så länge ingen blir skadad!
Maten på Costas är f.ö. riktigt sjukt bra! Både jag och Ms L var riktigt nöjda.

Skön låt. Inte min stil, men den gungar bra:


Onsdag.....

Regn....... Frukost........ Regn........ Promenad......... Lite uppehåll......... Tristess........ Regn........... Middag på MAX med Stoffmeister........ Regn......... Jogging.......... Uppehåll.......

Nä, det har inte hänt så mycket idag. Vädret har inte varit så gynnande för utomhusaktiviteter så har mest spenderat tiden hemma eller handlat lite mat. Joggingturen var dock helt underbar i duggregnet. Men jag är slående imponerad av människans mindre intelligenta tankar och handlingar angående höstmörker. Vi är inte självlysande varelser som många verkar tro. Samtliga jag mötte i joggingspåret saknade cykellysen och/eller reflexväst. Nä, inte ens en ynka dinglande lekisreflex kunde jag se på mina medjoggare. Skandalöst! Nä, jag är inte vacker i min reflexväst, men jag syns! Nog med gnäll. Efter en joggingtur och dusch så vill mina vänner fötterna må gott. Jösses vad jag är glad att jag köpte den där pepparmyntageggan från Bodyshop. Fötterna får nytt liv efter sitt slit.
Nä, nu ska jag vila och dricka en kopp té. Imorrn väntar en bra dag. En dag i matens tecken siar jag. Först shopping och laga matlådor för att sen avrunda dagen med en middag på Costas med trevligt sällskap.


Maxad dag!

Upp i ottan 06:30 för en snabb springtur till en kollega för att hämta några nycklar. Sen hem igen för att äta frukost. Tapetklister som vanligt...... Ut igen till I20-skogen för att leta svamp och bär. Fanns inte så mycket av dom så det blev marschträning i c:a 4 timmar istället. Mycket härligt nu när det är svalt ute. Hem igen för att äta och ta det lugnt. Lagomt runt 22 så fick jag spring i benen igen. Ut i regnet för ännu en liten joggingtur. Tror nog jag ska ta det lite lugnare imorgon. Men är det så här svalt ute måste man passa på.
Imorgon kommer även en kompis och bor hos mig ett tag. Han väntar på en egen lägenhet så han får ta mitt tomma rum så länge. Kanske jag ska starta vandrarhem?

Söndag.....

En liten sovmorgon och sen iväg på genomgång på reg. Roligt att vara kombinerad chef och signalist. Tack vare det så jobbar jag bara på fredag och lördag. Vad ska jag göra dessa dagar då? Jo, imorrn ska jag ut i skogen och leta svamp och bär. Vet inte varför jag har fått detta ryck, men jag känner suget. Spenderade kvällen hos Ms L och hon har minsann hittat fina kantareller så kanske det är därifrån jag har fått idén. Smörstekta kantareller på en smörgås är inte att leka med. Hon hade även bakat en smaskig blåbärskaka. Tyvärr hade vi inte någon vaniljglass, men den gick ned ändå. Undrar om jag måste baka nåt tills imorgon då.... Det är ju nypremiär för Fångarna på fortet och stackars Ms L har ingen TV, så därför blir det TV-kväll här. Jag är som Per Morberg. Underbar i köket, men skitkass i bagarstugan. Blir nog popcorn och té istället.
Annars flöt helgen på. Jobbade mycket och tränade lite mindre. Skönt att kroppen får vila lite innan veckan tar ny fart. Nu jäklar blir det mer träning. Ska nog byta gym från USM till IKSU. De har bra priser för guldkort om man bara ska träna mellan 06:30 och 14:30. Det räcker bra för mig som inte gillar att trängas med andra på eftermiddagar och kvällar.

En liten överraskning.....

Jag gillar utmaningar. Helt plötsligt skrev en överordnad till mig att han vill se mig delta i detta gäng www.teamhv.se Han anser att jag skulle passa in. Känner mig lite stolt att få den förfrågan. Nu gäller det bara att träna ännu hårdare. Vilken morot!


Hundliv.......

En helt vanlig lördag. Jag kliver upp 06:00 för att duscha och äta min gröt. Jo, jag äter numera havregrynsgröt. Helt otroligt med tanke på hur mycket jag hatar detta tapetklister, men man kan inte träna utan att äta rätt tydligen. Sen en promenad ner på stan så jag är på jobbet 07:45 för att slita innan vi öppnar. Idag gjorde vi det bra. En eloge till alla medarbetare! Blev dock en burgare på lunchen med en jobbkompis och sen gick vi till bondens marknad och tittade lite. Hon köpte inlagd strömming. Vi kom då på att en burgare var en dum idé då vi kunde köpa mer strömming och lite gott bröd för att frossa i det istället..... Efterklok är ordet minsann.
Nu är jag äntligen hemma och har nyss varit ute på en joggingtur. Känner mig sliten från mycket jobb, men i veckan blir det lite lättare. Ser dock fram emot mitten av september när jag får vara hemma och jaga, vila och basta. En ny Jonas kommer att återuppstå!

Lite skön musik nu när man är trötter. Apocalyptica feat Corey Taylor (f.d. Slipknot). Skön låt:


Rammstein

Japp, diggar dem enormt!
Deras musikstil tillhör kategorin "Neue Deutsche Härte" (Ny tysk hårdhet). Underbart att ha i lurarna när man ska träna. Detta är nog deras mjukaste låt. Diggar att det är Sharleen Spiteri från skottska gruppen Texas som sjunger med.

Stirb nicht vor mir (Dö inte innan mig):


Ahhhhh........

Nina Simone är en av mina favoriter. Hon är bara så........ underbar! Jag ryser när jag hör denna version.


Jaha, då har man den stämpeln på sig.......

Gjorde igår ett test på aftonbladet.se om vilket parti man ska rösta på. Eller mer vilket parti man ligger närmast inför valet 2010. Efter 33 frågor så kom då svaret......... Jag sympatiserar med sverige demokraterna........ Vad ända in i h-vete! Hur gick det där till?! Jag satt stum framför datorn och gick igenom mina svar igen och igen. Inget av de svar jag gav tyder på att jag överhuvudtaget ens skulle överväga att rösta på Jimmie Åkesson och hans anhang. Blev riktigt butter. En kompis gjorde samma test och fick samma svar och han blev minst lika häpen. Jäkla skittest med andra ord. På jobbet skrattade vi dock gott åt det och mina kollegor vill göra samma test. Det skapade även en intressant debatt i fikarummet angående burkor och utvisningar av romer. Vi kom fram till många intressant svar och följdfrågor som är för långa och komplicerade för att publicera här.

Träning!

Jo, det går bara bra med den. Igår blev det ett kombinerat styrke och ryckpass på Liljansberget. Underbart. Sen hem och dricka vatten och äta några russin innan en lugn joggingtur runt Nydalasjön. Idag mår kroppen riktigt bra så det blev städa och tvätta. Ska ut på en joggingtur innan Ms L tittar förbi en sväng. Imorgon är det jobb som gäller igen så då får kroppen nog vila på kvällen...... eller inte.
Jag har nu laddat hem alla Rammsteins album så det är dom som gäller i mp3 spelaren. Sjukt bra peppmusik! 



Vaknar!

Har inte sovit bra.....
Är ledsen att min farmor har promenerat till livet efter detta. Dock så är det nog för hennes bästa...........
Kan inte hjälpa att gråta en tår.......
Nä, nu blir det att jogga imorgon...........

Jul?!

Mahalia Jackson är nog inte världens bästa sångerska rent tekniskt, men hon har en pipa som heter duga....
Söndagen kommer att bli i meditationens tecken.............


.......

Jag gråter, men samtidigt är jag glad. Ett liv är kanske inte alltid ett liv. Livet är en fin balans mellan olika stadier och vi som lever på den "goda" sidan bör uppskatta det. Kanske därför jag har läst mer om buddhism och varför vi har det så bra här och nu........

En tidig julsång?

Mahalia Jackson kan inte sjunga! Men hon har en röst som heter duga!!!

En liten julklassiker:


Bu och Bä!

Jag vet inte riktigt hur jag ska beskriva dagen.......
Kunderna idag har fått oss på bodegan att skratta och gråta. Först och främst så snattar du inte utan påföljd! Vi ser dig! Och vi är inte snälla och förstår er. Tänk innan du plockar på dig något.
Sen har vi vissa roliga typer som vill väl, men kanske inte bör handla:

Kassörska: -"Hej, hur är det?"
Lite ostadig kund: -"Nja, kunde vara bättre. Jag är nog lite onykter"...
Kassörska: -"Ok, du får handla på måndag då tror jag"
Lite ostadig kund: -"Jo, tror jag med"
Ostadig kund går därifrån lyckligare än förväntat.

Ostadig kund nr2 till kollega: -"TJA! kan du hjälpa mig?"
Kollega: -"Nja, tror nog att du får gå hem och piggna till lite först."
Ostadig kund nr2: -"Ja, och du är så himla fin som säger det."
Ostadig kund nr2 kommer fram till mig och ger mången rosor till min kollega som nyss har nekat honom. Vi skrattar gott åt det, trots att det är tragiskt.

Det bästa (värsta) är nog att jag har nekat verklighetens Lasse Kongo! Det är egentligen inte roligt, men jag kunde inte låta bli att småfnissa när han skrek "Håll Käften" åt mig flera gånger. Han skrek mer åt mig, men ingen kunde förstå vad han sa.

Vet inte riktigt varför vi skrattar åt dessa situationer. Jag tror nog att vi är ganska avtrubbade. Vi skrattar aldrig åt en människa utan mer åt situationen. En vag gräns ibland, men vi har medkänsla och försöker hjälpa så mycket vi kan. Dock så har vi ett jobb som är väldigt utsatt.

Ikväll så blev det en ny joggingrunda med ännu ett dopp i nydalasjön. Så otroligt skönt när jag är så irriterad på dojjorna. Hoppade i med hela paketet. De resterande kilometrarna var ett rent nöje. Nu ska jag ta det lugnt ikväll och ladda inför morgon......

Veckans höjdpunkt!

Fredagen på jobbet var hektisk. Nu är semestertiderna slut och människan är tillbaka i verkligheten. Dock så är det den stora kräfthelgen och alla ska ha dryck till detta. Mycket folk på jobbet med andra ord. När jag slutade upptäckte jag ett sms från ms L som undrade om jag inte ville med på en joggingtur. Vet inte om mina lungor skulle palla det. Hur som haver så var sms:et några timmar gammalt så det var ändå försent. Dock så tänkte jag ta en egen liten runda runt nydalasjön. Ms L hade också joggat runt sjön och halvvägs passat på att ta ett litet dopp. Hon rekommenderade verkligen det. Sagt och gjort. Halvvägs runt så sprang jag ut på en brygga och hoppade i vattnet. Så jäkla skönt att simma några hundra meter i det svala vattnet för att sen jogga hem de resterande kilometrarna. Ska nog göra det idag igen. Måste passa på innan det blir för kallt i vattnet.


Rätta pjuxen!

Nu vet jag vad jag ska önska mig i födelsedagspresent! Jo, det är lite konstigt att ha tänkt ut nåt två månader innan, men jag är 100% säker. Ett litet bidrag till ett par Mizuno Cabrakan joggingskor. De är ultralätta hybridskor så de är ämnade för grusvägar, stigar och off-road, precis det underlag jag håller till på. Har varit på Löplabbet här i Umeå och frågat om dem. De ska faktiskt få in den nya modellen nu i veckan. Gissa om det kliar i fingrarna (eller mer i fötterna). De skor jag har nu är duktigt slitna och jag har tittat på nya ett tag, men inte hittat nåt intressant förrän nu. Får se hur nästa lön ser ut så kanske jag slår till. Egentligen helt klart värt investeringen med tanke på hur mycket jag joggar nuförtiden. Det är som en underbar drog. Bra musik i mp3-spelaren och jag kan vara ute riktigt länge i skog och mark.




Överenergisk?!

Dagen började med en liten sovmorgon. Underbart! Sen en promenad till ICA Maxi för lite shopping. Alltid lika trevligt att gå längs älven. Sen tänkte jag ta en liten joggingtur innan det var dags för matlagning. Tänkte bara springa 5km p.g.a. regn, men ack vad jag bedrog mig. Det var den mest underbara joggingtur på mycket länge. Det slutade med att jag sprang en halvmara. Sen hem för lite middag och sen ut igen ner till hinderbanan på I20. Den gick dock fort då allt var dyngsurt och direkt livsfarligt. Fick hoppa över hälften av alla hindren. Inte roligt alls! Det blir nya tag imorgon.......


Efter en lång dag.......

Skottland är ett av naturens mirakel! Säckpipor, whisky, haggis och deras underbara språk. Idag hade jag mycket att göra. Dock så gick jag runt och sjöng på denna melodi och, trots dess tragiska ursprung och innehåll, så blev jag på ett bättre humör. En skönt bra låt helt enkelt.
Sen blev det middag på MAX med Stoffmeister och hans fruga. Mycket trevligt, bra människor. Nu väntar en lugn kväll utan utgång.....


Skön fredag!

Ska snart sova men lyssnar på Green Day. För att vara ett gäng veganer så är de så jäkla bra. Jag hatar de som inte kan acceptera andra åsikter. Kanske just därför jag och en tjej på jobbet är så bra vänner. Hon är lesbisk, feminist och supervegan. Vi accepterar varandra. Hennes bror kan inte förstå hur vi kan vara så bra vänner, men det är vi. Jag diggar henne enormt för att hon håller fast vid sina åsikter. Vi har våra duster, men vi nämner aldrig jakt eller fiske. Ömsesidig respekt tror jag att det kallas för. Jag bjöd henne på godis igår. Hon frågade mig om det fanns gelatin i det. Jag kollade och jo, det fanns det. Det är tydligen djurfett! Det visste jag inte. Jag köper inte det igen! Jag vill köpa godis utan att äta djur! Jag äter gärna kött, men i godis?! Vart är vi på väg?


Sliten!

Börjar kännas att jag jobbar mycket. Jag klagar inte, men klart att ibland så vill jag ha ledigt mer än en dag i taget. Det var mycket så när jag jobbade som bartender. En dag hit och en dag dit. Inte mycket vila hinns med. Dock så har jag nu fått ledigt första jaktveckan i september. Ser fram emot det så enormt mycket. Jakt, nära & kära, bastu och vila. Tiden kommer att gå fort dock.
En stor kred till mina jobbkompisar och vänner här uppe som får världen att alltid stråla med solsken.....

Joe Cocker, Brian May, Phil Collins m.fl. Så jäkla ballt!


Så jäkla bra!

Jack och Cagemaster! Sen har vi Dave Grohl som Satan. Han var en grym trummis med Nirvana och nu är han inte sämre som gitarrist, sångare och frontman med Foo fighters. Tenacious D! Se filmen!


Sanningen!

Känns lite konstigt att skriva här innan familjen vet, men så här är det.......
Jag har egentligen semester, men tydligen så är jag uppsatt på schemat. Jag har inget emot det, men nu verkar chefen ha glömt bort det. Tur att jag inte har bokat en flygresa söderut eller nåt sånt. Kul att jag är så uppskattad, men ibland så önskar jag mig en riktig semester. Börjar känna mig lagomt sliten. Tur att jakten kör igång snart. Jag hoppas det blir lika legendariskt som förra året med Gunnar och gänget.



RSS 2.0