Finfrämmande

Nu är min käre far på besök här i metropolen Umeå. Mycket trevligt, om än det kunde varit under roligare omständigheter. Hur som haver så funkar det bara bra. I skrivande stund ligger han och hans symfoniorkester inne i vardagsrummet och har konsert. Jag tror det är Beethoven eller Tchaikovski. Det är vackert, men ändå brutalt. En gömd matematisk formel som någon en gång uttryckte sig om deras musik.
Veckan har varit bra. Mentalt trött efter jobbet varje dag, men sen har det varit burgare, bärs, hockey och fotboll med päronet. Mycket trevligt. Nu väntar tre dagars ledighet då det kommer att bli mer fotboll och även en ölprovning på jobbet som jag har bjudit in päronet på. Det är en upplevelse att få lära sig mer om ölets väg från vaten till magen och att även få smaka olika sorter. Det är med spänning jag ser fram emot tisdagen. Men varje dag är ett äventyr. Dock, och Ack, saknar jag jakten hemma i byn. Jag ser redan fram emot nästa jakttillfälle. Jag har även blivit inbjuden, av våra värmländska gästjägare, på rådjursjakt i värmaland i slutet av november. Hoppas att det inte krockar med mitt första rättegångsframträdande. Spännande saker händer just nu, förutom livemusiken.

"Man borde skära av dom hälsenorna och skicka ut dom på vårisen!" -Jaktkompis angående hemligt ämne. Odödligt citat. 


Älgjakten.

Då är den första delen av årets älgjakt avslutad. Lyckan har varit god då samtliga älgar vi tilldelats har blivit fällda, dock inte av undertecknad. Jäkligt roligt för jaktlaget. Årets gästjägare har varit en riktig fröjd att få med in i den norrländska urskogen. Tre värmlänningar och en tyska. Helt otroligt, men min tyska, som jag inte har använt sen gymnasiet, fungerar alldeles utmärkt. Extra roligt var att hon aldrig hade sett en livs levande älg i sitt liv och så helt plötsligt få skjuta en liten pinntjur. Tyvärr slängde sig tjuren ner i en tjärn. Egentligen tänkte vi att hon bannemig ska få simma ut och hämta den själv, men då skulle hon få men för livet. Givetvis vändes alla blickar mot mig och det var bara till att strippa och hoppa i den iskalla tjärnen. Det gick bra och inom ett par minuter var älgen bärgad.
Efter vi hade jagat älg på dagarna blev det den sedvanliga bastun och kanadagåsjakten på kvällarna. Det blev tyvärr ingen gås, men fyra ringduvor fick vi.
Depretionen jag fick när jag satt på bussen hem till Umeå har inga gränser. Kunde livet vara som det var i veckan är det allt bra perfekt...................


RSS 2.0