AMEN!

Jag är ingen stor skidentusiast, men nu jäklar ska det ändras! Under nästa OS ska jag skicka allt viltkött jag har till de ädla landsmän som kräver detta! Har ni inte läst "Fast food nation" så gör det. Sanslöst skrämmande!

http://www.aftonbladet.se/sportbladet/vintersport/os2010/article6694134.ab

Vidare boktips:
"Blackwater"
Per morberg - Scenen, livet och konsten att laga mat
Alan Alda - Never have your dog stuffed
Albert Speer och sanningen
Eric Claptons självbiografi
Ed Husain - The Islamist
George Orwell - 1984
Ewan McGregor & Charlie Boorman - Long way around

Sen har Brorsan en några bra och handfasta råd till er som ska handla på Systembolaget.

För de som vågar stå upp!


Snatta och.......

Du som vill snatta av oss bör använda ditt lilla IQ mer. Vi är inte helt dumma!




Innan jag sover......

Jag har ett mycket stort musikintresse. Om ni inte har upptäckt det vid detta laget så har ni inte ha alla legobitar på plats. Vissa låtar har en mycket speciell plats i mitt hjärta. Andra har inte, dock så fastnar de likt förbannat i min hjärna. Bara idag i uppräkningsrummet på jobbet började jag högt och glatt sjunga på titelsången till "My little ponnies". Hur i h-vete kom jag ihåg den texten?! Alla mina jobbarkompisar funderar nu på att ge mig en vacker tvångströja som en tidig namnsdagspresent.
Hur som helst så har Mama Cass gjort en låt som är oerhört vacker. Fanns det en chans att gifta sig med en röst så är hon min kvinna. På utsidan är hon inget vidare, men vadårå? Det är väl insidan som räknas.... eller?


Bä och Bu!

Bu: OS är över i.o.m. att Tre Kronor torskade i kvarten mot Slovakien. Torsdagen på jobbet var även ett mentalt bu. Jobbiga människor..... eller som mitt alltid igenkommande mantra; "Jävla människor!"

BÄÄÄÄÄ: Mina två Brooklyn Black ops har anlänt. Svider det i plånkan? Ja. Äger jag två av sexhundra flaskor i hela världen som endast privatpersoner kan äga? JA! Detta är en höjdpunkt i mitt liv. En flaska skall givetvis avnjutas i en mycket sluten cirkel av utvalda personer. Den andra lär nog hamna i ett bankfack........ någonstans i Schweiz.

Skype......

.......är ballt!

Inte less på livet........

Danzig gillar jag. Deras mörka texter och det medelljumma soundet tilltalar mig. Deras låt "Tired of being alive" är enorm. Originalet är mycket snabbare, råare och helt enkelt metal, dock så är denna versionen kunglig. Känn rösterna, gitarren och känslan...........


18+ only!

En gammal goding. Olympiska simmare kan sin sak. Jag vet att någon gång för länge sedan hade jag denna låt i ett inlägg. Dock så måste ni få njuta av liveversionen (skitkass synk dock). Rammstein vet verkligen hur man eggar publiken. Jag har aldrig sett de på läktarna digga så hårt till någon annan. Har jag tur så kommer jag att, i sommar, få jobba som vakt på en festival där bl.a. detta gäng kommer att spela. Ni som har känsliga öron och vokabulär bör icke klicka på den där saken med en muterad pil. Önskar att jag kunde spela en viss annan låt med Rammstein, men då blir jag nog blockad av de som är ansvariga för denna domän........... (Spela den gärna på helskärm!)

Vilken jävla skiddag det var! Grattis till Hellner och syrrans gamla klasskompis Johan! Awesome! Att vi sen har Mr. Hård som kommentator är bara en bonus. Ge honom Jerringpriset för fasiken! Elofssons tårar är inte heller helt fel. JAAAAA!


Varför gör vi det?

Jag har varit med att öva mot, och med, dessa underbara människor. De är absolut de bästa unga män i vårat försvar. Dessa människor har vad som krävs........ Jag kan ge mitt ord att jag har aldrig fått jobba så hårt för att jaga dem..... Och det innebär fallskärmsjägarna....................
Dessa killar vet vad de gör och varför....................




Kallt?

Jo, -20C är kallt. När det dessutom har tilltagit lite blåst så kan du lägga till flera minusgrader. Jag gillar det! När du fryser utan att svettas så lever du. När du svettas utan att frysa så är det sämre. Iof så behöver din kropp mer vätska i seriösa minusgrader än i plusgrader. Alla här i Umeå gnäller just nu över temperaturerna som hänger över vårat vackra landskap, speciellt mina jobbkompisar angående tempen i våra kassabås. 11,5 - 14 grader celcius är inte ovanligt. Jag är den ende som fortfarande har kortärmat. Jag gnäller inte p.g.a. två saker; Numero uno: Jag har varit med om -50 under en fältvecka. Numero dos: Jag skulle egentligen under denna vecka, i fem dagar, ha deltagit i en "liten" vinterövning med jägarbataljonen i Arvidsjaur. Jag tackade nej till den p.g.a. att jag vill jobba och att mitt jobb behöver mig. Hur som haver. En liten bild av vad som hade väntat mig. Räkna till detta några dygn i skogen utan värme, lite mat och sömn plus enormt mycket skidande, så har ni åtminstone en liten bild av det som händer. 
Som jag alltid säger........ Köld bygger karaktärer!
Ett litet plus i inlägget är att efter att man har beviljats krypa ur vaken så ska man byta om till en torr uniform på isen utan värmekälla. Det fungerar jättebra för de flesta tills det handlar om att knyta skosnörena. Jag har sett många fallera på den punkten. Då handlar det verkligen om vilja. Fingrarna funkar inte........ sen funkar inte hjärnan. Pannben funkar alltid! Vidare så har jag varit med om längre vakbadssim.....


Supersaturday!

Lördagen kommer att börja med att jag kliver upp c:a 06:00. 07:40 är jag på jobbet som vanligt. Kör så det ryker till 16:00. Därefter en promenad till infektionsavdelningen på NUS för att sammanstråla med "The Stoffmeister". Vi kommer då att framrycka till Gammliahallen för att se Umeå Comets vs. 08 Stockholm i svenska dambasketligan. Självklart har jag varit sådär lagomt charmig som jag, faktiskt, kan vara ibland och fått en gratis biljett av en av spelarna i Comets. Jag vet inte hur jag gör det, men det funkar. Som en liten bonus är hon bra snygg och verkar trevlig också. Umeå måste vinna matchen, annars blir det kvalspel. Inte önskvärt. Kvällen är dock lite gråzonaktig. Jag måste kolla med AutomatkarbinAlbin hur han och hans polare ska göra med det planerade partajandet. Fast risken finna att jag kan vara rätt så trött efter dagens eskapader. Vi får se.

Idag har jobbet verkligen testat mina mentala gränser. Det känns som att det enda som har hänt är att jag har tagit hand om problematiska kunder. En sa t.o.m. att han ville slå ihjäl mig. Jag lät det gå för en gångs skull då jag var för less på honom för att börja tjaffsa på allvar. Två överförfriskade damer sa att jag såg ut som Bruce Willis och blev kära i mig......... Va fan gör jag för fel?! Det var bara två av många händelser. Orkar inte skriva om allt. Nu till något positivt: Jag har fått tag på två flaskor av en mycket ovanlig öl. Brooklyn Black Ops! En legend som finns utan att finnas. Den har släppts i ett litet parti (600 flaskor) efter påtryckningar från många människor och den går åt snabbt värre. Sverige är det enda land utanför USA som ska sälja den. F.ö. så finns den bara på vissa speciellt utvalda restauranger i USA. Inte det billigaste, men skall verkligen sparas till ett speciellt ögonblick. Den kommer att förgylla den lilla samlingen jag har byggt upp. Balla saker, gott folk!



OS!

OS kommer att bli mitt dantes inferno. Jobbet och det sociala livet kommer att vandra hand i hand rakt ned i träsket. I natt spelar Svea rikes stolthet sin första match mot vad som en gång var en blåbärsnation inom hockey. Dock så vill jag ge en varningens finger till er alla. Underskatta icke tyskarna. De kan sticka upp, och sen kommer jag aldrig att glömma min visit till Mannheim. Deras lag Der Adler var större än något fotbollslag. Så otroligt roligt att se flaggor och vimplar runt hela stan. Iof så vann de tyska mästerskapen det året, men hur som haver..........
Sova kommer att bli en sekundär aktivitet från och med inatt. Chefen vet det, mina jobbkompisar vet det, mina vänner vet det, min familj vet det och jag vet det! Jag hoppas bara att snattarna vet om det....... Krav Maga all out, baby! Får jag inte sova på några dygn kan jag bli lite kinkig och då är jag inte förhandlingsbar.

Vidare så har jag och en kompis planerat in en öltestarkväll. Jag, med mina kontakter, kommer att införskaffa lite ovanliga saker som inte kan köpas i Sverige. Vi funderar på att bilda en seriös öltestarpanel här i västerbotten och kanske, under en fin dag, skapa ett eget bryggeri. Jag har redan fått förfrågningar om det och jag är intresserad. Dock så vill jag inte göra något skitöl. Att ha ett litet specialbryggeri som t.ex. Jämtlands bryggeri skulle vara riktigt ballt. Noga utvalt malt och humle för att sen krydda med mycket kärlek. Pengar är inte det viktigaste, det är att framkalla en slutprodukt som är totalt legendarisk. Den dagen man bli stor och "mainstream" så är det slut. Allt handlar om att vara ett mikrobryggeri och bara göra riktigt speciella drycker. USA har gjort stora framsteg på den fronten och det tackar jag dem för. De stora bryggerierna har hållit samma skitklass, samtidigt som de små människorna har varit i t.ex. Belgien och studerat den riktiga tekniken.


Familj!


Förfest?!

På lördag blir det stor fest hemma hos mig. Jag har bjudit in Albin och hela hans jäkla lumpengäng på förfest hos mig. Det blir ballt värre! Byt ut ordet Barney med Jonas så har ni mig......


Folket har röstat!

Så då är det klart. Jag har varit lite anti mot det hela, men nu är jag säker. Jag ska söka till polishögskolan. Alla jag känner säger att de vill se mig som polis. Varför, har jag fråga mig och de jag känner? En anledning är nog att mina kusiners morfar tycker att jag kommer att bli en bra polis. Tack för utskällningen när jag inte sökte senast. Vidare är jag bra när det handlar om bråkiga personer. Varför sparka på de som redan ligger ned?
Nu tar de inte in folk förrän nästa år, men jag ska inte ge upp. Annars blir det Kanada. Nä, på onsdag ska jag åter igen ta simborgarmärket. Sen är det bara att lita på min charm. Varför polis frågar ni er? Jag vill göra en insats. Jo, jag gillar att ta snattare men det handlar om så mycket mer. Som polis är du frontfigur för ett samhälle som ska fungera. Som polis vill jag vara en människa som kan hjälpa andra. Som polis vill jag vara där för dig. Som polis vill jag var där, och jag är inte helt ovan att jobba nätter.
En av mina vänner är snart polis i sommar och, när jag ser honom, tror jag verkligen på det yrket. Det handlar inte om att vara stor och stark. Han kommer att bli en otroligt bra snut. Vi behöver fler av dem!

Hur som helst. Njut av ditt liv och gör vad du vill! Jag har mina dispyter med veganer, jag ifrågasätter inte er livstil, så därför kräver jag detsamma av er. Dock så diggar jag Green Day:



Sönderspelad.

tAKIDA är sjukt sönderspelade. Ånges stolthet, och det enda positiva som har kommit därifrån, var bättre förr med deras hårdare approach till musiken. Tyvärr så har de lutat mer åt mainstream ett tag. Deras nya skiva är helt ok och jag hoppas lite på metallicaeffekten. D.v.s. att de leker lite med nya koncept för att sen landa tillbaka på hemmaplan. Curly Sue är en rejält sönderspelad låt som, faktiskt, är helt OK. Jag vet inte hur jag just kollade in detta inslag, men kontrasterna tilltalar mig enormt. tAkida på grammisgalan -09 gör en bra grej med Immanuel Gospel. Sångaren, Robert Pettersson, utklädd som Alex DeLarge från "A clockwork orange" tillsammans med en gospelkör är verkligen svart mot vitt. Ultravåld vs. kyrkan. Iof så är bibeln inte direkt en kärleksskrift. Hur som haver så är det ett sjukt bra framträdande och, som sagt, så gillar jag kontrasterna.
Ni som inte har sett "A clockwork orange"......... GÖR DET!!! Den filmen ligger på min topp fem lista över de bästa filmer som någonsin har gjorts. Stanley Kubrick vet hur man gör en rulle. Han har inte gjort en dålig film. Jo, förresten, "Eyes wide shut" kan man undvika.


Ball fakta!

Min far gjorde lite research angående mina föräldrars gamla lya i London. Det visade sig att denna låt handlar om deras hus. Det var först en legendarisk jazzklubb. Sen blev det en inte alltför legendarisk gayklubb, för att därefter förvandlas till svindyra och inte alltför svenskinspirerade lägenheter. Hur som haver är det ballt att ha något att skryta över när man hör detta fantastiska stycke. Inte många tror det, men det är sant.
F.ö. så anser jag att frågesporten postkodmiljonären är fejk. De som deltar måste ha en IQ på c:a 69! Jag skriker ut svaren här hemma innan alternativen ens kommit upp. Jag ska anmäla mig till alla dessa idiotiska program hädanefter och vinna en vacker och exotisk ö till mina föräldrar (de hatar snö och kyla).

Dire Straits med Sultans of swing:


Trött, men väldigt nöjd.

Åter i stugvärmen efter en minst sagt givande dag. Jobbet flöt på. Träffade Enar och hans tjej för första gången sedan minst 6 månader. Nu ska vi verkligen ut och ta en öl en dag har vi nu lovat varandra. Snacka lite ungdomsminnen m.m. Jag var dock riktigt trött idag. Gick och la mig innan tio igår kväll. Vaknade sen när det fortfarande var mörkt ute. Ingen fara tänkte jag. Klockan är nog 5-5:30. Jag kände mig utvilad och tänkte stiga upp för en dusch och lite frukost. Då vände jag mig om och kollade på klockan......... 23:45!!! Jag hade inte ens sovit i två timmar. Natten var förstörd. Somnade till slut om vid 4 tror jag. Dock så är sådana småsaker ett större hinder för mig.
Efter jobbet gick jag och Simon till Gammliahallen för att se Umeå Comets vs Eos Lund i svenska dambasketligan. Gratis inträde tack vare våra kontakter. Umeå, som var piskade att vinna, vann till slut med 65-56 efter en väldigt stark sista quarter. Bra match med bra publik. Simon vann ett badlakan på några lotter vi köpte. Jag vann inte ett skit.......

Nu sitter jag och myser med en kopp saffransté och lyssnar på Henry Mancini. Han, Ennio Morricone och John Williams är de absolut bästa kompositörerna inom filmvärlden. Inget snack om den saken.
En av min absoluta favoritfilmer. "Breakfast at Tiffany´s", en genomball rulle. Audrey Hepburn är vacker och Mickey Rooney är rolig som vanligt.


Mountain man!

En artist som jag djupt respekterar. Han dog för tidigt, som de flesta stora, i en flygkrasch. Hans musik handlar mycket om skogarna och bergen. Kanske just därför jag tycker att att han är så otroligt bra. Denna video har en dålig synk, men han ska avnjutas live.

John Denver med "Annie´s song":


En ny vecka.

Började med en ledig måndag som jag totalt sov bort. Vaknade inte förrän vid 14-tiden. Men det var totalt värt.
Tisdagen handlade mest om jobb och mera jobb. Stannade kvar på kvällen för att vara bisittare på en provning för kunder. Kvällens tema var dryck till västerbottensmat. Det blir bara roligare och roligare. När man själv håller i en provning är man van att själv babbla på. Som bisittare har jag hållit en tystare profil. Nu hade jag dock bestämt mig för att vara mer talför. Det uppskattades mycket av både handledare och kunder. Jag kom med tips som handledaren inte hade tänkt på. Hon är skitduktig på vin m.m. Men jag har superkoll på öl och whisky. Hon hade valt ut ett fantastiskt gott svenskt öl som nyss har släppts, och det funkade till det mesta rätterna vi provade. Jag hade dock tipset till kunderna att om man äter rökt kött så varför inte testa ett rökt öl. Kanske t.o.m. en fin rökig whisky.
Idag har jag varit ledig och bara städat och tvättat........... och diskat. Roligt? Nä, men klart en skön meditation. Nu väntar en trevlig tv-kväll med tomat- och mozzarellasallad.

På fredag, om jag får sluta tidigt, så väntar gammliahallen och en dambasketmatch. Umeå Comets tränare har satt upp mig på en VIP-lista. Jag har länge tänkt gå, men det har aldrig blivit av. Nu jäklar ska jag dit och vråla lite.


Champions!

Som ni kanske vet så är Raiders mitt NFL lag. Dock så hade jag mina förhoppningar på New Orleans Saints i årets Super bowl. Det började illa och det var inte bättre av att jag satt hela tiden med Tim på Skype under hela matchen. Han höll på Indianapolis Colts. Dessa f.d. NHL lirare vet hur man psykar folk. Colts började riktigt bra både offensivt och defensivt. När väl Saints quarterback Brees vaknade så vände matchen. Och när Porter gjorde en sjukt snygg interference i början av fjärde quartern som han avslutade med en touch down så var matchen avgjord. 31-17 till Saints. Kalaset på Bourbon street kommer inte att avslutas förrän efter mardi gras (som är om nio dagar tror jag).
Jag och Tim har f.ö. planerat att göra något under stanley cup. Kanske han kommer hit eller så åker jag och hälsar på honom. Hur som helst så kommer det att bli mången hårda ord och käftande under stanley cup.

Världens bästa rockballad? Som min far sa om Ozzy: -"Mannen kan inte prata eller röra sig. Totalt söndersupen. Men ge honom en mikrofon och han är fantastisk".


SUPER BOWL XLIV!!!

Kick off! Tror verkligen på New Orleans Saints. Dock så hör det till traditionen att det defensivt starkaste laget vinner. Colts har ett bra försvar och en bättre quarterback i Payton Manning, men trots det så tror jag stenhårt på Saints............

Tiden går.........

I mars är det tio år sen jag muckade. TIO ÅR! Vad har man gjort sedan dess och var kommer jag vara om ytterligare tio år?
Jag kom att tänka på det idag och bestämde mig för att ringa en gammal lumparkompis jag inte sett sen muck. Vi har haft sporadiska mailkontakter och uppdaterat varandra om vad som har hänt. I kväll pratade vi länge om allt vi gjort och vad vi ska göra. Fantastiskt roligt att höra hur vi har mognat sedan tiden i stridsvagnarna. Han bor numera i Solna och jobbar för fullt. Nästa gång jag är i Stockholm har jag lovat att vi ska hitta på något och prata ännu mer.
Jag fick även min dagliga dos av spanska då jag, på väg till ICA, träffade en kompis som är svensk/venezuelare. Vi pratar alltid på spanska med varandra då det är bra för oss båda. Vi har inte träffats sen november så det var roligt att höra hur han har haft det i Venezuela över jul och nyår.

Tragiskt att två svenskar har omkommit i Afghanistan idag. De dog efter att, troligtvis, talibaner öppnade eld mot dem under en fotpatrull. Jag har några vänner där just nu, både officerare och soldater, och jag hoppas inte att det är någon av dem. Egentligen spelar det ingen roll vem som avled då varje människa är värd lika mycket. Tyvärr så kommer debatten angående Sveriges närvaro i Afghanistan att blossa upp igen. Jag anser att vår närvaro är mycket viktig. Finns inte utländska styrkor där så kommer mycket att bli fel. Att flickor inte kommer att få gå i skola är bara en viktig punkt. Det finns mycket annat man kan nämna, men jag vill inte bli storpolitiker.


Heavy s**t!

MoDo torskade ikväll mot DIF av alla jäkla lag! Fick mig att dala i humöret ordentligt. Så nu till något gladare:
Rammstein har jag lyssnat på länge. Jo, de har sina sämre dagar. Dock så har de en låt som jag gillar. Den handlar helt enkelt om ett barn som låtsas vara död bara för att få vara ensam ett tag. Barnet lägger sig ned på marken och hjärtat slutar slå ett litet tag. Byfolket tror att hon/han är död och gräver ner barnet utan ceremoni eller gravsten med en speldosa. Efter ett tag vaknar barnet och drar igång speldosan. Så nu hör byfolket barnets speldosa varje allhelgona och försöker gräva upp henne/honom. Det är en folkhistoria som fortfarande berättas i Tyskland. Grym och tragisk historia. "Hoppe hoppe, reiter" är en barnvisa som alla tyska barn kan. Dottern till gitarristen i Rammstein gör förresten flickrösten (ball info). Ingen video, men en bra översättning.


YES!

Natten mot måndag är det Super Bowl XLIV! Tyvärr så var jag schemalagd att jobba på måndagen. Vilken taskig timing. Dock så har en jobbarkompis sagt att han ställer upp och jobbar istället för mig. KANON! Amerikansk finöl är inhandlad (Brooklyn lager). Chips, burgare och pizza kommer jag att skaffa under söndagen.
Indianapolis Colts möter New Orleans Saints. Vilken match! Och som en rejäl bonus ska The Who stå för halvtidsunderhållningen. Jag är så taggad jag kan bli.

Annars har det varit en lugn lördag på jobbet. Vi tre som jobbade morgonshiftet fick mycket geröm av chefen för att butiken såg fantastisk ut när vi öppnade. Sånt är alltid roligt att höra.

Vackert!

Ett tredje inlägg idag.......
Kompisar har informerat mig om en viss Melissa Horn för länge sen. Dock så har jag glömt bort, eller ignorerat, henne. Nu hade jag en liten stund över för att lyssna på henne. Jösses! Hon är bra. Sök på henne och hennes låt " New York" på Youtube. Ni kommer att älska den. Hon skulle verkligen göra succé på mitt förra jobb på Ronnie Scott´s. Hon har den dramatiska jazzkänslan inom sig.


Bästa film 2009?

Det kan inte bli annat än "The hurt locker"! Det är 00-talets svar på "The platoon". Filmen har allt! Väldigt brutal, väldigt sorglig, väldigt blodig, väldigt kärvänlig, otroliga skådespelare, otrolig regissör, otroligt ljud, otroliga effekter etc. etc. Många väldiga och bra saker, men jag ljuger inte! Den handlar om en känslomässig resa för ett EOD-team (Ammunitionröjning) i Irak och på deras hemmaplan, och är löst baserad på verkliga händelser. Jag satt fast framför filmen från början till slut och sen ville jag se den om och om igen. Har ni inte sett den så gör det.


Veckan?

Det har varit lite segt med bloggandet under veckan. Jag har jobbat mycket och har inte haft mycket att berätta om. Det har varit det vanliga med jobb och fritid. Iof så blev jag kallad chef för c:a 10 sek av en stamkund innan jag nekade honom. Jag är och förblir lika ball som vanligt. Senare efter jobbet satt jag kvar ett tag på kontoret efter jobbet och gjorde en del viktiga telefonsamtal (för att få tag på en ersättare till en sjukling), dock utan succé. Morgonen efter var chefen tillbaka och tio minuter senare var problemet löst. Hon är inte chef bara för att..... Hon ÄR bäst!
Chefen ger mig mer jobb och det älskar jag. Idag satte vi oss ner och gick igenom vissa delar av datasystemet. Det krävs lite mer träning antar jag, men mycket handlar om logiskt tänkande. Och det är jag bra på. Men jag är nöjd att jag får mer och mer förtroende. Det bästa var att i lördags fick jag ta hand om något mycket stort, och det gick mycket bra. Pluspoäng på Jazzmans sida. Tyvärr kommer jag missa övningen i arvidsjaur med jägarbataljonen senare i februari då jag anser att jobbet är mycket viktigare. Vidare så har jag varit där förr och jag har gjord de vinterövningar som skall ske där. Vintern är, trots allt, min vän.

En liten sak innan jag avslutar. Fråga aldrig, jag repeterar ALDRIG, efter mousserande vin eller champagne på bag in box på Systembolaget. Har ni någonsin pluggat högstadiefysik så förstår ni varför. Jag fick den frågan senast idag och jag hade mycket svårt att hålla mig för skratt. En sådan box skulle explodera direkt. Har ni en sodastreamer så kan ni fixa sånt hemma.

RSS 2.0