grymt

Måste bara lägga in den här videon med Foo Fighters. Jag älskar den. Dave Grohl och Taylor Hawkins är grymma! Attans att jag inte var där!





Volo anaticulam cumminosam meam!

ursäkt

Jag ber om ursäkt att jag är lite mindre produktiv för tillfället än vad som sig bör. Jag kan skylla på att mina föräldrar är i Umeå och att det kräver mycket tid och energi. Givetvis klagar jag inte, nej jag tycker det är riktigt trevligt. Jag, syster och föräldrar åt idag lunch tillsammans för första gången på länge. Det är inte lätt att träffas när vi bor i olika länder. Dagen fortsatte med shopping, eller rättare sagt min mor köpte allt svenskt i filmväg hon kunde hitta. Jag och far kollade på böcker. Jag hittade en otroligt bra bok om Leonardo da Vincis skisser och målningar. Kanske köper den imorgon. Senare på aftonen blev det middag med familjen och Sara. Alltid lika god mat och alltid lika trevligt sällskap.
Nu sitter jag alléna i stugan och kollar på TV. Masse sover och snön faller sakta ned utanför fönstret. Imorgon blir det att kliva upp och sen gå och hämta upp en hyrbil som jag ska skjutsa runt mina föräldrar i under helgen. Ska hem till byn en sväng och lämna av systers saker. Tillbaka till Umeå tar jag med mig ett skrivbord och en låda innehållandes diverse memoria (foton, brev, böcker och min pansarbasker). Denna låda innehåller även mitt gamla hederliga Nintendo 8bit! Fy attan vad här ska spelas Super Mario Bros, Punch Out m.m. Vad jag saknar den gamla tegelstenen. Tårar rullar utför min kind.

Fröken "Gött Mos" frågar hur mikron mår; Jo,tack Mr Sharp mår fint och jobbar trofast. Han är den son jag aldrig haft. Ännu en tår utför min kind och jag går och ger Mr Sharp en kram.



Te audire no possum. Musa sapientum fixa est in aure.


snö

Bättre sent än aldrig som en del säger, men det kan diskuteras. Just nu vräker det ner snö över Umeå som aldrig förr. Själv värmer jag mig genom att dricka lättyoghurt och kolla på lejon på Animalplanet, vilka kontraster. Snö vs. savann. Måste ändå erkänna att jag är lite av en snögubbe så jag är nöjd med var jag är för tillfället. Dock har jag bryderier i form av sko val (ett eller två ord?). Jag har riktiga skräpskor. Otroligt bekväma, men skräpiga. Som tur är har sveriges kongliga öfverhufvud förärat mig med två par fina marschkängor. Visst ser jag ut som en clown i dom, men jag tar mig fram i snön som en skoter.
Detta snöfall får mig dock att också tänka på lite mer seriösa saker som pågår i världen. Nämligen global uppvärmning. Är det nån som, vid det här laget, inte vet vad det är så ber jag den personen logga ut från "World of warcraft", stänga av datorn och ta en titt på nyheterna. Eller ännu bättre, du kan väl ta och se Al Gore´s "En obekväm sanning". Inga jäkla level 40 priests där inte som kan heala ozonlagret (nu kanske jag snodde det från Björn Gustafsson, men menade det inte). Tyvärr så tror många att när den globala uppvärmningen väl slår in med dunder och brak, så kommer vi att kunna ligga på playan och sippa piña coladas här uppe i Umeå, året runt.
FEL! Jämför oss med Sibirien. Vi ligger på samma breddgrader. Vad är skillnaden förutom språk och att vi svenskar är så otroligt snygga? Golfströmmen. Smälter polarisen kommer golfströmmen att ändra riktning. Och som alla vet är det ju den som gör att vi för tillfället har så milt väder här uppe i Norden. Försvinner den så får vi lika fint klimat som Sibirien. Eller värre. Jag snackar permafrost.
Nu sitter säker alla skoternördar och jublar av glädje och pratar högt och manligt om hur de ska sladda runt med sina v-max, alaskor och gud vet vad dom heter, när det är tre meter snö på midsommarafton. Glöm ej att det är farligt att partaja och dricka på en och samma gång.



Har nu bytt kanal och ser på nyheterna på CNN. Man ska vara inne och hipp och följa det amerikanska valet.
Ja, jag håller på demokraterna. Jag sitter inte och skriker i soffan som om det är en hockeymatch, men lite intressant är det. Jag gillar Barack Obama, han verkar helt OK (eller det närmaste en politiker kan komma OK). Däremot får jag kalla kårar när jag ser och hör Hillary Clinton. Hon är riktigt läskig. Det är nästan så att jag gillar Dick Cheney bättre och då är det illa. Bill Clinton träffade jag några gånger på The Ritz i London och han är fortfarande min stora favorit, ett riktigt hygglo. Nu orkar jag inte gå in djupare på hur/varför jag gillar/inte gillar dessa individer, men jag lovar en dag när jag är sysslolös att skriva lite mer.



Oderint dum metuant.

Ökar

Jag märker att jag har en stadigt ökande skara med läsare. Rekord efter rekord blir slagna. Jag tackar ödmjukast för detta stöd och lovar att fortsätta leverera. Lite mer press gör bara saker och ting mer intressanta.
I morgon anländer mina föräldrar till Umeå för att besöka mig och min syster. Ska bli väldigt trevligt då de normalt aldrig besöker Sverige annat än på sommaren. Tur med vädret verkar de också få, det vräker ned snö utanför fönsterblecket. Sen vinter är bättre än ingen vinter alls. 

VOTE JONAS!


Clamo, clamatis, omnes clamamus pro glace lactis.
 


drygt

Sitter här i soffan och tittar på ännu ett avsnitt av "Deal or no deal". Jag och Masse har som vanligt valt ut våra nummer på väskorna. Masse har alltid nummer 8 och jag har alltid nummer 7. Samma skit händer varje gång. Låda nummer 8 har alltid högre belopp än 7:an. Har 8:an 1kr så likt förbannat så har 7:an 50 öre. Sen får jag sitta och höra hur jäkla kass jag är. Ödmjukhet existerar inte på Rullstensgatan. Fast jag är inte mycket bättre om jag är bättre på något. Hund äter hund.



Som vanligt har man suttit lite och glott på youtube. Har man en gång besökt youtube så är man fast. Hittade ett klipp från min by som jag bara måste visa. Inget hysteriskt roligt som jag annars brukar visa, men lagomt gulligt och mest intressant för oss från undrom. Jag ber om ursäkt då den kan vara seg att ladda, men den som väntar på något gott..............






Aio, quantitas magna frumentorum est.

President

Nu verkar det som att jag har dragit ihop en beundrarskara som vill att jag ska bli president, statsminister eller t.o.m. diktator. MSN och mail har överösts med lovord. Jag kan inte mer än säga att jag är djupt rörd. Jag lovar att bli en jätteduktig statsminister.



Då har äntligen cirkusen kring Foppa fått ett oanat slut. Han skrev på för sin gamla klubb Colorado Avalanche. Jag säger varken bu eller bä utan väntar på vad tiden har i bagaget för honom. Han har fått specialkonstruerade skridskor av en ingenjör och nu ser det ut som att han kommer in i säsongen lagomt för att hinna vinna skytteligan. Kanske Colorado rycker upp sig nu när Sakic får spela med sin lekkamrat igen. Kan inte annat än att funderar på om jag ska fortsätta att hålla på Detroit eller om jag måste börja hålla på Colorado? Jag är inte den som byter lag lite hur som helst så det känns som att det här behövs en ordentlig tänkare över.



"Die sonne scheint und die schnee leicht froh"...........ungefär. Så kan vi beskriva dagens väder här i Umeå och Nydalahöjd. Människor är ute i det vackra vädret och pratar och skrattar. Det rastas hundar i alla former och färger, de hoppar och rullar i snön de små liven. Jag kan inte låta bli att tänka på låten "Turistens klagan" av mäster Kees, den med de skrattande barnen, och jag suckar nöjt med ett leende. Jag blickar ut genom det soldruckna fönstret och skulle inte bli förvånad om några rådjur hoppade fram ur skogsdungen vid parkeringen. En otroligt vacker dag som fru Fortuna har bestämt sig för att skämma bort oss med. Ja, jag ska nog gå ut.
Jag ska gå ut på stan för att bråka på CSN varför jag inte fått mitt lilla plastkort.
Sensmoral: Ingen dag är perfekt.




Recedite, plebes! Gero rem imperialem!

viktigt

Fick just den här länken av fröken "Gött Mos". En klassiker som jag totalt glömt bort. Se,lyssna och njut.

diskriminering

Kollar på nyheterna och ser vad som har hänt ute i vida världen sedan lunchen.
En rapport har kommit ut om att svenskar med invandrarbakgrund blir diskriminerade av rättssystemet. OK, det är väl inget nytt? Det diskrimineras till höger och vänster dagarna i ända. Var 3:e eller 4:e år kommer det ut en rapport som påpekar just detta. Givetvis lovar våra älskade, förtroendevalda och välgödda politiker att nu ska banne mig tas i med krafttag för att ta kol på dessa osvenska hemskheter. Jag har ett ord som sammanfattar allt detta: URGULLIGT! Dom har säkert viktigare beslut att diskutera fram. Vems kreditkort som ska användas till att betala lunchmötet och taxin etc.
Kommer helt osökt ihåg när våra politiker hemma i Sollefteå ordnade till ett evenemang nere vid våran pittoreska Ångermanälv för ett antal år sedan. Det skulle tas ordentliga krafttag mot jantelagen. Några stolta politiker och alla två journalister, som finns i Sollefteå, samlades vid älvens kant i stadsparken. En skyltdocka med namnet Jante skrivet i pannan tejpades fast på en flotte gjord av lastpallar. Tal hölls och champagnen flödade denna vackra och soliga vårdag (eller om det var sommardag?) och Jante skulle skickas nedför älven i riktning mot Kramfors. Nu ville Jante något annat och bestämde sig för att gå på grund efter ett par meter. En spark i pungen kan det tänkas som, men det är tanken som räknas. Ett otroligt modigt beslut av våra kära lokalpolitiker som vi sent kommer att glömma.
Jag vill också ge en eloge till alla vänsterradikala vegan-feminist-studentgrupper. Jag förstår inte hur de orkar kämpa mot världens orättvisor och kapitalism. Nu i veckan var det ett möte angående kvinnors kamp i Latinamerika under nån jäkla revolution. Finns det inte nog så mycket problem här hemma i nutid? Eller finns det inte tillräckligt många för att släcka deras törst efter kamp? Det ska också anordnas anti-nazist demonstrationer eller så ska de störa nåt sverigedemokratevenemang. Höger eller vänster är som pest eller kolera. Att de är så blinda och/eller ignoranta att de inte inser att de uppstod från samma politiska ideologi.
Nu kommer jag säkerligen få höra mycket efter det här inlägget, men det tål jag.
Jag kan älta i det här med politik och även religion i evigheter, men det sparar jag till min doktorsavhandling. Jag har bestämt mig för att plugga både statsvetenskap och teologi. Sen ska jag bli partiordförande för kristdemokraterna. Som avrundning av min fantastiska karriär ska jag bli statsminister och eran envåldshärskare. Låter som en bra plan tycker jag.




Quomodo cogis comas tuas sic videri?

bryderier

Sitter och funderar på livets aspekter och problem.
Ska jag gifta mig och skaffa villa-volvo-vovve! Troligen inte.
Ska jag börja träna hockey och försöka slå mig in i NHL? Kanske det. Hoppas korpen duger som farmarliga.
Ska jag åka med föräldrarna hem till byn i helgen eller gör jag en impulsresa ner till Sundsvall? Eventuellt kanske.
Ska jag satsa på att plugga matematik D så jag kan åka till månen om c:a 35 år? Jag kommer ihåg den gamla goda tiden då alla astronauter och kosmonauter var ärrade, kärva stridspiloter.
Jag gjorde faktiskt några stridspilottester i lumpen och klarade dom galant. Vad hände sen? Premier League och ölmage frågar ni er? Nej inte riktigt. Jag kommer aldrig tillåta mig själv skaffa ölmage. Å andra sidan kommer jag inte heller bli som Peter Siepen. Han är inte cool. Jag och Masse konstaterade ganska snabbt, efter hans intåg i förra veckans "Du är vad du äter", att han inte är till mycket användning ute i skogen. Han må ha snygg tränings-BH och han må vara en klippa på stavgång, men tror han inte pallar många minuter som skogshuggare. Riktigt manligt antagande i TV-sofforna.
Helgen har också varit riktigt givande. Jobbade i fredags på E-puben på campus. Skillnaden mellan en studentkrog och de ställen jag jobbat på kan bara mätas i ljusår. Skulle jag vara Big Boss där så skulle det bli ändringar. Men nu är jag inte det och jag tycker att de som jobbade där var riktigt duktiga. De jobbar gratis medan deras kompisar står på andra sidan baren fulla som alikor.
Nu skulle jag kunna skriva hela dagen om helgen som var, men det skiter jag i. Låter väldigt bryskt, men nu är det bara så. Jag är inte alltid gullig.
Kollar ut genom fönstren när jag kommer att tänka på min syster när hon var liten i ett hemmaproducerat radioprogram från Undrom: "Vi har så fina gardiner". Jag skrattar så jag gråter medan ni, kära läsare, säkerligen inte förstår. Jag ber om ursäkt för detta men lovar att förklara om ni ringer eller mailar.
Masse gör ett snabbt inlägg: ´"I´m forever blowing bubbles! Pretty bubbles in the air!" Javisst, gott folk, det är West Ham Uniteds kampsång. Jag och Masse ska till London och se dom i april. Jubel på rullstensgatan!




Stultus est sicut stultus facit.

tack

Jag vill med dessa enkla ord säga tack till vissa personer i mitt liv som har hjälpt mig igenom "heaven and hell".

# Mina föräldrar:  Ni är underbara! Ni är var son och dotters dröm!

# Min syster: Du är den du är och min inspiration!

# Mina vänner: Ni vet vilka ni är!

# Min systers kompisar: Jag vet inte riktigt varför, men ni är...................de bästa kompisar jag kan önska min syster!



Magnus frater spectat te...

reser

Nu har jag (eller mina föräldrar) bokat in en resa i slutet av mars till London. Jag ska med min Far se Sverige spöa Brasilien i fotboll på Wembley arena! Jag har redan valt ut det modet som gäller. Det blir sverigetröjan med stort Norrlands guld-tryck på ryggen. Till det har jag en mössa som jag fick av "Nicke" Bodin när jag var liten. Ja, gott folk, det är en klarblå SCA fiskemössa. Oj vad brassarnas sambabrudar kommer att avundas. Tur att jag är ödmjuk.
Sen åker jag tillbaka till "´Mitt hem" igen i april med min roommate Masse för att se West Ham. Kan detta bero på att jag saknar mina föräldrar? Men dom kommer ju hit på onsdag! Ska kolla feber och sen ta blodprov.



Fikadejt. Jag var på dejt numero dos igår. Jag måste säga att jag har roligt med fröken "Yatzy". Resten av det får ni fundera på.



Jobbade inatt på E-puben. Syrran och hennes kompisar kommer upp till baren när jag bara varit där i c:a 15 sek och beställer 6 cosmos. Jag frågar en av killlarna om dom har limejuice. Jo, säger han, och pekar på rosies limecordial. Jag ger tummarna upp och använder sen upp kvällens rantion (hur f-n stavas det) av limes till 5½ cosmos. Dom smakade säkert skit men det är det bästa dom kunde få ut av mig vid det tillfället.
Måste säga att dom jag jobbade med var helt fantastiska, även om jag vet att det stället kan behöva lite mer profesionell hjälp. Jag älskar det faktum att de sket i att jag är bara en vanlig svensson. Vi hade roligt och jag måste erkänna nu att mitt hjärta tillhör ekonomerna. Till mitt försvar ska erkännas att jag öppet och manligt sa till dom att jag aldrig i h-vete kommer att plugga ekonomi. Dom nickade, men samtidigt ville veta varför inte. Jag sa bara att det område tillhör min syster och att jag har andra områden att utforska.
Brandman är fortfarande prio 1. Jag ska fortfarande söka polis, så det är prio 2.


Nihil est--in vita priore ego imperator Romanus fui. 

skärpning

Nu blir det ett seriöst inlägg.
Rättning i ledet killar! Varför är det så svårt att bete sig som en gentleman? Jag vet att det finns kvinnor som inte kan bete sig heller, men jag är man så jag talar för våran räkning. Sluta uppträd som brunstiga älgar på datingsidor. Detta gäller bara en minoritet, det vet jag. Men denna lilla grupp förstör för oss normala människor.
Jag har tyvärr hört många tråkiga historier från tjejer och jag blir besviken, för att använda ett milt uttryck. Jag betvivlar också huruvida dessa individer lyckas få någon att bli intresserad. Nä, ni små stackare som känner er träffade, gå på charmkurs! Vill någon gnälla, skrika eller allmänt höja rösten för att ni känner er träffad så gör gärna det, men betänk era ord så ni inte framstår som större idioter än vad ni redan är. Och nej, jag är inte feminist. Jag är realist!



Nu till något roligare. Imorgon ska jag ner på stan och göra något som jag älskar. Jag ska sitta på café och titta på människor. Jag och fröken "Yatzymaster" ska ner på stan och studera det mänskliga beteendet. Ska bli väldigt trevligt. Hon är riktigt rolig.
Sen blir det jobb på kvällen. Fullt ös medvetslös! Ser fram emot en givande helg med härliga människor. Lördag med systrarna på Fysikgränd. På söndag blir det middag och film med "Yatzymaster".
Jösses vad jag är produktiv och social. Just nu är det så otroligt bra att vara Jag.


Ad eundum quo nemo ante iit.

stuntjunkie

Telefonen ringer 08:00. Det är min kära skola som vill bekräfta min adress. Jag hoppas jag uppgav rätt, då jag inte kommer ihåg mycket av samtalet. Det gör jag aldrig tidigt på morgonen. Ska gå ner sen till skolan och kolla.
Oförmögen att somna om intar jag då en stadig frukost bestående av diverse animaliska och vegetariska produkter. Sjunker ner i soffan och slår på min vän TV:n. Masse ligger fortfarande och sover så det ger mig tid över att kolla in mina favoritkanaler. Discovery, Animalplanet, TV4 fakta m.fl.
Stuntjunkies går på Discovery. Många vet att jag gillar fart och fläkt, även om jag har lugnat ner mig på äldre dagar. Jag tror jag har blivit rädd för att göra illa mig. Inte bra, defenitivt inte Jonas. Måste skärpa mig. Har länge funderat huruvida det gör ont att bryta ett ben i kroppen. Inte för att jag sitter i soffan med en hammare och måttar slag mot smalbenet.
Stuntjunkies är roligt att se. Jag är imponerad av de som utför sina extremstunts. Däremot är jag inte imponerad av programledarna, Eli och Perry. Dom är s.k. "experter" inom tuffa saker. Men det enda dom gör är att stå vid sidan om i coola kläder och kommenterar saker som -"If the parachute doesnt unfold, he´s gonna die". Jäklar! Det tänkte jag inte på.
Sen när stuntet är avklarat springer dom runt likt barn, på deras första sommarlovsdag, och skriker -"YEAH, DUDE! We did it"!!!
Vi? Jag vill gärna se dom hoppa utför ett stup med motorcykel och fallskärm innan dom säger "Vi".
Snälla Discovery: Sälj, eller donera, programmet till MTV. Åtminstone Eli och Perry. "Coola" människor som dom hör hemma där med TRL, Next m.m.
Påminnelse: Önska mig fallskärmscertifikat i födelsedagspresent av mor och far. Jag fick ju aldrig MC-kort (inte för att jag är bitter över det). Kom just på att jag gjorde det teoretiska om fallskärm i lumpen innan vi kärva stridsvagnsapor (jo, vi kallade oss för det) inte fick göra det längre. Befälen tyckte mer om tvåveckorsövningar i skogen än fallskärmar.
 



Sentio aliquos togatos contra me conspirare.

promenaddejt

Jag siar i att promenaddejter inom kort kommer ta över speeddejter med stormsteg. Nu har jag i och försig aldrig varit på en speeddejt, men lockas inte direkt vid tanken av att "lära känna" någon på fem minuter.
Men nu har jag i alla fall varit på en promenaddejt och måste säga att jag är positivt överraskad. Äran kan nog ges till det trevliga sällskapet, men att hon gav mig dyngstryk i yatzy var väl lite onödigt. Men jag är ingen dålig förlorare, nej jag bugar mig, tackar för en god match och väntar in nästa tillfälle då det är min tur att glänsa. Finns det någon ärlig själ därute med några fina fusktärningar är jag dock väldigt intresserad av eventuell handel. Summa summarum så var kvällen riktigt trevlig. Ser fram emot nästa.
En annan fördel med promenaddejting är att det är hälsosamt för kropp och själ. Det är trevligt med en promenad och man kan prata med varandra, inte som i en bio eller dylikt. Träffar man någon på krogen finns också alltid risken att man, dagen efter, undrar vems jäkla telefonnummer man har lyckats få tag på. Sen kan man få fel minne av personens skönhet, förutsatt att man kommer ihåg något över huvud taget. 
Nej nu ska jag påbörja mitt yatzyträningsläger på internet. NO FEAR!


image12




Si hoc legere scis, nimium eruditionis habes.

Cheers

Såg igår att TV6 har börjat visa Cheers igen. Jag älskar den serien och önskar jag hade samtliga säsonger på DVD. Saken är som denna att jag aldrig sett många avsnitt då jag varit helt uppslukad av MASH 4077. Men nu när jag är stoltägare av alla 11 säsonger av MASH (och kan alla 251 avsnitt utantill), så det är dags att vidga mina vyer.
Cheers faller mig helt i smaken då jag har varit bartender och känner igen jargongen. Såg ett avsnitt igår och skrattade högt åt "hobbypsykolog"-skämten. Som bartender är man 1/4 psykolog brukar vi säga, och vilka saker man får höra ibland. Ser man Cheers lär man sig hur man behandlar en del situationer. Synd bara att man inte kan använda sig av deras skämt eller ironi, har en stark känsla av att man hamnar på gatan snarast. Jag blev hemskickad en gång när jag hade dragit ett skämt lite för långt med en gäst. Till mitt försvar ska tilläggas att jag var ny i branchen då.
Hinner tyvärr inte se så mycket DVD, men antar att jag kan omorganisera mitt schema. Finns det hjärterum finns det stjärterum..........eller.



Då har jag och Masse bokat biljetter till London. Vi åker i slutet av april i 4 dagar för att se lite fotboll. Den lille jäkeln har fått mig att gilla West Ham. Jag som aldrig gillat ett lag i Premier league. Men ser fram emot det och att även hinna fira min syster och far, som har födelsedagar på samma dag.
Ska också kanske åka och se Brasilien - Sverige på Wembley i mars. Har inte hunnit kolla upp schemat än, men pluggar mest på distans så det är nog ingen fara.  Har också en övning samma vecka, men jag har inget emot att åka direkt från flygplatsen till stora skogen.



Jag vet! Jag är skittråkig nu. Har absolut inget att skriva om förutom det som redan nämnts. Jag sitter och ser på musikkanaler och käkar frukost. Förstår inte hur musikkanalerna fungerar. Dom spelar samma 5-10 låtar om och om igen i 2-3 veckor. Sen byter dom och kör 5-10 andra låtar. Vidare ska alla låtar helst vara RnB eller hiphop. Är så satans less på sån musik att jag sätter frukosten i halsen. Vad har hänt med riktig musik och inte ett gäng tonåringar som skakar på röven och åmar sig på golvet?! Bojkotta MTV!!!


Ladies and Germs; The Tenacious D! Kanske bästa livebandet just nu.
image11




Minutus cantorum, minutus balorum, minutus carborata descendum pantorum.

Jobb

Bara halva dagen har gått och redan har mycket hänt.
Min ställföreträdande gruppchef ringde in på mobilsvar tidigt på morgonen och sa att jag var tilldelad en plats på bandvagnsutbildning. När jag senare pratade med honom ville han att jag ska bli förare då jag har en bakgrund inom terrängfordon, många i plutonen är jägare eller liknande. Nu är det lite skillnad mellan bandvagn och stridsvagn. Bara viktskillnaden är 60 ton. Sitter och funderar på hur länge det kommer att ta innan jag kör sönder den första bandvagnen. Skall dock bli roligt.
Vidare så ringer min syster och undrar om jag kan jobba på fredagkväll som bartender på en av studentpubarna. Ni som läst ett av mina tidigare inlägg vet att jag inte är så sugen på att jobba här i Sverige. Men nu är det min syster som frågar och jag ser faktiskt fram emot det. Jag är nog lite rostig i gångjärnen eftersom jag inte jobbat sen i somras, men det ordnar sig nog. Ska bli roligt att se skillnaden mellan en studentpub och en internationellt känd hotellbar. Kom just på att jag inte vet hur man gör en "Ragnar" eller en "Gröna hissen". Måste sätta mig ner och kolla igenom recepten. Frågar i och för sig någon efter en sån drink kommer jag bara rekommendera nåt annat. Något lite ballare. Skulle inte förvåna mig om min syster vill ha en "Strawberry daquiri" eller liknande.
Måste också träna lite mer på min flairing (jonglering med flaskor, shakers m.m.). Jag har aldrig haft ett stort intresse för flairing, men lite ska man kunna bara för att underhålla. Tyvärr så vill många nya bartenders lära sig flairing innan de kan blanda drinkar ordentligt. Jag har mött många som är hejare på flairing, men kan inte ens blanda en Gin och Tonic. Inte bra.

Gänget och jag (den långe, längst bak) på Ronnie Scott´s i London. Troligtvis några av världens bästa bartenders jobbar där. Kanske inte jag, men några andra.
image10



Hocine bibo aut in eum digitos insero?

Matglad

Jag gillar, som en del vet, matlagning. I matvärlden har jag en stor idol. Per Moberg är helt enkelt en gud. Han är inte tekniskt perfekt, men han levererar. Jag skrattar högt åt hans köksliga äventyr. Jag har aldrig gillat matlagningsprogram, men Vad blir det för mat är så bra att det finns inget annat. Jag vill köpa DVD boxen när den kommer ut..............om den kommer ut. Han svär och svettas. Han går inte efter boken, han kör sitt eget race.
Jag tittar mycket på Jakt & Fiske och trodde att Pers matlagning bara skulle bli ett litet inslag på slutet av programmet, precis som Iain Hewitson på slutet av varje episod av Rex Hunt´s fishing adventures. Men Per tar över Jakt & Fiske, han får eget program. Jag applåderar dig Per.
Per är männens man. Han inte bara jagar. Nej , han kan tillaga det nedfällda bytet också. Läser du det här Per så får du gärna masa dig upp till Ångermanland för lite jakt. Givetvis ingår bastu och öl.
Jag älskar det faktum att han skulle ställa upp i en intervju, men gick dit och sa till reportern; -"Skriv bara att jag är en skitstövel". Sen gick han hem och vilade. Jag gillar inte egon, men detta är inte egoism. Det är ironi.
Han har uttalat odödliga fraser. "Skönt att det inte kommer hit några människor som ska äta av min mat idag. Jag hatar människor!" är bara ett av många.
Ni som inte sett det ska omgående göra det. Skäms ni ignoranta dårar som inte gör det.


image9


Conlige suspectos semper habitos!

Modell

Kommer på mig själv med att se Janice Dickinsons bootcamp. Jag är inte intresserad av mode för fem öre, men det blir bra TV. Dom är dödligt seriösa med vad dom gör, men dom är lyckliga i sin lilla värld och totalt ovetande om vad som händer i den riktiga världen.
Kommer ihåg när jag jobbad på The Ritz i London. Jag och en annan svensk bartender gjorde lite freelansande jobb när vi var lediga. Det blev en hel del modegrejer. Då fick man se mycket vad som händer bakom kulisserna. På TV ser det ju skittufft ut, riktigt jäkla soldatmässigt enligt de som är med. Men hur jobbigt är det egentligen att strutta fram och tillbaka på en catwalk? Javisst blir man bländad av kamerablixtar, man måste hinka i sig champagne och snorta säckvis med kokain, man kanske bryter en nagel eller en stilettklack går av. Men är man hård som sten så är det ingen fara.
Vidare måste man ha en säregen personlighet. Kommer då raskt in på en konversation som ägde rum mellan mig och en manlig modell som kom fram till mig innan en show för Topshop.  Jag var ansvarig för en av de större barerna på showen och inte att leka med den dagen.

MM (Manlig Modell): "Give me a box of champagne."
JK (Jonas Karlsson): "No."
MM: "What?! Give it to me now."
JK: "Why?"
 MM: "Because I want one for me and the other models."
JK: "Sorry, man. You´ve got everything you need in the changingroom already."
MM: "I wan´t a box and I wan´t it now!"
JK: "Never gonna happen." (Vid det här laget är jag irriterad, men lugn som alltid)
MM: "Who do I talk to to get me a box of champagne?!"
JK: "Me. And I say no."
MM: "Oh, well fuck you." (Säger han och stormar ut)
JK: "Bye-bye then."


Nu kanske ni har en mer ingående förståelse för min kärlek till dessa varelser. Det blev ett jäkla liv efter han hade "pratat" med mig. Han gick till sin chef som också var på mig men med mer förståelse att champagnen trots allt var för gästerna och inte för modellernas privata orgier i logerna. Man lär sig också att inte vara otrevlig och att alltid hålla sig cool. MM sprang runt till de andra barerna också, men jag hade satt käppar i hjulen för honom och varit före och pratat med de andra bartendrarna. Ingen mer champagne för stackars MM.
Jag har även blivit erbjuden modelljobb..............två gånger till och med. Men det är alldeles för manligt för mig. Jag kräver mer delikata yrken.........eller inte.



Braccae illae virides cum subucula rosea et tunica Caledonia-quam elenganter concinnatur!


Rock -89

Sitter själv här i stugan en fredagkväll och har otroligt långtråkigt. Lite skönt att få varva ner, men långtråkigt. Ska på fest imorgon så det ser jag fram emot.
Hur som helst sitter jag och rotar igenom mina gamla videoband. Ja, jag har kvar några av dessa antikviteter. Måste lägga över en del på DVD. Efter ett tag hittar jag ett band som är markerat "ROCK -89". Hade totalt glömt bort att jag hade kvar det. Anno 1989 gick det en stor rockkonsert i Tyskland. Alla stora artister var där. Förstå nöjet i att slänga i videon, poppa lite popcorn, blanda lite lingondricka, luta sig tillbaka i soffan och njuta av 1989 års värstingar. Artister som Roxette, Tina Turner, Chris De Burgh, Milli Vanilli, Bonfire, David Hasselhoff, Depeche Mode, Erasure, Fine Young Cannibals m.fl.
Det var strax innan Dave Gahan i Depeche Mode dök lite för djupt ned i knarkträsket. Dom kör "Personal Jesus" och " Enjoy the silence" och dom levererar.
Det är även en av de sista konserterna, om inte den sista, Milli Vanilli gjorde innan skandalen var ett faktum. Det var inte dom som sjöng. Den ena, Rob Pilatus, begick självmord tio år senare och "The Real Milli Vanilli" floppade.
Favoriten måste ändå vara alla våran egen David "Hoffmeister" Hasselhoff. Han släppte några smöriga skivor och var jäkligt stor i Tyskland i slutet av 80-talet och början av 90-talet. Han kliver upp på scen och tar över allt. Han tar kort med en liten tjej och flörtar med farmödrar. Vilken man! Han är ett föredöme för oss alla av det maskulina släktet, bortsett alkoholism och pizzafrossande.
Så fort jag har fixat så jag har konserten på DVD, lovar jag att sätta igång massproduktion och donera ett ex till var och en av mina nära och kära då jag anser att ett sådant evenemang inte ska förkastas. Jag vet, jag är snäll.


image8


Estne volumen in toga, an solum tibi libet me videre?

Toalett

Vet inte varför jag kom på just den här incidenten men tänkte nog på toalettbesök i främmande länder.
Syrran bodde, för er som inte vet, på Irland i ett år för några år sen. Självklart är det min plikt som bror att besöka henne och kontrollera att allt är som det ska och att Guinness är så gott på Irland som alla påstår. 
Om det sistnämnda kan jag bara säga att jag dricker Guinness endast på Irland nuförtiden. Finns inget godare än färsk Guinness. Den blask dom serverar utanför Irland går inte att jämföra med.
Vad jag ska berätta är att när jag satt i en av pubarna i Athenry (där bodde syster), skulle jag gå på toa. Jag frågade i baren var jag kunde lätta på trycket och den trevliga damen pekade mot två dörrar en bit bort. Lagomt smånödig gick jag dit men gjorde ett raskt halt när jag kom fram. På ena dörren står det Fír, och på den andra står det Mna. Varför kan dom inte ha bilder på män och kvinnor på toadörrarna som alla andra länder. Jag vet inte hur jag tänkte och varför jag inte frågade i baren, men jag satte mig ned vid närmaste bord och väntade på att nån skulle komma ut eller gå in. Det blev jobbiga fem minuter. Till slut kom det en man och gick in i dörren där det stod Fír. Så nu vet ni att är ni på Irland eller i en irländsk pub/bar  så vet ni var damer går och var herrar går. Ni kan tacka mig senare.
Annars så måste jag påstå att Irländare är de trevligaste människor på denna planet. Kan kanske bero på att min syster kände så många där att jag redan var en legend innan jag kom dit. Blev dock inte kallad Jonas så mycket utan det blev mer "Lina´s brother", men jag gnäller inte. Hur som helst så var alla otroligt trevliga och artiga. Vi svenskar har mycket att lära från dom. Visst är det skillnad på irländare och irländare men överlag så är dom nästan felfria. Det enda fel dom har är att dom inte är så väldigt vackra. Jag skulle inte ha nåt emot att mentalt vara som en irländare så länge jag får ha kvar mitt vackra skandinaviska utseende.


image6image7

Balaenae Nobis Conservandae Sunt!


Skrattar

Nu vet jag inte hur man lägger in videoklipp än, så jag kan bara lägga in länken.
Världens skönaste klipp. Jag kan inte sluta skratta.

http://www.youtube.com/watch?v=W-qJaow1Kf0

Valentines

Då har äntligen ännu en "Alla hjärtans dag" passerat. Jag sitter här i soffan c:a en timme efter avlsutat valentines och är totalt slutkörd av all den kommersiella kärlek som spreds under de senaste 24 timmarna. Jag blir mer och mer irriterad ju mer jag tänker på valentines (ursäkta att jag skriver det så men orkar inte skriva alla-hjärtans-dag varje gång). Nu är det inte för att jag är singel och inte har nån att krama lite extra. Nej, jag funderar hur vi kan vara så urbota dumma att behöva en dag på året då vi måste köpa nåt krims krams till den vi älskar och säga "Jag älskar dig" lite extra? Är vi inte nog så nöjda av jul och födelsedagar? När jag är tillsammans med någon och älskar den personen så säger jag att jag älskar henne mer än gärna flera gånger om dagen. 14 februari är som vilken dag som helst för mig. Mitt spanska ex hade problem att förstå min sida av detta. Varje valentines var som en julafton för henne. Önskelistor skrevs och middagsreservationer gjordes. När dagen sen inföll och Jonas inte hade inhandlat det som stod på listan blev det liv i luckan. Mitt argument löd, och lyder fortfarande; Köper jag nånting till min flickvän är det för att jag vill göra det, inte för att jag måste! Tro inte att jag är nån snåljåp för det är jag inte, varken fysiskt eller psykiskt, men jag vägrar falla för nåt så dumt som valentines. Halloween är annat för då får jag vara lagligt ond och det gillar jag. Jag har fortfarande Alex från "A clockwork orange" som min halloweenförebild.
Nä, snälla skrota Alla hjärtans dag och tänk på varandra lite mer varje dag istället. Förresten så smakar geléhjärtan inte så överdrivet bra.

Detta betyder inte att jag inte skickar en del hälsningar till vänner. Jag är anti, men inte asocial.


Jag är livrädd för att få betyg. När jag har skrivit ett slutprov vill jag inte få reda på resultatet. Jag kommer alltid ihåg varje fråga och kan sitta i veckor och älta i dom tills jag har fått ett, enligt mig, perfekt resultat. Sen kan jag med stor möda ta reda på resultatet. Oftast går det riktigt bra. Idag hade jag bestämt mig för att ta reda på mitt spanskabetyg som nog har legat och väntat på mig i c:a två månader nu.
TOTALSPIKAT slutprov. Inte ett enda jäkla fel. Mvg så det bara skrek om det. Ursäkta min ödmjukhet, men jag trodde att ett G skulle göra mig riktigt nöjd. Jag pratar flytande och förstår allt, men min grammatik är riktigt kass. Vidare så pratar jag, precis som min engelska, väldigt mycket slang vilket inte är helt ok i alla lägen.
Nu fick jag skryta lite. Jantelagen suger så är det bara.
Jag ÄR skitbra!
Jag KAN mycket!
Jag FÅR säga vad jag vill!
Etc. etc.
Jag har märkt att här i Sverige får man hålla band på sig själv och inte "skryta" för mycket, eller alls. Alla tittar snett på en. Jag ska tamejfan skriva stort på en tröja "JAG ÄR FÖRBANNAT BRA!" och spatsera runt stan. Den som vill får gärna hänga på. Betänk dock att jag är politiskt oaktiv så vänsteraktivister och nazister avbedes, vänligt men bestämt,  medfölja.

Clark Karlsson over and out.
image5

Nascentes morimur!

Torka

Har nyhetstorka igen. Sitter och lyssnar på "Hope Vol. 2 Feat Matthias Sayer (Farmer Boys)" med Apocalyptica. Riktigt bra avslappnarlåt. Matthias Sayer är väldigt duktig sångare. Tack Libitinarii för den. Det har tydligen blivit mer och mer populärt att blanda klassiskt med metal, inget jag har emot. Nightwish har blivit hyfsat stora nu och dom spelade här i Umeå för ett litet tag sen men jag var ute på övning då så tyvärr missade jag dom. Inte för att jag är en stor beundrare, men det skulle vara roligt att se dom.
Helt plötsligt känner jag ett sug av att få köra Leopard igen. Vet inte varför. Kanske ska skaffa en simulator till datorn. Jag har fortfarande förarbeviset kvar så kanske, nästa gång jag är i Boden, jag får hoppa ner i en vagn och köra en sväng. Det är inte svårare än att köra en bil med automatlåda fast den väger lika mycket som 60 bilar. Önskedröm på hög nivå.
WOW! Chuck "the Iceman" lidell mot Tito Ortiz på TV4 sport nu. Riktigt höjdarmöte. Tito Ortiz är, för er som inte vet, tillsammans med Jenna Jameson. Tänk vad mycket onödigt jag vet. Sen kommer jag knappt ihåg multiplikationstabellen.................eller kommer inte ihåg den överhuvudtaget. Måste sätta mig ned med matteboken från mellanstadiet. Tur att jag väger upp det med att vara en riktig slugger på TP. Sen att det inte finns nån här i Umeå som spelar det är en annan femma. Kanske ska starta en TP grupp som spelar en gång i veckan. Hör gärna av er om ni är sugna. Finns även andra roliga spel som När & Fjärran, Retro m.fl.

Som avslutning lägger jag in en liten idolbild på mig "in action". Se och njut.
image4

Komedi

Har sett två otroligt roliga filmer nu på sistone.
Den första är "Oh, vilket party" med den legendariske Peter Sellers. Han är helt klart en av mina favoritskådisar. Jag har alla Rosa pantern filmerna, men saknar "Oh, vilket party". Den som inte sett någon av hans filmer borde snarast göra det. Även "Dr Strangelove eller hur jag lärde mig älska atombomben" är en klassiker. Jag skrattar så jag ligger och vrider mig i soffan.
Den andra filmen är "Reno 911". Det är egentligen en TV-serie där dom driver med "Cops" som går på 6:an. Men dom gjorde en film för ett tag sen som jag skaffade. Det är nåt av det roligaste jag sett. Helt sanslöst bra. Det filmas som en dokumentär, precis som "Cops". Uttrycket "What the fuck, man" har fått en helt ny innebörd.

Det var allt jag hade att säga den här gången. Är inte mycket vettigare saker som händer just nu. Fast i helgen blir det nog två-dagars sjukvårdsutbildning. Kan bli riktigt roligt.

TV.........igen

Låg och drog mig en bra stund idag. Inte bra, men ack så härligt. Efter en lång dusch slår jag på TV:n och hoppar högt av världens vrål. Varför blir jag inte förvånad att det är talkshowen "Ellen" som är på. Jag tror att samtliga i publiken måste skriva på nåt kontrakt innan dom börjar spela in som kräver att dom måste skrika varje gång hon har avslutat en mening. Jag blir så less och byter kanal såklart. Repris på "Andra avenyn" visas på 1:an. Masses och mitt nya favoritprogram.
Kollade på reprisen av melodifestivalen igårkväll när Masse kom hem. Jag skrattade så jag grät igen när jag såg Christer Sjögren. Till och med Masse sa att det är musikmord. Men å andra sidan kan jag inte låta bli att bolla med tanken att Christer står och fajtas med resten av den europeiska "eliten". Vi skulle vinna många röster av tyskarna med tanke på att Vikingarna är ganska stora där nere. Säger allt om tyskarna.
Funderade också hur coolt det är på en skala att vara bakgrundssångare för Amy Diamond. Jag skulle ha svårt att doa bakom en 14 årig diva. Rock bottom är nog rätt uttryck.



Tänkte skriva nåt om mode, men skiter i det. Saknar mina hårdrock t-shirts som min kära syster slängde när jag skulle flytta från Madrid. "Brollan, den här kan du ändå inte ha kvar. Den är trasig." Mer än det behövs inte sägas. Hur mycket jag än försökte att få behålla åtminstone en av dom.
Idag är jag dock stolt ägare av två snygga Slipknot tröjor. Får dock höra mycket skit om dom men det bryr jag mig inte om.
Samma gäller min svarta tröja som vi skaffade i lumpen strax innan muck. Jag tycker den är mer bekväm än snygg och det är så jag tänker. Sen att det är en gigantisk stridsvagn tryckt på ryggen och en massa ord och krumelurer som gemene man inte förstår bryr jag mig inte om heller.

Sorg

Världen har förlorat ännu en stor skådespelare.
Roy Scheider har avlidit, 75 år gammal. Alla pratar om honom i Hajen 1 och 2. Jag minns han hellre i "Blue thunder". Den är så jäkla bra och Roy är übercool som helikopterpolis. Har inte sett den på ett tag men ska nog ladda ner den. Sen var han också jäkligt grym i "French connection", för den rollen blev han oscarsnominerad för bästa biroll.
R.I.P. ROY



Börjar mer och mer upptäcka bloggens värld och undrar då följande; Varför ska 75% av alla bloggare skriva om mode? Kanske jag ska skriva lite om mode också? Även om jag inte bryr mig över huvudtaget. Kommer att bli roligt att skriva om det nyaste modet på Nydalahöjd.
 "Idag bär jag en chic tröja från svenska fotbollslandslaget med norrlands guld tryckt över ryggen. Till det har jag ett par matchande röda mjukisbyxor med extra tyglappar över knäna för träningsändamål. På huvudet bär jag en blå SCA fiskemössa som börja komma tillbaka i modekretsar efter ett tyst 90-tal. Självklart är det rakat huvud som gäller så här i början av 2008."
Nu har ni fått ett smakprov från min exklusiva modeblogg. Tror inte det blir mer än så, men blir det en stor efterfrågan får jag slå ihop mig med sofie på aftonbladet.

Känga

Och dagens första känga går till.................(trumvirvel tack)..........................Jörgen Bröms på Eskilstuna kuriren.
Jörgen är "musikexpert". Han har recenserat Kents skiva "Vapen och ammunition". Han skriver att när han hör Nancy Danino sjunga på låten FF så vill han slå av radion.

SKÄMS, JÖRGEN, SKÄMS!

Sådärja nu är jag lagomt uppe i varv för att klara av ännu en måndag.

Grammy

Somnade till och vaknar igen ett par timmar senare som sig bör. Zappar runt lite och hamnar efter ett tag på kanal 9. Grammygalan i all dess glitter och girlanger öser på för fullt. Häftigt, tänker jag, när gick det av stapeln?
Men fasen det är ju live! Tror jag icke på. En liten skitkanal som 9:an kan inte ha rättigheterna till Grammygalan.
Det visar sig stämma. Jag hade ingen aning om detta. Kanske för att jag inte är så insatt i dagens populärmusik. Amy Winehouse tar hem fem priser av de sex hon nominerats till. Årets låt kan jag i viss mån hålla med om, men inte årets album. "Back to black" har EN bra låt och jag behöver inte nämna vilken det är. Sen gör hon ett liveframträdande som ger mig blandade känslor. Hon är stel som en pinne och är inte bra helt enkelt. Vad det beror på ska jag inte älta i då hon inte är min största idol.
Kul att Foo fighters får Grammy för bästa hård rock. Gillar dom mer och mer. "The pretender" är nödvändigtvis inte deras bästa låt genom tiderna, men folk börjar få upp ögonen för dom, och dom bjuder på sig själva väldigt mycket.
Hur som helst så är det roligt att se på hur alla spökar ut sig och är skitballa på scen. Blir det jag som en dag står där uppe så lovar jag att inte säga "YO" eller "WAZZUP". Vidare kan jag också garantera att jag kommer att bära en lantmannakeps med grön transparant skärm á la 80-tal. Jag kommer att öppna dörrar till en helt ny modevärld.

När vi ändå är inne på musik så vet de som känner mig att jag inte är nån Kent fanatiker direkt. Har väldigt svårt för dom. Har dock lyssnat på deras låt FF. Fastnade direkt för den. Tycker inte Jocke Berg ska ta åt sig all äran. Vad jag gillar med den låten är de franska inslagen som sjungs av Nancy Danino. Väldigt fint.

Nu har jag erkänt att jag gillar en Kent låt. Vad mer kan jag göra för att sjunka djupare?

Grâce à toi à nouveau je respire.



Fick höra förra helgen att jag ser ut lite som Heath Ledger. Sånt är alltid trevligt att höra, förutsatt att dom menar medans han levde. Väldigt tråkigt att han dog. Gillade verkligen honom. Otroligt duktig skådis som kunde spela allt från komedi till drama. Ser fram emot när nya Batman kommer ut i sommar. Den verkar ruskigt bra.

På tal om mig själv och andra snyggingar hade jag två givande samtal igår med ett par trevliga damer. Ett på telefon och ett på msn. Vill tacka T och L för det. Nu vet jag vad en snygg man är. Nu saknas bara att jag ändrar min sexuella läggning. Nästa liv kanske.


Listan

Lovade att jag skulle skriva ner min egen lista över artister (döda och levande) jag vill se i Melodifestivalen.
Lättare sagt än gjort. Sitter med den enkla wordpaden och påtar lite på vilka som är duktiga nog för att förtjäna en plats på min eminenta lista.
Skriver ner artisterna och banden i olika grenar. Pop/Rock/Metal i en, Klassiskt i en annan o.s.v.
Att minska dessa till en giganternas lista är icke lätt. Stora frågor uppstår med de små (fast dom är långa),frågor som kan få tellus att börja snurra uppifrån och ned istället för sidled.
Varför tar jag inte med Judas Priest när jag tar med Black Sabbath?
Jag tar med Mahalia Jackson i Jazz/blues listan fastän hon bara sjöng gospel? Hon vägrade sjunga annat än gospel, hur mycket alla beundrare och skivbolagshöjdare bad henne att sjunga annat. Å andra sidan är gospel inte min starka sida. Kanske tar med Runar och/eller Carola................Inte en chans!
Kan jag ta med en trummis fastän han inte kan sjunga? Har aldrig sett ett trumsolo på melodifestivalen, så det skulle vara roligt.
Får göra klart listan imorrn tror jag. Somnade, men vaknade igen och nu kan jag inte somna om kl 5 på morgonen.
Får sticka ut på en joggingtur tror jag även fast snoret rinner och jag hostar. Men jag mår mycket bättre nu.

Har förresten kvar tre måltider från den senaste övningen med Insatsplutonen. Norsk frystorkad mat. Kan bli dagens måltid om jag är lat nog. Häll på lite varmt vatten, förslut, vänta i 5 minuter och sen njut. Smakar faktiskt bra med frystorkad torskgryta. Skillnaden är att när man är ute i skogen och bränner kolossala mängder energi så äter man som en häst när man väl får chansen. Försökte äta ett frukostpaket här hemma förra veckan. Var proppmätt efter 1/3. Sen har jag inte vågat äta mer här hemma. Ska ta med mig resten till nästa övning.

När jag läser mina inslag upptäcker jag en tendens att dom blir mer och mer seriösa. Lovar att skärpa mig. Ser på en intervju med Hugh Laurie (Dr House). Han ser skittråkig ut, men jag skrattar så jag har ont i magen. Jag vill bli som honom.

Melodifestivalen

Jaha. Då är vi tillbaka i melodifestivalsträsket. Jag ska direkt och utan fjås erkänna att jag sitter och ser litegrann av programmet bara så jag kan erhålla en någorlunda bakgrund för att kunna såga programmet vid fotknölarna. Jag tillhör pensionärsgänget som kommer ihåg när det fanns en stororkester bakom varje artist/artister. Det var tider det. Man samlades ett helt gäng eller flera familjer hos någon. Man åt och drack gott. En kväll på året.
Men nu jäklar ska det vara en held drös med kvaltävlingar och det ska sjungas på engelska så man kan sälja bättre utomlands (läs Baltikum och Polen). Sen är det som vanligt att det är viktigare att se bra ut och ha en ball image än att kunna sjunga.
Snabbt inlägg innan jag glömmer bort; Amy Diamond har större glugg mellan framtänderna än mig.
Nä, melodifestivalen kan dom gärna få ta bort från tablån om dom vill, man kan ändå inte tävla i musik. Nuförtiden finns ändå andra "musikprogram" som Idol m.m. Simon Cowell har ändå mördat musikvärlden så det räcker.
Fick just en dum idé att skriva upp min startlista på 10-15 musiker som kan få ställa upp i min melodifestival. Tyvärr, Amy, du platsar inte. Ska plåttra lite på den så får jag återkomma med pompa och ståt för att presentera den.
Hon som sjunger bidrag nummer sju, "Visst finns mirakel", har en vinnares utstrålning.....................INTE! Vissa människor är inte födda för att le.
Förresten så visar dom NHL på Canal+. Rangers slaktar Flyers. Det har även snackats att Foppa ska till Flyers eftersom han tackat nej till lag som Predators, Red Wings och några till.
Nä fy fan! Christer Sjögren sjunger på melodifestivalen! Nu måste ta några minuters eftertanke så jag inte säger nåt jag kommer att få ångra. Nä, jag mår uppriktigt illa.
Jag ber om ursäkt för alla personangrepp. Jag är inte sån som sysslar med sånt, men ibland kan inte ens jag hålla tyst.


Panik

Tänkte vara lat igår och sova i soffan. Är ensam hemma i helgen så då kan man lyxa till det lite. Köpte lite lösgodis, saft och annat smått och gott. Kollade på "Dune" (grymt härlig film) och "Suicide kings" (också väldigt bra). Som jag skrev i tidigare inlägg så var jag så jäkla trött så jag låg och hade problem med ögonlocken. Men jag verkar ha utvecklat en reflex som endast fungerar om det visas sport på TV. NHL-match på Canal+. Ducks vs. Devils. Inget höjdarmöte, men kul att se hur dom spelar nu när vi kommer närmare Stanley Cup. Jag tror ändå Redwings tar hem allt. Hur som helst. Jag somnar till då och då av helt naturliga skäl. Dock är det som en elstöt går igenom kroppen varje gång så jag vaknar direkt för att kunna återuppta matchen. Ballt va?! Detta händer bara när det är idrott.
Efter matchen tänkte jag att jag skulle hinna läsa lite. Har läst klart JRR Tolkiens förord. Men nu är det hans son, Cristopher som även han har skrivit förord. Applåder! Saken är att när man väl tagit sig igenom alla förord och liknande, är man trött och kanske inte orkar börja läsa boken. Men jag är tuff.
Helt plötsligt känner jag att jag inte kan andas ordentligt och att det är ett väldigt tryck över bröstkorgen. Hjärtinfarkt tänker jag, och hinner även klämma dit ett dramatiskt "Jag är för ung och vacker"!
Tar mig till sans efter ett par skunder och upptäcker då bidraget till hjärtinfarkten; Jag låg som sagt var och läste. Jag somnar nånstans mitt i Cristopher Tolkiens förord. Nu vet jag inte vad jag gjorde så jag får gissa mig fram. Men jag slog nog igen boken och istället för att lägga den på golvet eller bordet så lägger jag den på min bröstkorg (jag ligger ned). Som jag sa tidigare så är det den största bok jag äger och den väger X-antal kilon. Helt naturligt ligger boken och trycker över bröstet och efter ett tag börjar det kännas. Där har ni min hjärtinfarkt.
Löjligt, eller hur?!

Nä, nu ska jag dricka klart min vitamindrink och sen gå och handla.

Inlägg

Skriver ett sista inlägg för idag. Är så jäkla trött nu så ögonen går i kors. Hoppas det går att läsa. Åtminstone en fördel med datorer är att alla skriver likadant. Och då menar jag inte om man använder "korrekt" språk eller ej.
Vet inte riktigt vad jag ska skriva om, men så länge nåt kommer med så är det ok. Det gäller att inte minska produktiviteten. Säger man minska eller sänka? Antar att jag får skriva om lite imorrn.
Annars har det varit en lugn dag. Blir ingen övning för mig i helgen som jag nämnde i ett tidigare inlägg. Så det blir mycket film och pyssla lite med läxorna. HAHA nu var jag rolig.........läxor..........troligtvis!
På tal om läxor så har jag läst ut en hel del böcker nu på sistone så jag börjar få slut på läsmaterial här i hemmet. Vad gör man då? Jo, man läser om Sagan om ringen trilogin (orkar inte läsa "The Hobbit" och får se om jag läser "Silmarillion"). Köpte boken för några år sen i London och den är på 1500 sidor. Tog bara tre dagar att ta sig igenom förordet av Tolkien. Sen är det en jäkla massa stamträd, historiska årtal, diverse förklaringar om raser o.s.v. Detta är dock inget jag lägger nån större energimängd på. Ska försöka ta mig igenom den på tre veckor. Heja på, Jonas!
Nä nu orkar jag inget mer.


Klump i halsen

Har sett filmen "This is England". Otroligt bra film. Har ni inte sett den så är det bara att köpa eller hyra den. För er hobbygangstrar så finns den nog att ladda hem nånstans ute på World Wide Web.
Hur som helst så fastnade jag för ett stycke i filmen. Vid ett tillfälle visar dom sekvenser från Falklandskriget när det just tagit slut. Men det är inte bilderna jag tänker mest på. Musiken är fantastisk! Jag spolade* tillbaka flera gånger för att få avnjuta detta masterpiece. Kollade eftertexterna efter filmen och fick då reda på vad kompositören heter. Ludovico Einaudi heter denna fantastiske man. Just detta stycke heter "Fuori dal mondo", och är nåt av det vackraste jag hört. Den som lyssnar på det och inte blir berörd (minst en klump i halsen) kan icke vara mänsklig. Gör undantag för vissa "musikälskare" som lyssnar på Britney, Backstreet boys etc. Tycker ändå bara synd om er. Ni tror att det är musik?!
Tycker att Ludovico Einaudi påminner väldigt mycket om Michael Nyman. Han som komponerade musiken till filmen "Pianot". Otroligt vacker musik i hela den filmen. Griper verkligen tag i en och ger en ingen chans att ta ett enda andetag.
Får mig att undra om det förresten är för sent att lära sig spela piano?


*Heter det spola tillbaka på DVD?

TV

Sitter och kollar på amerikanska Survivor och blir så less. Klart TV-bolaget vill göra bra TV, och jag tycker det är kul att se vilka dom släpper lös i "vildmarken". I ett av lägren är en person vegan (inget fel med det.........eller nja) och hon är sur över att de andra dödar och äter upp en kyckling. Jag hade tamejfasen stegat upp till fågeln och bitit huvudet av den. Näring är bra. Blod är bra, även fast jag låter som en jäkla psykopat. Skulle jag vara lika "hungrig" som dom verkar vara så skulle jag ta vara på varje lilla möjlighet till näring.
Vidare så utför dom sina toalettbestyr i samma vatten som de fiskar, badar och dricker i. Ett plus ett är två; DU SKITER INTE I DET VATTEN SOM FÖDER DIG!
Sen såg jag en kass komedi igårnatt. Helt plötsligt känner jag igen naturen dom är i från MASH 4077 (TV-serien)! Samma jäkla kullar som i introt när två ambulanshelikoptrar sveper runt en höjd. Jag har sett för mycket MASH helt enkelt. Kanske inte är jättenyttigt, men jag accepterar det. 



Ska ut på övning imorgon, men känner mig inte 100%. Är snuvig och har lite hosta. Jag är inte blödig, men det är onödigt att springa runt i skogen, sova minimalt bara för att sen bli sängliggandes när veckan kör igång igen. Får se hur jag mår imorgon eftermiddag.
Blir nästan aldrig sjuk, även om jag blev dålig på slutet i London över nyår.
Sist jag var riktigt illa var när jag nyss ryckt in i Boden. Influensan hade drabbat min Alfa-kropp. Trodde aldrig jag skulle överleva tågresan upp till regementet. Väl där hamnade jag i vad som kallas för sjuklogement. För ni som inte vet vad det är så ligger man i ett tomt logement och gör ingenting. Man FÅR inte göra någonting! Man har order om att bli frisk. Varje morgon kommer ett befäl in och konversationen kan lyda som följer:

Löjtnant X: -"Dåså, soldat Karlsson, hur mår vi idag?"
Karlsson: -"inget vidare, löjtnant."
Löjtnant X: -"För helvete, Karlsson! Är du man eller mus? Dina kamrater är ute i fält, tränandes och kämpandes!"
Karlsson: -"Ööööhhh!?"
(Vid det här laget känner man sig taskig för att man inte också är där ute i -35 med sina kamrater)
Löjtnant X: -"Om fem minuter uppställd utanför sjuksysters kontor för kontroll."
Karlsson: -"Ööööööö, löjtnant."

På nåt jäkla sätt tar man sig dit på fem minuter bara så att hon kan konstatera att man ändå har 40 graders feber trots allt. 
Samma sak upprepas nästa dag, och nästa ända tills man är frisk.
Summa summarum; Man blir aldrig sjuk igen.

Sorry för det lilla lumpeninslaget, men ni behöver inte insupa allt jag skriver.

Torka

Har massor jag vill skriva om, men har en sån skrivartorka nu så det är straffbart. Jag tänkar bara i svart och vitt. Vad hände med alla fina färger? I vanliga fall har jag så färgglada tankegångar att det psykadeliska 60-talet formligen ter sig som "Det sjunde inseglet".
Sitter och ser på 3:e klotet från solen. Rolig serie faktiskt. Men dock är Cindy Crawford med i detta avsnitt och hon är ingen höjdare till skådis. Cindy, snälla lilla vännen: Du är snygg och verkar trevlig, men ge fan i att stå framför en kamera som gör rörliga bilder och du har repliker.
Så där ja. Jag är hård men rättvis.

Monolog

Stod i duschen tidigare. Kommer helt plötsligt på mig själv när jag har en monolog på amerikanska á la Boston-Italian style. Har ni sett Gudfadern så vet ni vad jag pratar om. Fasen det är kul att härma olika dialekter och sen om jag är bra är nåt annat. Kanske ska ta upp min teaterkarriär igen. Undrar hur många roller det finns som italiensk mafioso här i Sverige?


Matglad

Har haft många diskussioner med min käre flatmate angående mat. För att göra en lång process mindre dryg så lägger jag bara in en bild på en enkel och vanlig middag jag gör ibland. Spaghetti med bacon, champinjoner och vitlök. Självklart ska det saltas, peppras, olivoljas och sen lite chilli som hornen på geten. Tar fem minuter att göra, är nyttigt (eller nja) och det smakar fantastiskt. Jag har alltid sett mig som en renodlad bartender och inte kock. Ge mig vilken dryck som helst och jag trollar fram nåt briljant och gott. Däremot i köket har jag varit lika smidig som en noshörning i en glasbutik. Men sen c:a ett år tillbaka har jag upptäckt matens magi, och då menar jag inte bara att äta. Har alltid varit ruskigt bortskämd av en mor som inte många kockar i världen kan hänga med, så det har inte varit lätt att leva upp till hennes standard. Men nu trollar och trixar jag för fullt i köket med brilljanta resultat. Däremot tycker min flatmate annat, men det är hans förlust. Med det menar jag inte att jag är dålig, tvärtom. Jag garanterar att min framtida flickvän/fru/sambo/drottning kommer att bli mycket bortskämd, då jag inte bara lagar god mat. Nä, den här toffeln diskar också. Grattis till dig!
image3

Inte världens bästa bild, men va fasen. Betänk också att detta är väldigt enkelt lagat och upplagt då det är endast för mig. Och JA, Queens biografi är grymt bra. Läs den.

Landslaget!

Gick in på min moderklubb Undroms IF:s hemsida och vad skådar jag?! Dom har absolut höjt standarden på hemsidan genom att lägga in en bild på lilla Jag när jag sommaren 2001 fick spela en uppvisningsmatch med Sveriges landslag från 1974. Visst, det är bara på min rygg, men ack vilken rygg sen! Fick hoppa in i 2:a helvlek då deras målvakt Hagberg skadade sig. Saken var att jag blev tillfrågad att spela, men jag avböjde först p.g.a. en fläskigt infekterad stortå. Men efter "mildare" påtryckningar av nära och kära så spelade jag med stor smärta. Tur att jag har hög smärttröskel då, även om jag ville gråta och skrika varje gång bollen nuddade min högra stortå. Men jag bet ihop och visade inget.
Visst var dom inte i sina ungdomsår, men jäklar vad gubbarna kunde lira. I laget ingick bl.a. Ralf Edström m.fl. Vi spöade ett kändislag från Ångermanland med bl.a. Magnus Wernblom (Ja, det är han i MoDo). Givetvis höll jag nollan och fick göra några riktiga superräddningar. Inget skryt, bara ren fakta. Det finns bevis som förevigades på film. Sen blev det eftersnack med laget och signera autografer. Fick lite blodad tand för livet som fotbollssuperstjärna. En dag man sent kommer att glömma.

image2

Här är 2 profiler från VM laget 1974 . I mitten legenden Björn Nordqvist, flankerad av till höger den lille backterriern Janne Olsson (Åtvidaberg) samt Undromssonen  Jonas Karlsson som fick hoppa in i mitten av andra halvlek sedan Göran Hagberg skadat sig. (snodde texten från Undroms hemsida).

Ett litet tillägg är att med en högerback som Janne Olsson kunde jag ha spelat med ögonbindel. Målvakten är den som egentligen ska styra och ställa, men Janne gjorde ett fantastiskt jobb. Bättre spelare har jag inte haft äran att få dela fotbollsplan med. Sen om han säkert också knäcker mig lätt på halvmaran kan jag diskutera en annan dag.


Superbowl XLII

Då har ännu en superbowl avgjorts. NY Giants vann mot New England Patriots. Kan inte mer än medge att jag gillar amerikansk fotboll mer och mer. Har testat att spela några gånger och älskade det. Tyvärr är utbudet inte så brett här i Umeå, kanske ska starta ett lag.
Hursomhelst var det en grym match. Patriots var stora förhandsfavoriter eftersom de inte förlorat en enda match (18-0) under hela säsongen. Det enda lag som gjort det tidigare var Miami Dolphins -72. Hade laddat upp med öl, tzatziki, grönsaker och diverse annat nödvändigt. I halvtid leder Patriots med 7-3 och de senaste 20 åren har inget lag som legat under i halvtid vunnit Superbowl. Men Giants spelar ett grymt försvarsspel och oftast vinner de som har bäst försvar. Då i 4:e quartern råder quarterbackarnas krig; Giants unge och kritiserade Eli Manning (lillebror till förra årets Superbowl vinnare Indianapolis Colts QB Peyton Manning) mot Patriots superstjärna Tom Brady. Jag sitter och hoppar i soffan när Patriots gör 14-10 med 2:40 kvar att spela. Sen med under en minut kvar att spela gör Giants en touchdown och ett fieldgoal och vinner hela skiten med 17-14. Snacka om sanslöst bra spelat. Manning blir utsedd till MVP och jag är andfådd av det stora spektaklet. Men sen blir jag lagomt gråtfärdig och lamslagen då jag inser att jag suttit och spekulerat innan matchen om jag inte skulle satsa en hundring på Giants och Manning som MVP. Oddsen skulle göra mig till miljonär..............eller åtminstone tusenär. F-n vad jag hatar tveksamheter.
Masse gick och la sig innan matchen och muttrade nåt om hur töntigt och omanligt Superbowl är som vanligt. Svårt att ta sånt seriöst från nån som håller på Malmö IF i hockey.
Joel ringde just när sändningarna började och pratade i en timme om regler och annat som är nytt i hans värld. Även Hasse hade laddat upp med whiskey, grönsaker och dip hemma i Sollefteå, men som vanligt somnade han under 2:a quartern. Så allt var som det ska.
Mitt lag, Oakland Raiders, kom näst sist i NFL så det är heller inget nytt. Sitter och hoppas på ett smått mirakel till nästa säsong så dom åtminstone tar sig till slutspelet.



Fick under söndagen också svar på ett stort mysterium som uppstått här på Rullstensgatan 27B. Under förra veckan damp ett mindre paket ner i våran brevlåda adresserat till Masse. Detta paket innehöll Unibets CD-skiva som är nåt av de sämsta och mest idiotiska låtar jag hört. 10 versioner av Unibet-sha-la-la-la-la, sjunget av de mest talanglösa människor jag hört i olika versioner. Inte ens de sämsta från Idol är så urusla.
Jag frågade Masse om han beställt nåt sånt urbota töntigt, men icke. Tänkte mobba honom sanslös, men höll band på mig själv, hur svårt det än var.
Då, i söndags, läste jag masses klasskompis klasses blogg ( www.clarry.blogg.se ), och det visar sig att han haft tråkigt och beställt skivorna till diverse klasskompisar. Originellt Klas, originellt. Skivan funkar nog bra som frisbee till sommaren. 

RSS 2.0