Jo, just det ja!

Jag glömde nämna att jag har gått tilbaka till mitt gamla telefonnummer för er som har det. Ni vet vilka ni är. Jag tänker absolut inte ge ut det på bloggen! Jag vet, i all ödmjukhet, att många vill ha det. Men då finns jag på "fejjan" (som min syster så fint uttrycker det).

Hur som haver så har våran kronprinsessa förlovat sig. Kärlek är en underbar pryl, antar jag, men detta skall jag förtälja; Låt de lyckliga tu vara för sig själva! Jag hatar att alla jäkla tidningar i hela världen kommenterar detta! Jo, hon är en kronprinsessa, men medias bevakning kommer att bli deras undergång. Hur skulle ni själva reagera om en hel värld började kommentera allt ifrån eran ring till bröllopet till barn och barnbarn innan självaste riten ens har genomförts? Jag vet att hon är den hon är och att hon har en viss press på sig, men FAN! Låt dom vara för sig själva ett litet tag framöver. Sen att det är beräknat att våran kongliga hufvudstad kommer att håva in c:a 2 miljarder inom handeln före, under och efter bröllopet är i.o.f. ganska coolt med tanke på dagens ekonomi, men det handlar om mänskliga känslor. Jag är inte världens mest humana människa. Tvärtom så är jag lite småkylig (enligt vissa iskall), men när det handlar om dagens aktuella ämne så blir jag, minst sagt, väldigt brydd. Nog talat om detta.

Norge närmar sig. Jag vet inte hur mycket jag kan förtälja, men det kommer att bli hårt. Jag ser fram emot det som attan. En utmaning enligt mina egna propotioner! Jag lovar att komma tillbaka till ämnet snarast möjligast.
Skall även orera angående utlandstjänsten.

Norge!

Nu har det blivit officiellt att jag är en av de lyckliga få som ska åka på NATO-övning i Norge i mars. Jag har utöver det blivit utsedd till chef för en av grupperna. Det ska bli en väldigt intressant och givande övning. Över 20.000 soldater från hela världens ska delta . Vårat kompani ska understödas en finländsk bataljon så det kommer att bli otroligt häftigt. Nu måste jag bara ordna upp allt jäkla pappersarbete som krävs för att få åka dit. Underbart med en liten fjällsemester. Dock har vi en plutonsövning nu i helgen som ska bli mycket intressant. Mer om den efter genomförandet.

Annars är väl livet i full rulle. Möte idag med jobbet för att gå igenom en kundundersökning som nåt überhurtigt konsultföretag har genomfört. Goda nyheter! Det svenska folket vill behålla oss! Vissa frågor var helt uppåt väggarna och det märks när det hyrs in ett företag utifrån. Jag önskar jag kunde citera vissa frågor, men det kanske vore olämpligt. Förvisso tog jag, ödmjukt, åt mig all äran när en del kunder har sagt att dom går till våran botique bara för personalens skull. Jag har byggt upp en stadig fanbase som bara växer.

Vidare så vann MoDo igår mot Luleå, så nu verkar vi slippa kvalserien. Fem poäng till slutspelsplats och sex poäng kvar att spela om. Bara att lägga in extraväxeln, tuta och köra...................ÖVER DOM J***ARNA!!!
Barca spelade 1-1 mot Lyon ikväll i en mycket bra match. Självklart var FCB det bättre laget, men fick inte till det. Ett extra plus i kanten till Lyons målvakt som storspelade vissa stunder och verkligen räddade Lyon.

När vi ändå talar om fotboll så har Ersboda FF varit i kontakt med mig och är väldigt intresserade i att jag börjar träna med dom. Självklart ska jag det. Jag ska pallra mig dit senare i veckan och lära känna laget.

Tragedi!!!

Men, mitt älskade MoDo! Vad sysslar ni med! Ni har ett bra lag och ändå fungerar inget! Morrisson är petad.......... resten vill jag inte ens kommentera. Bara tanken att MoDo kanske ska spela i kvalet till Allsvenskan gör att jag inte kan sova längre. Men saken är som denna; Jag överger aldrig mitt lag! Allsvenskan ( i h-vete heller!) eller elitserien så är jag, och kommer alltid att vara, en MoDoit! Jag har t.o.m. övervägt en tatuering. I.o.f. kommer mina föräldrar explodera (eller implodera) nu när jag har imprentat detta i min blogg. Oroa er icke! Jag har bara funderat på en tatuering med en stridsvagn och några snygga dödskallar.

Annars så var jag och bowlade med jobbarkompisarna ikväll. Jäklar vad jag kommer att ha ont i armen imorrn. Själva bowlingen gick bra, men jag ville få upp mitt bowlingklot i över 30 km/h. Det gick efter 5 matcher och många smärtande rop senare. Så nu är jag nöjd. Tyvärr så är jag illa medveten om att morgondagen kommer att ge mig en mycket smärtsam höger underarm. Men man pallar dubbelt så mycket som man själv tror och tio gånger så mycket som ens mamma anser. Tyvärr , mamma, men så är det. Sen har jag också en kommentar att man pallar c:a hälften av vad ens syster klarar av. Roligt som det kan verka så vet jag att min syster skulle säkerligen spöa mig med hästlängder om vi båda utförde Nijmegenmarschen tillsammans. En utmaning i sommar?




Helgen och Ronnie Tutt!

Så en kompis var hit över helgen och hälsade på. Höjdpunkten var att vi ringde och väckte min syster 03:00 och sen skrattade åt det..................manligt värre!

Sen fick jag en uppenbarelse vid namn Ronnie Tutt. Han har varit trummis åt bl.a. Elvis och Neil Diamond och han regerar! Mannen, myten, legenden ordspråket handlar verkligen om honom. Killen är defenitivt i samma liga som Art Blakey, Buddy Rich, Dave Grohl och gänget. Jag vill gärna jämföra han med Joey Jordison (Slipknot), han är världens snabbaste trummis. Han är grym, men det handlar om känslan. Njut!


Studera Extreme!

Idag var jag nere på min skola för att kolla att jag har fått mina studieplaner inför våren har gått igenom. Det har dom kan man lugnt säga. Studievägledarna kunde inte tro sina ögon och öron när dom fick se vad jag ska plugga i vår. Det kommer att bli fruktansvärt, minst sagt, hektiskt! Men jag vill och är taggad att kombinera det med jobb och militära aktiviteter. Sen är sömn och föda en sekundär fråga. Om jag sen lyckas få ihop den ekvationen med en flickvän borde jag anmäla mig frivillig till Transformers. Coola robotar måste jag få lägga till. Hur som helst så lyder min studieplan som följer:

100p Spanska - steg 2 (jag får inte plugga alla fyra stegen på en och samma gång, tyvärr).
100p Italienska - steg 1 (där har jag mycket hjälp av min spanska. Borde inte vara ett större problem).
100p Franska - steg 1 (där behärskar jag en liten del tack vare spanskan och att jag jobbat på ett franskt hotell).
100p Japanska - steg 1 (därför att jag gillar utmaningen och jag är en ninja djupt inombords).

Sug på den karamellen! Jag funderade länge och noga på andra ämnen, men jag är trots allt en linguist. Jag älskar språk och kulturer. Nu ska jag bara hitta kurslitteratur till ett lagomt pris så kan jag köra igång.

Domo arigato! 

Däjt´n

Dejten med mystiska tjejen gick riktigt bra. Vi fikade och småpratade i några timmar om allt möjligt. Enormt trevlig tjej. Ser fram emot nästa träff, vilket kommer att ske inom en snar framtid. Vi får se vad som komma skall, men vi trivdes båda med varandra.

Annars har veckan börjat som den kommer att sluta. Jobb, jobb och jobb! På jobbet idag sa chefen att hon hade påtat lite på schemat och satt in några extratider till mig. Hon ville bara att jag skulle kolla in det och ge mitt godkännande. Jag jobbar ta mig tusan varje dag! Men klirr i kassan är en ljuvlig symfoni och, som sagt, jag har ett väldigt givande och stimulerande arbete. 

Armélivet är det också full rulle på. Förutom att jag har blivit chef så ingår jag och tre andra i en rekryteringsgrupp som kollar upp och intervjuar de som har skickat in intresseanmälningar. Så det ska kombineras med mitt civila jobb och en jäkla massa övningar. Jag hade aldrig gjort det om jag inte stormtrivs och verkligen går in för det.

I övrigt har jag en enorm bloggtorka. Inga direkt hisnande anekdoter att förtälja förutom det som redan är sagt. Jo jag ska förresten plugga lite språk nu under våren. Vi får se hur mycket, men jag är taggad till tusen att få minst MVG i de resterande spanskakurserna.

JAG SITTER I SKITEN............

.......fast på ett ganska småballt sätt. Jag har nämligen lyckats med något utöver det vanliga. I alla fall i min värld så är det ovanligt. Helgen var trevlig. Chefens frus band släppte en ny skiva så vi var på releasefest på en av klubbarna här i Umeå. Tyvärr råkade jag också stöta på (och småhångla med) en av mina jobbarkompisar. Inte bra, men vad fasen ska man göra? Där har vi dilemma nummer 1.
Dilemma nummer 2 är att en annan av mina jobbarkompisar vill gå ut på en dejt med mig nästa vecka. Hon jobbar iof inte så mycket utan pluggar mest. Jag har givetvis gått med på detta, då hon är trevlig, söt och intelligent.
Dilemma numero 3: Igår eftermiddag fick jag ett mystiskt meddelande på facebook. En väldigt söt tjej skrev till mig och tyckte att det var synd att jag inte jobbade tidigare på dagen så hon kunde se mig och handla av mig som hon sa att hon gör varje helg. Jäklar vad glad jag blev, fast vem skulle inte bli det? Jag försöker komma ihåg henne, men jag träffar tusentals människor på jobbet varje dag. Hur som haver så ska vi träffas på tisdag. Det ska bli väldigt trevligt tycker jag.
Så där har ni mina senaste 24 timmar i ett nötskal. Jag lyckas alltid ställa till det för mig. Fast nu är det bevisat att jag fortfarande har kvar min ungdomliga charm.
Nä, nu ska jag fortsätta avnjuta några av Cornelis Vreeswijks alster. Jag mår så gott när jag lyssnar på honom. Mannen, myten, legenden!


Bara bäst när man är nere!

Nä, jag är inte deprimerad! Men ibland har vi alla våra stunder då vi funderar över handlingar och beslut vi har gjort. Vissa gånger är vi stolta och sen har vi mindre bra ögonblick i våra kortlånga liv. Det enda vi vet är att tiden går bara framåt, inte bakåt. Albert Einstein och Stephen Hawkins har forskat i detta och, visst, man kan få tiden att rubbas och flytta tillbaka. Men det krävs en sjuhelsikes rymdfarkost för det. Men vem vill kunna vrida tillbaka klockan och få saker och ting gjorda eller ogjorda? Inte jag! Du lever som du lär. Du älskar och du hatar. Du föds på nytt varje dag. Du försöker inte tänka tillbaka, varken på gott eller ont, men ändå så gör du det?
Johnny Cash version av "Hurt" lyssnar jag ofta på när jag är nere eller alldeles för glad. Den får mig att tänka på att det finns de som har det värre och den får mig att komma ner på jorden igen när egot inom mig får ta för sig för mycket.
Sen är hans röst i kombination med akustisk gitarr och piano något utöver det vanliga. Låten är, med snälla ord, hemsk. Dock är den så bra att den bara måste få avnjutas. Inte ens Slipknot har en så pass destruktiv låt, men varför blir man glad av att höra den? Ni, kära läsare och lyssnare, får avgöra:

Så har det varit!

Single maltwhiskyprovningen gick över förväntan. Alla 25 betalande gäster var mycket nöjda med min och Mimis lilla gathering. Jag fick t.o.m. min roomie att komma ner på provningen. Dyrt för min del, men det kan han vara värd ibland. Det är roligt att överraska människor. Hur som haver så testade vi fem olika whiskysorter plus en sjätte som bara var en bonus. Följande whiskysorter smuttades det på;
Talisker 10-årig (Skottland). En bra all-roundwhisky med lagom fruktighet och rökighet.
Amrut (Indien). Mycket bra skall tilläggas. Den har en väldigt bra balans. Stor förvåning när jag avslöjade dess ursprung. 
Armorik (Frankrike). Piggelin var allas kommentar. Den doftar päronkonjak och smakar lite detsamma. 
Glenlivet 21-årig (Skottland). Kostar mycket, men alla tyckte att den är värd vartenda öre. Smakrik med fantastisk balans i rökighet vs. krydda och frukt.
Laphroaig Quarter Cask (Skottland). Mångas favorit p.g.a. dess rökighet. Det är en ren Islaywhisky. Torv, salt och rök i en härlig symbios.

Som en bonus fick de testa en svensk whisky som inte är så omnämnd. Den heter Box och är från Marieberg i Ådalen. Mina gamla hemtrakter. Inte lite stolt jag var när de flesta höll med om att den varkligen kan bli något. Tyvärr så släpper dom inte sin egen hemmagjorda whisky förrän senare i år eller i början av 2010. Den är klart bättre än Mackmyra, som är den andra svenska whiskyn på marknaden. Jag ska besöka Box destilleri nästa gång jag är hemmavid, det är bara så att man måste.

I helgen var det som sagt en övning. Lite bilder, som vanligt, så ni kan se vad vi håller på med. Jag har fått sålla bort mycket då jag varken kan eller vill visa allt.

Jag och Chefen i samspråk.  Som vanligt var det öva, öva och öva som gällde. Ser lite löjligt ut, men det blev värre!

Bästaste låten!

Jag satt häromkvällen och gick igenom mina cd-skivor och hittade en gammal goding. Robert Broberg. Helt sonika kommer jag ihåg hans Målarrock på Globen i Stockholm anno 1993. Jag kommer bara ihåg att mina föräldrar sa något om att han inte är normal. Klart han inte är det! Han är ett geni! Han spelar i samma liga som Teppas Fogelberg. Som tur är så har Spotify alla hans låter så jag hade en liten Robban Brobergkväll. Sen att Youtube har många klipp är helt fantastiskt. "Öken" är nog ett av hans bästa alster. En klockren satir av hur det är att vara en turist. Så här är den:

 

Whiskyprovning!

Idag, kära läsare, har jag letat förbrilt efter whiskysorter som jag kan använda imorgon på whiskyprovningen jag ska hålla i. Jag har hittat fyra till stycket mycket spännande flaskor som gästerna ska få avsmaka. Tyvärr saknar jag fortfarande två, men det ordnar jag imorgon bitti. Budgeten tillåter mig att välja och vraka ganska fritt. Hur mycket jag än önskar så kan jag inte avslöja vilka sorter det handlar om. Jag tror inte det skulle vara så populärt om det kom ut till allmänheten.
Annars så har jag hälsat på en god vän och tagit en promenad med honom och hans nyinförskaffade hundvalp. Verkligen en söt liten krabat. En American Staffordshire på c:a 15 veckor. Nu lär man väl åka på att vara hundvakt också någon gång, men det skulle bara vara trevligt.

Andra saker jag har funderat över:
- Att äga en bil är svindyrt (jag äger ingen, men jag ser hur det kan vara).
- Bandit FM spelar bra musik, men det är för mycket skitsnack!
- Jag kanske ska öppna en egen radiostation.
- Vrida knäet i djupsnö gör inte ont förrän dagen efter.
- Många i Umeå undrar vilka som sköt så förbannat under söndagen i skogen.
- Varför civila inte bryr sig om ett avspärrat område, och sen blir sura när dom hamnar mitt i ett eldöverfall?! Idioter!

Att slå från underläge!

Då är årets första plutonsövning färdig. Mycket att göra inför den som stfC (ställföreträdande chef) för 4.grp (4:e grupp), då kallelserna inför övningen äldrig kom fram...........eller de gjordes aldrig då högre chefer aldrig fick veta om viss utrustning skulle komma fram. Vi skulle träna Krav Maga, en israelisk kampsport utvecklad av deras specialstyrkor. Jag tror jag har ältat i det förut. Hur som haver, så för att göra det så måste man ha skyddsutrustning som t.o.m. gör en gammal pansarknekt grön av avund. Det blev dock bara lite lättare grunder under fredagskvällen. "lättare" är nyckelordet. Ligg ner på rygg och försvara dig mot en som rör sig runt dig i cirklar och ska måtta in slag och sparkar. Kort sagt så har jag ont i min kropp. Nu vet jag att min käre far säkert skulle säga nåt som; "Jo, du har alltid varit lite vek. HAHA"! Testa det du, skulle jag säga, så får vi se vem som mår bäst.
Lördagen jobbade jag mest hela dagen, då det behövdes folk på jobbet. Jag hade, förresten, lönesamtal med chefen. Jag är inte lite omtyckt. Hon är en av de bästa, om inte den bästa, chef jag har haft. Underbar chef och medmänniska.
Senare på lördagen var det stridsskjutning med skarp ammunition. Vi skulle öva in nya skjutpositioner. Inte lätt för en älgjägare som jag, men nu vet jag vad jag ska göra nästa gång jag har en älg inom 5-10 meter.
På söndagen gick jag som gruppchef då chefen var borta. Jag lyckades, med en blandad grupp från många olika grupper och människor, att dänga en "elitgrupp" bestående enbart av jägare och spanare i King of the hill. Vi skulle tävla om att ta en höjd och försvara den. Vi kom efter dom till höjden, men jag skrek mig hes och sparkade fram mina mannar till ett tvåfront anfall. Underbart att se den andra gruppens ansikten då vi matade på med tusentals skott (dock lösammunition)  och helt plötsligt dyka upp från två håll. Tyvärr blev jag skjuten i slutet av en prickskytt, men det är resultatet i slutet som räknas. Fick mycket beröm efter det.
Nu efter jag har kommit hem är jag mentalt och fyfiskt trött. Det blev inte mycket sömn och kroppen behöver lite återhämtning. Tur då att min roomie väntade hemma med en iskall öl och en god konversation. Nu ska jag sätta ig ned och skriva en utvärdering av helgen, om jag orkar.........men det måste göras.
Jag ber om ursäkt att jag pratar så mycket om övningar, men jag har inget annat liv än jobb och övningar. 

En rolig anekdot dock om mitt jobb:
Kund - "Jag letar efter en Asti (mousserande vin) på box."
Jag  - "Nej, tyvärr, det finns inget mousserande vin på box."
Kund - "Jo, det har jag själv sett här i butiken.
Jag - "Tyvärr så är det inte lönsamt att göra bubbel på box då boxen antingen skulle explodera eller så blir det inte alls bubbligt efter ett litet tag."
Kund - "men det ska finnas!"
Jag - "Det enda bubbel ni kan hitta på box är om ni köper en box riesling (halvtorrt alt. halvsött vitt vin) och sen kör den i en sodastreamer."
Kund - "Jomen då kanske jag ska testa det."
Kunden tar en box riesling och går nöjd därifrån. Jag går och tar en fikapaus för att låta detta sjunka in.

TIll slut så fungerar inte min telefon för tillfället. Den ska funka imorrn eller på tisdag. Jäkla Telia.

Som avslut vill jag bjuda på detta underbara musikstycke från skivan Tealosophy. Inte alls min musikstil, men denna skiva är otroligt bra när man vill koppla av och bara försvinna bort en liten stund.
Damen und Herren! I, very much proudly, present........... Eli Kazah med "Return home"

RSS 2.0