Ont?

Så jag fick ett facit av läkaren efter helgens aktiviteter. Ett revben är knäckt, näsbenet är spräckt och brosket där har ett litet raveparty, samt att min överläpp och en tand mår ganska medelbra. Överlag är jag supernöjd, förutom när jag skrattar, hostar eller hickar till. Albin (han som gör lumpen i Umeå) skrattade gott då jag ringde och berättade om vad som hade hänt. Vi träffades mycket under helgen och han hade inte märkt så mycket. Klart som fasen sa jag då jag är hårdare än diamant och inte tänker så mycket på smärta. Faktum är att jag tänkte inte så mycket på det förrän läkaren gav mig mina resultat. Nu gör det ondare. Nu ska jag bara ta det lugnt och vila upp mig. Tänkte ha en liten session med min kusin, som är karatemaniac, när jag åker hem nästa gång. Det blir dock lite lugnare än min utbildning.
Krav Maga är mycket bra för de som får träna det. Inte alla får, tyvärr, göra det. Det är enkla tekniker. Följande videoklipp visar lite av det vi gjorde i helgen. Det är fysiskt krävande under utbildningen, men det ger resultat. Dock så visar de mest grepp och inte mycket annat, men det handlar om självförsvar.


Bra?

En Umeartist med talang? Me gusta.


Sönderslagen och glad!

Jag ber ödmjukast om ursäkt att jag ej har levererat mången ord på denna blogg den senaste tiden. Jobbet har tagit sin tid och det hoppas jag att ni har förståelse för. Veckan sammanfattad i några få ord:
Jag har jobbat som en galärslav (dock lite bättre betalt) med modulskiftet som sattes i kraft i onsdags. Jag torkade upp en massa bajs från en kund som inte kunde hålla sig. Givetvis så berodde detta på ett osunt intag av alkoholhaltiga drycker. Jag vet inte vad han hade ätit/druckit eller hur hans tarmflora mår, men "doften" satt kvar i mina näsborrar ett bra tag. Hård som jag är gick jag sen och åt en stadig lunch. Hela personalen var oerhört tacksamma.
Nu till roligare prylar. Jag har, för c:a 2h sedan, avslutat en utbildning som skyddsvakt. Jag behövde inte göra det då jag redan har behörighet som skyddsvakt, men det skadar aldrig att uppdatera sig och det var några nya ansikten i plutonen som behövde en mentor. Jag och en annan gruppchef basade över en grupp på 20 personer som deltog i denna utbildning. Väldigt roligt jobb och viktigt. I dagarna tre så läste vi på juridik, olika problem som kan uppstå (satans diplomater) och mycket praktiska moment. Höjdpunkten var nog när vi lånade Polishögskolans kamplokal och tränade närskydd samt Krav Maga. Med en stadigt intagen lunch så började vi med en sjuk uppvärmning för att sedan köra igång med olika sparkar mot varandra. Efter att ha mottagit några sparkar mot kroppen så hade lunchen en bestämd åsikt om att få återvända till munnen. Hela dagen utsattes vi för olika moment som var, mer eller mindre, fysiskt utmanande. Jag fick halvvägs in i träningen ett ordentligt knä över näsan. Det small till, knakade högt och gjorde ganska ont. Jag sa direkt att nu rök mitt näsben. Lite blod och annat rann ut, men det var helt ok. Jag har aldrig brutit ett ben i min kropp under hela mitt halvlugna liv, och nu var jag överraskande lycklig att det hade hänt. Dock så var lyckan kort då det visade sig att det vara bara brosket i näsbenet som hade lossnat. Näsan stor som Pomperipossa och stoltheten fick sig en törn. Dock så fick jag inte delta så mycket mer i "ansiktsövningar". En halvtimme senare så fick jag dock vara lite stoltare då jag fick överläppen spräckt av en snabb knytnäve under en jäkligt rolig övning. Instruktören (som är min plutonchef) ville att jag skulle sitta av resten av övningarna. Icke! Vi skrattade gott om det och sen var det tillbaka in i hetluften. Det finns inget ballare än Närskydd och Krav Maga när man är trött, utsliten och skadad. Då kommer man in i matchen på riktigt. Därefter spenderades kvällen utomhus med olika moment i snöstorm och bra många minusgrader. Jag och Thomas (den andra gruppchefen) var otroligt stolt över gänget som hela tiden var otroligt peppade. Det var under dessa kvällsmoment som jag fick en skada som nu inte är lika rolig...... Jag har spräckt ett revben. Kanske jag måste till sjukhuset imorrn och kolla upp det. Jag kunde inte andas på ett tag och jag har ont som fasen i ena sidan av min gudomliga kropp. Men vem vill ge upp när det är så jäkla roligt och lärorikt? Hur som helst så har vi kört stenhårt och det har varit skadefritt förutom mig och en av soldaterna.
Jag och Thomas gick ut på lördagkväll för en snabb öl och trevligt samtal. Jag träffade en kompis till en kompis. Hon är otroligt rolig, intelligent och söt. Vi samtalade länge om litteratur, musik (hon är musiker), politik och religion. När det kommer till litteratur, musik och religion var vi väldigt lika. Dock inte så mycket inom politik.......... Hon är en überfeministisk aktiv vänsterpartist. Inte riktigt min stil, men vi hade en givande konversation angående detta och vi respekterar varandras åsikter även om vi inte tycker om dem. Nä, jag är ingen lojal högermänniska. Jag går mer på hur jaktpolitiken fungerar. Just det....... Jag glömde nämna för henne att jag jagar. Bu eller Bä?!
Nä, nu är jag less på detta ljud från tangentbordet. Jag skriver mer sen............tror jag.

Lite bilder från helgen som var:

        

Riktig idrott?

Os är slut sedan länge. Flamman falnar och rösterna tystnar. Eller gör de?
just nu pågår Paralympics för fullt i Vancouver. Jag ska vara helt ärlig när jag säger att Paralympics har aldrig varit ett stort intresse............. ända tills nu. Jag har börjat titta på det mer och mer. Det är riktiga idrottare! En polsk skidåkerska utan armar som bara använder sina ben. Kan någon "normal" skidåkare göra det på hennes tid? Tror icke det. Skulle jag göra ett störtlopp utan att se ett skit? Tror icke det. Har ni inte sett Paralympics så gör det. Det är riktig idrott på hög nivå!

Helg...........

Nu har det varit helg. Lördagen handlade mest om jobb och krogen. Ett stort frågetecken kvarstannar dock. Vem är hon i paljettklänningen? Jag vill veta!
Vidare så vill Tim att jag tar ett jobb på en privatyacht med honom. Bra pengar och bra jobb. Vi får se hur det blir.
Nu handlar det mest bara om att bara vara och må gott. Livet är bra ballt!


Vad mer?

Jag har inte gjort så mycket. Inte så mycket mindre heller, för den delen. Vardagen promenerar förbi i sitt försiktiga, men ljuva, tempo. Vädret blir varmare. Fler och fler joggingturer runt Nydalasjön lockar.
Idag var och förblir en mycket lugn dag. Tvätta, laga lite mat och bara vara.

Såg filmen "Miss Potter" häromdagen. Helt ok rulle. Bra skådisar. Föll pladask för denna låt dock. Inte undra på då det är Katie Melua som sjunger. Helt underbart att bara koppla bort omvärlden ett litet tag, koppla in hörlurarna, luta sig tillbaka och blunda.


Kär?

Jo, det jag. Vilken låt och vilken sångerska!


Veckan?

Så vad har då hänt?

Tog snattare, nekade berusade och människor utan leg. Skrattade åt Peter då en äldre dam hivade upp några ton med tomflaskor på hans kassa och ville panta dessa. Grät med en hårdrockare då hans kompisar sa att Laphroaig inte är lika metal som Jack Daniels. Jag är en gedigen rockare och, tro det eller ej, en riktig rökig whisky är så jäkla metal! Jag älskar att sitta med lurarna på och sippa på en skön Islaymalt. Jag sparar ut mitt hår igen bara för att få tillbaka känslan att kunna headbanga. Nä, det blir inte riktigt så långt, dock så rakar jag det inte längre. Jag blir bara en mer socialt anpassad individ.
På tal om detta. Igår var jag ute på stan med NBW. Vi hamnade på Lottas och avnjöt deras olika elexir. Gotlands bryggeri vet vad de pysslar med. Dags för en road-trip dit? F.ö. så är yngre bättre än gammal. Slå det ni äldre inlandsbor! Jag älskar livet i de mindre 30-åren.
Jag gjorde en snabb resa hem till byn för lite qualitytime med släkt och vänner. Broschan fick utlopp för sin energi i.o.m. att han kunde dänga mig på FIFA två ggr om. Inte bra. Zlatan var inte het på defensiven.
Idag spenderas den mesta tiden i soffan med youtube. Bra musik, bra mat, bra konversationer och bara überballt.

Dikten är svulstig och sången är sjukt bra. Jag gillar inte Mr Cohen, men han har sina stunder.


RSS 2.0