Sömnlös!

Men som tur är så har jag en bra bok och de visar Borta med vinden på tv. Tån sitter kvar men visar sin närvaro ibland med pulserande smärta.

En av mina absoluta favoriter. Franz Liszt är något av ett geni. Hans musik är en matematisk formel som är enormt vacker när man väl kan räkna ut den.


Angående Bas.

Jag gick hans skola 2000 och då var den sjukt bra. Han dog några år senare i cancer, men hans fru, Stella, tog över den och hon såg till att personalen var samma som tidigare. Att de har en hotmail kan jag inte förklara, men de är seriösa. Går man den skolan så får man ett bra jobb garanterat. Jag vet många barskolor, men Bas är en av de bästa och det står jag för. De lär ut det mesta man bör kunna, dock så kommer mycket via jobbet. Det är bra att ha en grund, men sen så får man lära sig på stället man jobbar på.


Skadad individ!

Lyckades imorse att sparka in i en hantel på väg till duschen. Träning är farligt säger en del, jag kan bara hålla med. Det gjorde så sjukt ont så jag uppsökte sjukhuset trots att jag inte vill. Efter röntgen och snygga sjuksyrror så konstaterade läkaren att jag har en spricka i stortån. Att de sen skulle köra mig i en rullstol var inte ett alternativ. Jag kan halta på egen hand ansåg jag. Jag måste vara världens jobbigaste patient, men jag bad om ursäkt efteråt och de skrattade gott åt det.
Nu känns det mer jobbigt att sjukskriva mig några dagar, men jag har sagt att på torsdag är jag tillbaka! Annat alternativ finns inte om jag så måste krypa runt på golvet!
En spricka? Löjligt! Jag hade accepterat det om det hade handlat om en skott- eller knivskada, men det här är rent pinsamt. Jag börjar tro att jag är en vek individ (men klarar mig utan min pappas kommentarer haha).


Nytt liv?

Jag funderar fortfarande på hur människan funderar. Jag må inte vara intelligent, men fortfarande så är jag över medel. Hur som haver så funderar jag på en tatuering i veckan. Kommer att bli en liten sak, norrlands flagga på min vänstra axel. Den är vacker och den står för vad jag tror på. Solen, skyn och snön. Jag är norrlänning och det kommer jag aldrig att överge.... Ta mig dock inte för att vara främlingsfientlig. Då blir jag upprörd!


En sju h-vetes lördag!

Upp i ottan. 05:45 för att vara mer exakt. Köra varor tills öppning och sen lugnt...... Dock när klockan slår 14:00 så exploderar allt! Rekordånga köer. Lönehelg och första advent i en härlig symbios. Mycket jobb plus att vi fick fast två snattare.
Som tur är så bjöd Mr Simon på middag efteråt och sen bar det av till REX för att sammanstråla med Sniper och hans bättre hälft. Trevligt med några kalla och många skratt. Jag förstår ändå inte varför folk går till REX. Visst var det roligt att lyssna på Snoop och Cypress Hill, men ljudvolymen och idioter är inte min grej. Ett typiskt exempel: Jag står i baren och väntar på att få beställa. En väldigt snygg tjej tränger sig fram och hamnar bredvid mig. Efter några sekunder frågar hon mig om jag är klar (med att beställa. red anm.). Helt plötsligt så kraschar hon i min aktieportfölj. Jag kollar på henne och säger bara -"Nej". Inte så konstigt att moder jord är på G att ge upp. Människan är inte helt klartänkt ibland.
Men skönt att nu sitta här hemma och må gott. Nu blir det lite lästid i sängen för att vakna hyffsat tidigt imorgon.
En söt kund ville, förresten, gå ut på dejt med mig. Roligt att hon frågade, men taskig tajming då jag var sjukt stressad just då. Hon får gärna fråga mig igen. Att inte alla har modet att göra detta. Man får ett leesnde på läpparna.

Cypress Hill. Inte från "Black sunday" (som är historiens bästa hiphopskiva), men den här låten är sjukt bra:


Helg!

Eller bara en dag kvar så har jag iaf en dag ledig innan en ny vecka börjar. Är sjukt trött efter två mentalt jobbiga dagar. Imorgon väntar först jobb och sen middag hos S med en annan polare för att sen ta en öl på stan innan jag nog går hem för att vila. Det har varit så skönt i veckan att gå tills sängs tidigt och läsa en bra bok. Blir detsamma ikväll. "Stridens skönhet och sorg" av Peter Englund är svulstigt bra.

Så jäkla skön låt från en av de bästa filmer som gjorts:


Det här med kvinnor!

Jag klagar inte....  Jag fick flera underbara kramar igår, men var går vi från det? Jag är inte den som "pushar", men samtidigt vill jag inte ligga i underläge. Känner mig lite som en prickskytt. Man inväntar länge och studerar omgivningen....... Vinden, temperaturen, luftfuktigheten spelar roll. När allt är perfekt så tar man sin chans! Missar man sin chans så är det över. Missar du så återgå och gör ett nytt försök från en ny position. Det är enklare med en stridsvagn. Du missar helt enkelt inte!
Dock så kan du inte åka runt och ragga i en strv122!


Affe!

Fick ännu ett erbjudande att åka utomlands. Jag är bra sugen... Men så länge släkten säger nej så stannar jag här hemma.
Men tanken att tjäna folket i Afghanastistan lockar. Vi kan inte göra något enbart med ekonomiska medel! Soldater måste finnas och de gör en insats! Lämnar soldaterna Afghanistan så kommer det bli ett rent fritt krig. Jag tror inte på en militär stat, men ibland så behövs soldater!


Helg!

Efter en lång vecka så är jag äntligen hemma i soffan och kan slappna av. Det gjorde verkligen ont att jogga idag efter jobbet, men viljan är starkare än vad du anar. Jag var så fantastiskt less innan jag gick ut ur huset, men bet ihop och gjorde milen på bra tid. Nu ska jag vila och lyssna på bra musik. Vilja är allt!

Bra joggingsång med Stevie Nicks (Från Fleetwood Mack):


Trötter.......

Oj, vad jag är trött. Jobb och fritid börjar ta ut sin rätt. Ser fram emot helgen då jag mest ska sova och utföra lite hushållssysslor. Det ser även ut att bli lite M*A*S*H....... eller kanske rent utav ett helt maraton!
Imorgon har jag iaf en halvtimmes sovmorgon. Härligt! Nä, nu blir det troligtvis lite sängtid och läsandes "Stridens skönhet och sorg" av Peter Englund. Verkar vara en fantastisk bok. Olika minibiografier av människor under första världskriget.


Myteri?!

Jag och en kompis kommer imorgon att prata med vår högre chef om att skapa en egen grupp. Vi är båda missnöjda med våra nuvarande chefer och vi har argument för det. Är detta då myteri? Armén är sjukt hård angående detta, men vi är beredda att stå fast. Jag vet soldater som är mer än villiga att följa med mig. De anser att den nuvarande chefen är för snäll. Lustigt nog så är det jag som alltid skäller och sparkar på dom och ändå så är jag deras favorit! Jag, och min kompis vill ha bra och vältränade soldater som kan tänka! När chefen är borta så ska de tänka själv!
Hur som haver så får vi se om jag och min polare överlever morgondagen.......


Trevligt....

En ung kille här i staden har lagt av med droger och alkohol. Han är nu nykter i nio månader. Starkt jobbat! Det roliga är att han kommer förbi ibland på jobbet och pratar med mig om hur bra det går. I veckan ska vi ut och ta en fika eller lunch. Han är duktigt stark med tanke på vilka han hänger med. Jag har sagt att han är välkommen att följa med på en joggingtur eller träna. Jag är ingen Moder Theresa, men kan jag hjälpa någon så mår jag så gott. Han kommer dock att få svettas ordentligt om han vill jogga..........

En gammal goding!


Lat.....

Sitter och pluggar whisky efter en skön joggingtur i det vackra norrländska landskapet. Jag ser verkligen fram emot att hålla i whiskyprovningen framöver. Problemet är vilka whisky ska jag välja? Jag har en bra budget och vissa idéer, men nu handlar det om att plocka ut 4-5 single malt som kunderna ska få testa. Allt är topphemligt fram till provningen, men ge mig gärna förslag på bra single malt.
Har f.ö. kollat in resor till Fiji. En kompis i rugbylaget som är fijian tycker det vore ballt om jag hängde på nästa år och kollar in stället. Det blir nog mycket rugby, mat och musik. Är sjukt taggad!
Annars så handlar livet mest om jobb och träning. Vi släpper julölen på måndag så nu blir det roligt. Är ledig imorgon, men ska ändå dit och ta en titt hur det går. Måste även göra ett arbete om en druva för att få godkänt på vinkursen jag gick. Det blir antingen franska Syrah (mer känd som Shiraz) eller italienska Corvina. På kvällen väntar en promenad med ms L. Egentligen är måndag en vilodag, men en promenad skadar aldrig.
Sen har vi försvarsmakten. På onsdagen fick jag reda på att jag ska vara med och leda en pluton dagen efter i fyra dagar! Tack för infon kära ni. Fick lite skit för att jag inte hade kollat upp info jag inte hade fått. Klart jag hade ställt upp och gjort ett bra jobb så länge jag hade fått reda på det. Alltid roligt att piska folk.  


Att uppdatera...

Det här börjar bli sjukligt. Lite som att ha ett begär att uppdatera facebook. Nä, ett visst avstånd till livet har jag. Denna söndag har varit bra. Tränat, mediterat och kollat på film.


Osköna söndag!

Om inte Raiders vinner dvs. Annars så lutar jag mig tillbaka och låter timmarna passera. Jag har redan joggat och drömt mig bort så nu ser jag fram emot en ny vecka......

 


Vin!

Så efter tre dagar på Skarpö och vårat eminenta lärcenter så är jag mer vinkunnig. Vi testade 63 olika viner och mousserande. Någon, på bussen dit, tyckte synd om mig som åker själv. Skitsnack! Åker man själv så är det lättare att bygga kontakter. Hur som haver så är Skarpö något som alla bör uppleva. Maten är helt fantastisk och rummen är bättre än de flesta hotell.

 

    

Skön lördag....

Gick till Lottas och fick en privat ölprovning. Funderar varför man aldrig går ut själv? Singularis är ett bra koncept om man vill prata och bara ha en bra stund. Dissar inte mina kompisar på något sätt, men alla bör testa det. Ingen förfest eller efterfest. Tog en cognac och en kaffe innan hemfärd. Hoppas ni alla mår lika bra som mig.......


Honey, I´m home!!!

Är tillbaka i kära Umeå efter några dagar i Stockholm och Västerås. Mycket trevligt må jag säga. Jag kommer att skriva mer om dessa dagar efter jag har fått sova en natt och jobba en dag. Däremot så är jag, lite smått, oroad för sveriges framtid...... som alltid. Men nu måste vi prata allvar. Jag satt bredvid två unga tjejer (18-20 år) på flyget. Flygvärdinnorna gick i omgångar för att säga åt dom att stänga av mobilerna. Detta fungerade........ i c:a 5 sekunder. Jag låtsades läsa tidningen, men självklart kunde jag inte låta bli att lyssna. Jag är nu ännu mer orolig för framtiden. Ta dessa två damers IQ och multiplicera med c:a 4 så får ni fortfarande fram en skrämmande låg siffra. Ett rent mirakel att de ens kan hantera en mobil..........

Nä, nu blir det lite Van Halen och sen lite sömn.


RSS 2.0