straff

Sitter och kollar in vad nytt som har hänt ute i världen. Kan inte låta bli att småskratta lite när jag läser om en 72-årig sexbrottsling i USA som har fått som straff att skylta med att han är en sexualbrottsling. Han måste på sitt hus och sin bil, sätta fast skyltar på vad han dömts för. "A sex offender lives here" och "A sex offender drives this car" lyser med sin närvaro. Han hade förgripit sig på en flicka och en pojke och åkt fast. Jag tycker personligen att skamstraff, som det kallas för, är helt korrekt att använda, speciellt när det handlar om sexbrott. Självklart tyckte han att han skulle straffas, men inte så här. Men så går det.
En svensk kriminolog tyckte inte heller att skamstraff är korrekt, eller inte alltid. Jag kan bara säga en sak; kan vi garantera att de inte lynchas så är det bara bra att hänga ut dom. Låt dom få veta att de är iaktagna av samhället.
Nu så är jag nöjd och har fått gnälla av mig lite.





Erelugntdåela!

väntan

Sitter vaken och väntar på några sent anländande gäster till vandrarhemmet. Mor och far sover tryggt i sängen, endast tomten är vaken.............och Jonas.
Dagen har varit väldigt trevlig. Hittade äntligen Final fantasy IX till PSone och köpte det till överpris, men väl värt mina surt förvärvade riksdaler. Världens bästa spel genom tiderna, enligt mig. WoW är för nördar helt enkelt.
Åt en sen lunch med en gammal jobbarkompis och skvallrade med honom om läget på RS. Stället har ändrats sen jag var där och om det är till det bättre återstår att se. Jag ska dit på torsdag med en kompis för att kolla in läget.
Köpte filmen "Night at the Roxbury" för kanonpris, men fick en "porrpåse" istället för en riktig påse och utbytte några ironiska kommentarer med killen bakom disken. Han var riktigt rolig och snabb i kommentarerna så jag uttryckte mig ödmjukt att han är i fel branch och borde satsa på stå upp komik. "Porrpåse" eller ej, men filmen är jäkligt rolig. Kommer att bli många och långa skratt hemma i Umeå.
Tyvärr kommer jag inte kunna träffa L på ett tag då min camokarriär landade i verkligeheten idag och jag måste byta vissa dagar för vissa uppdrag. Men hon kan vänta, sa hon, och så kan jag. Bra att vi kan lita på varandra. Hon är underbar, trots vissa ramla-omkull-skador. Hon är lika vacker för det.
I detta inlägg blir det inget romerskt sista ord. Lite synd då det har blivit lite av min signatur, men va fan. Svensk är som svensk säger.



Jomensåattderere!

köinstruktioner

nu sitter jag här i mina föräldrars lägenhet i en pittoresk del av London. Fåglarna kvittrar, solen skiner och jag ska ut i parken och ha en picknick...........eller inte. Det blåser kraftigt och då och då dyker det upp en skur av snöblandat regn. Bussresan igår gick bara bra och fortare än jag tänkt mig. Flygresan kommer jag inte ihåg mycket av då jag har en tendens att somna strax efter take-off. dock vaknade jag c:a fem minuter innan landning av att planet krängde ordentligt. Jag har inga som helst problem med det, men en del medpassagerare gav upp några isande vrål. Muskulöse killen som satt bredvid mig var helt plötsligt inte så kaxig längre och höll på att krossa sin tjejs hand när vi hoppade runt på några hundra meters höjd över marken. Det verkar blåsa lite tänkte jag lite snabbt innan planet gjorde en slamdunk ner i landningsbanan och så var det äventyret över. Muskulöse killen fick färg i ansiktet igen och blev strax mer talförig och bad sin flickvän om ursäkt. jag kunde inte låta bli att småfnittra lite inombords. Det visade sig att en ordentlig snöstorm hade dragit in över flygplatsen. Ingen dålig mottagning av engelska SMHI måste jag säga.
Sen gick allt som på räls och 25 minuter senare sitter jag i bilen med föräldrarna och måste redogöra för dom vem L är. Dom ska ha en eloge för att de inte sprack av nyfikenhet utan behöll sitt lugn innan jag började förtälja historien. Avslutade kvällen med en fantastisk (som vanligt) gryta och sen sömn.
Idag ska jag nog ringa E och se om hon vill hänga på och ta en fika och sen blir det lugnt ikväll.

Köinstruktioner är nyckelordet. Kära medsvenskar; LÄR ER KÖA, FÖR F-N!!! Ursäkta mitt kraftuttryck, men igår när vi skulle boarda flyget höll jag på att få spel. Svenskar kan inte köa. Hur jäkla svårt kan det vara att ställa sig bakom personen framför sig? Tydligen väldigt svårt. Folk trängde sig före från vänster och höger, uppifrån och ned. Vi borde alla ta lektioner i kökunskap från engelsmännen. De är inte duktiga på mycket, men hade köning varit en OS-gren hade britterna vunnit guld flera gånger om. Här har det till och med varit böter på att tränga sig före i busskön, och det är ingen dum idé. Nu är det självklart inte alla som tränger sig före, men tyvärr alldeles för många. Nä, nu skärper vi oss och är lite trevligare mot våra medmänniskor. Vi behöver inte ta varandra i hand och dansa in i solnedgången, men att visa lite respekt har ingen dött av.
Nä, nu ska jag in till stan och nöjesköa litegrann.



Ad astra per aspera


London

Då är det dags för det sista inlägget innan jag påbörjar resan till London. Jag vill inte låta kaxig, men det börjar bli lite av rutin att åka dit, då det blir ett X antal resor dit varje år. Väskan är packad lite tidigare än beräknat, men det gör inget. Kommer ändå att glömma något antar jag, men så länge passet, plastkortet och min sverigetröja är med så är allt frid och fröjd. Passet ja, skaffade jag ett splirrans nytt nu i veckan då väldigt många tulltjänstemän runt om i Europa har skällt ut mig och hotat att inte släppa in mig i deras länder då det hade spruckit upp litegrann. Låter som en bagatell, men inte så jäkla kul att få onda ögat vart man än ska. Som vanligt när man har hämtat ut passet svär man förbannelser över fotot och frågar personalen på polishuset om det inte finns möjligheter att ta om det. Tyvärr går inte det och det kan jag ha viss förståelse för, men lite skäms man när kortet ska synas i tullen. Tur att jag är mycket snyggare i verkligheten.
På onsdag går det stora spektaklet av stapeln och anledningen varför jag åker till storstan. Sverige versus Brasilien på det mäktiga Emirates stadium. Ska bli riktigt roligt även om brassarna vinner. Var på Emirates stadium i somras då jag och min far såg Emirates Cup ( Valencia - Inter och Arsenal - Paris SG) så lite veteran måste jag ändå vara.
Nä, nu ska jag slänga mig i duschen i förhoppning att jag ska vakna till lite så jag åtminstone kan ta mig ned till Ghettocentrum för att hoppa på bussen till Fjollträsk. Kommer att sova hela vägen ner tror jag då det inte har blivit någon sömn alls inatt. Dom visade NHL på Canal+ och det är mycket roligare än att sova. Filmerna på bussarna brukar ändå vara så kassa att sömn är att föredra.




Nemo me impune lacessit.

panikpacka

Inte alls! Bussen går inte förrän 08:00 imorgonbitti så jag kommer väl börja packa c:a 07:00 så blir jag klar i lagom tid. Nu sitter jag här och äter kyckling och ser Actor´s studio. Stor intervju med Elton John. Häftig människa det.
Med ett halft kycklinglår i munnen kommer jag på vad L sa häromdagen; -"Jag äter bara sånt som haft en mamma och kunde blöda". Det stämmer väldigt bra in på mig också. Visst äter jag ett och annat salladsblad och en somrig grönsaksgryta emellanåt, men kött är basfödan. Människan skapades för att äta kött och inte quorn (som för övrigt är svindyrt). Veganer och andra "människor" får ursäkta, men så är fallet. Meat is NOT murder! Nästa gång det är vegandemonstration i Umeå ska jag gå dit, sportandes mina fina jaktkläder och tugga på en 200g sibyllaburgare utan sallad. Då får vi se om dom kan leva upp till sina egna ord om hur toleranta dom är. HAHA!

Sitter och skrattar åt den här bilden min syster har tagit för en tid sen. Det skulle vara roligt att bara gå dit för att kolla.
image20



Non calor sed umor est qui nobis incommodat.

officer

Hittade det här på tjuvlyssnat.se och kan inte sluta skratta. Undrar om jag inte kan ana vem pappan ifråga är. Säkert nåt befäl jag har haft.


Plats: Boden, Ica affär

En manlig officer kommer in i affären med sin son ~6.
Sonen: Pappa, jag orkar inte bära min ryggsäck själv!
Sonen försöker ge sin rosa "My little ponny"-ryggsäck till officeren som blixtsnabbt vänder sig mot sonen.
Officeren: Du bär din packning själv!


 

Sic faciunt omnes.

 




ensam

Nu har L åkt hem till Sundsvall igen. Känns tråkigt att vara själv igen. Jomenvisst finns Masse, men jag är inte tvestjärt. L och jag har haft en trevlig tid och det känns väldigt rätt. Hon fick mig till och med att köpa ett skärp! Det kunde ha blivit ett par skor också men Umeå har inte riktigt det jag söker så kanske i London det blir av. Jag hade planerat att hoppa av bussen från Stockholm i Sundsvall nästa helg när jag kommer hem från London, men ack de planerna gick i stöpet. Telefonen ringde tidigare idag och det var stfC 4.grp IP1 611.IKomp (nån som inte förstod?) som frågade om jag kunde göra lite extra jobb. Kommer bli fullt upp med grönkläderna på då jag kommer hem från London, men kul. Roligt med lite extra klirr i kassan. Kom snabbt överens med L att vi måste skjuta upp mitt besök till Sundsvall några dagar extra. Inte lika kul, men nuförtiden finns det mobiler, e-mail, MSN, djungeltrumma m.m. Kanske ska springa upp på nåt berg och testa en sån där cool aborigintelefon som Crocodile Dundee använder sig av.
Har förresten sökt sommarjobb på Systembolaget i Umeå och även i Sundsvall i sommar. Hoppas verkligen dom blir imponerade av mitt otroligt grymma CV. Ingen har någonsin nekat mig ett jobb tidigare så får jag det inte blir det som en fläskig pungspark mot mitt ego.
Nu när L har åkt kan jag sjunka in i mitt kända svårmod p.g.a. MoDo:s tidiga uttåg ur slutspelet. Jag som normalt är en glad prick har nu lämnats här alléna i stugan för att sörja detta bakslag.
Nä, nu ska jag överdosera plommon och hänga på toan resten av dan och lösa IQ-test i Illustrerad Vetenskap. Jag har gjort nåt test för MENSA och klarat det, men vägrar betala för att göra det officiellt. Rena dumheter att måsta betala multum för att få ett papper på att jag är ett geni. Jag vet redan hur jäkla bra jag är.





Lagunculae leydianae non accedunt.

fiasko

I går afton blev MoDo utslagna ur slutspelet av Timrå. Jag skrev tidigare under dagen i ett inlägg att jag kunde skymta ljuset i slutet av tunneln. PYTTSAN! Till mitt försvar ska jag också säga att jag sa redan efter att MoDo valt Timrå inför kvarten, att det var det mest korkade beslut denna säsong. Men gjort är gjort. Jonas är sur och förbannad, men nästa säsong då jäklar. Jag är ingen medgångssupporter, nej jag håller på mitt MoDo i vått och torrt.
Jag är heller inte sämre än att jag vill gratulera Timrå.

image19




L åker hem idag så det gör inte saker och ting mycket roligare. 5 dagar går väldigt snabbt när man har roligt. Positivt är att det nog inte dröjer allt för länge innan vi ses igen.




Utinam coniurati te in foro interficiant!

tzatziki

Solen har nyss stigit upp och detsamma har jag. Kan inte sova då jag lyckades somna igår kväll ganska tidigt. L ligger fortfarande och sover. Lite tidigt att väcka henne tycker jag, gör mig själv en kopp té och sjunker ner i soffan för att avnjuta "Rocky horror picture show". Så jäkla cool film/musikal.
Blev storhandling igår för att göra en brakmiddag som aldrig blev av. Istället åt vi tzatziki, chips, vindruvor och drack té. Idag ska vi ner på stan en sväng och kolla runt lite (skor, skärp m.m.) innan det blir bio ikväll.
Helgen har varit väldigt trevlig. I lördags var det fest hemma hos systrarna på Fysikgränd och som vanligt är det ingen som lämnar en tillställning där missnöjd. Att jag sen skulle "slå ihjäl" A för att han råkade armbåga mig i ögat ber jag om ursäkt för, två sekunder senare skrattade vi och sen var det ur världen.

I morgon åker L hem till Medelpad igen och det känns väl inte sådär jätteroligt, men jag anar att det inte kommer att dröja länge innan vi träffas igen. Fast först ska jag åka till London och se Sverige vs Brasilien på Emirates arena om 1½ vecka. Ska bli så jäkla kul att få se den matchen även om det ska till ett mirakel för att Sverige ska vinna. Sen att jag får träffa mor och far igen är en liten bonus jag nog kan leva med.

MoDo spelar kvartsfinal numero cinco ikväll. Efter att nu "bara" ligga under med 1-3 i matcher är vårat hjärtelag ännu en gång piskade att vinna. Vi är rättare sagt piskade att vinna resten av matcherna. Jag är lite nervös, men ser ändå ljuset i slutet av tunneln.

Sitter och går igenom massa bilder på datorn. Skulle den krascha igen och allt ryker flyttar jag fasen ut i skogen och bosätter mig i en 1:a under en gran utan modern teknologi. Efter förra vårens datorhaveri har jag blivit ordentlig nojjig, men ändå har jag inte skaffat en extern hårddisk. Detta beror inte på ren lathet utan mer på tillfälligheter.





Romani quidem artem amatoriam invenerunt.

besök

Jaha, då har man besök från Sundsvall. Mycket trevligt må man säga.
Ikväll blir det fest hos systrarna på Fysikgränd.
Hinner inte skriva så mycket mer.  Fler rapporter att vänta inom en snar framtid.



Kvartsfinal 3 av 7 möjliga mellan MoDo och Timrå. Dagens match spelas i E-on arena och MoDo är piskade att vinna. Lika bra att jag ska iväg på fest så jag slipper se hur det går. Vinner vi så är det kanon och gröna skogar, men förlorar vi så blir det Jonas med svarta blicken.




Oblitus sum perpolire clepsydras!

panikstäda

Kan inte sova såhär på morgonkvisten. Bestämmer mig då för att röja upp lite inför det besök som stundar senare idag. Ni vet hur det är när man tycker att jobbet är gjort, men likt förbannat hittar du alltid något mer som behöver putsas och/eller poleras. Sen när gästen dyker upp så upptäcker du till din stora fasa hur mycket som du har missat och hur snuskigt lortig lägenheten/huset/palatset är. Panik sprider sig i din kropp och genast börjar tankarna luta mot hur du ska kunna bortförklara sopberget som ligger i ena hörnet.
Fast nu är jag inte som dig kanske. Jag är trots allt en ung man i mina bästa år som man nästan förväntar ska leva lite bohémt. Men nu är det inga undanflykter, nej jag är faktiskt civiliserad.



Lika barn leka bäst har man hört några gånger i sitt lagomt korta, men hektiska liv.
Nu på morgonen lät jag TV:n stå på medans jag röjde upp lite på rummet bland alla dokument, hemligstämplade papper och annat viktigt när TV400 plötsligt visade "Jordan & Peter". Nakenmodellen Jordan och f.d. hunksångaren Peter André har sitt eget program där vi TV-tittare får följa med dom i deras eskapader jorden runt. Det är inte direkt lika givande som "De lärde i Lund", jag förstår inte ens vitsen med programet. Snacka om att vara beroende av bekräftelse. Det jag dock stör mig mest på är att Jordan inte kan prata ordentligt och att Peter hela jäkla tiden måste brista ut i sång eller dra en dålig vits. 
Jordan: Uppsök en talpedagog!
Peter: Du är passé. Inse det!
Helsike, nu blir jag ännu mer irriterad på mig själv. Jag har gjort dom en tjänst med att uppmärksammat dom i det här inlägget. Jag ser egentligen inte såna här program, men blev fascinerad. Antar att det kan bero på att jag är extremt morgontrött. Jag får se det positiva i det här med att jag troligtvis inte kommer att minnas någonting, vare sig programet eller det här inlägget. Jag torde inte vakna till förrän om c:a 1½ - 2 timmar. Ska bli kul att läsa det här då och skämmas över mig själv.
Ännu roligare kommer det att bli när jag vaknat till och funderar vem som har städat så fint här i lägenheten.



Nihil est--in vita priore ego imperator Romanus fui.

konspiration

MoDo förlorade andra kvarten mot Timrå med 2-5. MoDo spelar pojklagshockey och domarna dömer i timrås favör hela j-a tiden. Jag ser det bara som att domarna konspirerar mot oss. Krizan blev skadad efter en dum påkörning och inget hände annat än att Krizan fick ledas av rinken in i omklädningsrummet.
Nu är jag så jäkla less och sur att jag ska nog fasen bara gå och lägga mig. Tur att L kommer hit i morgon så jag blir på bättre humör. Nu behöver jag en kram och ett glas varm mjölk, men får bara nöja mig med varm mjölk.








Quaeso esto meus vicinus.

kvartsfinal II

Då är det dags för kvartsfinal numero dos. Ikväll drabbar MoDo och Timrå samman i Swedbank arena i det vackra Örnsköldsviks hamnområde. Idag tänker jag inte skriva ned en checklista då den kommer att se likadan ut som den förra. Enda ändringen är att istället för chilligryta blir det tunnbrödrulle. Jag var tvungen att gå till ICA två gånger för att skaffa råvaror/material till den ultimata tunnbrödrullen. Jag kom hem och hade glömt köpa räksallad så det vara bara att vända om och gå tillbaka. Vad är en tunnbrödrulle utan räksallad?
Som tur är använder jag dessa promenader som mitt lilla kontor. Jag hinner med en hel del pratandes och dylikt. Idag skulle jag ha fikat med S, men glömde totalt bort det och fick ringa och be om ursäkt. Även Sunkan fick ta emot ett samtal om att vi inte hinner jogga ikväll. Hockeyn tar upp mycket tid nu i slutspelstider.

På tal om räksallad kommer jag helt osökt in på räkor. Tobbe; kul att du hittat hit. Nu kan du läsa om en som har ett riktigt liv jämfört mot ditt eget.
Jag tar inte bort kommentarer eller blockerar någon, men personliga påhopp på vänner och/eller familj ogillas enormt. 



Tauri in decurso.

illa

Baksmällan efter gårdagens nederlag har inte lagt sig. Jag är normalt inte långsur, men nedrans att man ska förlora en match när man leder med 2-0 efter två perioder. Vinner vi inte mot Timrå imorgon så vet jag inte vad jag ska göra. Kanske jag åker ned till Sundsvall till L och tröstar mig lite. Gör jag det blir det en snabb rast vid E-on arena i Timrå där jag ska pinka på entrén innan jag högt skrattandes springer därifrån.



Sunkan ringde och ville ut och jogga. Varför jogga, sa jag, när man är perfekt nedlagd i soffan? Men imorrn blir det styrketräning på IKSU. Pörskans vad otränad jag är. Inte godkänt alls.
Ett annat dilemma är om jag ska orka gå till affären. Jag behöver inget nödvändigt, men ibland är det roligt att köpa en massa skräp som räksallad, korv och tunnbröd.
Mycket givande dagens inlägg i bloggen.

image15



Utinam logica falsa tuam philosophiam totam suffodiant!

censur

Jag kan inte skriva det här inlägget utan att censurera vartannat ord, men jag kör på den snälla versionen.
Timrå - MoDo: 3  - 2 (sd)

Kommentarer överflödiga. Jonas är inte glad. Jonas är nog inte trevlig just nu.


Stop the war in Iraq. Nuke Timrå!

kvartsfinal

Då är det dags strax för kvartsfinal numero uno. MoDo möter grannen Timrå i E-on arena. Jag är så taggad att det spritter i hela kroppen. Jag kan nästan känna doften av linement, tigerbalsam och svett. Bara måste åka ned till Ö-vik på torsdag och se nästa match live. Men nu är jag hemma i Umeå och gör det bästa av situationen.

Kvartsfinalchecklista:

Chilligryta med fetaost (dyngstark): Check!

Öl: Check!

Chips: Check!

Godis: Check!

Frukt: Check!

Sked: Inte check!

Matchtröja: Check!

Halsduk: Check!

Mössa: Check!

Mystofflor: Check!

Övat in nationalsången: Check!

Då är allt klart för slutspelet säsongen 07/08. Jag har guldvittring! Bara vi klarar av att vinna mot Timrå så vet jag att vi tar ännu ett guld.




Visne saltare? Viam Latam Fungosam scio.

barnförbjudet

Jag måste bara lägga in detta klipp från mitt favorit liveband. Tenacious D är de mest talangfulla killar jag sett som spelar live. Deras låtar är snällare än just denna, men den visar mycket på Jack Blacks sångarförmåga och Kyle Gass "jag är bakgrund men ändå grym" framstående. Gå gärna in på youtube och sök på Tenacious D - Brixton och kolla in deras spelning från Brixton academy i London. Summa sumarum; ni som inte gillar snuskiga texter kan kolla in mina andra inlägg, men här kommer den:





Sic faciunt omnes.

Rotisserie

Kommer på mig själv med att sitta och se på TV-shop. Chef Tony demonstrerar "My Rotisserie". Det är en bordsgrill som enligt han kan grilla allt och det med perfekt resultat. Jag kan inte låta bli att fascineras av alla dessa "infomercials", speciellt om de är med chef Tony. Han säljer superknivar till superpriser och grillar som kan genomgrilla en elefant på några minuter. Fantastiskt! Undrar om dom är så jäkla otroliga som han och den söta co-host tjejen säger? Ingen kock ute i den riktiga världen kan möjligt ta honom seriöst. Skulle vilja se honom arbeta med kockarna på mina gamla arbetsplatser. Jag har en aning att chef Tony inte skulle överleva många minuter i den miljön.
Sen har vi den roliga studiopubliken. Dom är lika imponerade varje gång chef Tony skär igenom en tomat eller grillar en tigerräka och dom hymlar inte om det. Nej, det är höga och tydliga "WOW!" och "AMAZING!" som ljuder ut i etern. Jag funderar på vilket sorts kontrakt dom måste skriva under innan de får sätta sig i studion. Jag tror nog det är en hel del roliga klausuler i det med tanke på att troligtvis går mycket fel på en inspelningsdag. Studiopubliken och TV-personalen kommer att brinna i skärselden utan tvekan ända tills Ragnarök där de kommer att bli pinade slavar till oss Asar.
Den tredje gruppen att hamna under bödelns yxa är köparna. Dom kommer inte att brinna i skärselden. De är alldeles för dumma för att pinas. Mer än så behöver jag inte säga.




Valui ad satanam in computatrum meum invocandum.

Infall

I fredags fick jag ett infall när jag hade kommit hem efter en mycket trevlig middag med syster, föräldrarna och Sara. Jag bestämde mig att dagen efter (lördag) åka ner till Sundsvall och hälsa på L. Sagt och gjort jag slängde mig på Kustbussen och 4 timmar senare anlände jag i medelpads hufvudstad. Jag stannade tills idag (måndag) och har haft en väldigt trevlig vistelse. VÄLDIGT trevlig! Nu har jag också äntligen förärat Alnön med en snabbvisit. Fin ö, många stugor.
Medelpadssked regerar förresten. Glömde nästan nämna det.
Det blir nog att åka dit igen ganska snart. Nu har jag äntligen fått CSN-kortet så det blir billigt att åka buss.



Nu har jag äntligen sett Salò. Äntligen är kanske ett överskattat ord med tanke på att den har ett rykte att vara en av de värsta filmer som gjorts. Jag ville enbart se den för att kolla om jag skulle klara av det. Det gjorde jag, men den var hemsk. Salò är inte en film för de som har delikat mage. Det är verkligen inte en film ni ska se. Verkligen inte! Det är en orgie i vulgäritet. Jag njöt inte av att se den, men hade som sagt lovat mig själv att se hela. Jag kommer inte att se den igen, men kan säga att jag gjort det.


S + L + Z + S + S = 10 poäng!



Non, mihi ignosce, credo me insequentem esse.

matsäkerhet

Idag hittade jag äntligen min idealkastrull. Känns skönt att detta mycket komplicerade fall nu är ett avslutat kapitel i mitt liv. Självklart blev det då en somrig grönsaksgryta som tillagades under aftonen här på rullstensgatan. Vilka dofter detta storkok frambringade och ännu en gång har jag överträffat mig själv.
Vad menar jag med matsäkerhet undrar ni nog säkert? Jo, för att piffa upp den somriga grönsaksgrytan hade jag också köpt Habanerochili. Ni som känner mig vet att jag gillar när det hettar till. Habanero är den starkaste chilin på marknaden och kan vara farlig att hantera. Man kan lätt få brännskador och irritationer på  huden om man inte tänker på matsäkerheten. Vilken tur då att jag är lite av en hobbyexpert i ämnet. Ingenting är för farligt om man använder korrekt utrustning brukar jag så käckt uttrycka mig. Jag kan särskilt varmt rekommendera skyddsväst m/90. Den är totalt värdelös mot granatsplitter men alldeles utmärkt vid habanerohantering. I min ena hand (självklart bär jag tjocka handskar) kan ni skymta ett litet rött föremål, detta är habaneron. Den ser liten och ofarlig ut, men är stark nog för att kunna knocka en fullvuxen elefant. Där ser ni att matlagning kan vara extremt tufft om man bara vill det.


image14



Solum potestis prohibere ignes silvarum.

Lycka

Roma har slagit ut Real Madrid från Champions league med totalt 4-2! Ni kan bara ana glädjen här på Rullstensgatan. Nej, jag håller inte på Roma. Jag är en stolt Barcelonista! Och håller man på Barca är det rätt så naturligt att avsky Real Madrid. Vi är som dag och natt. Dock är en av mina bästa vänner i Madrid en stor anhängare av Real, men han och hans familj är helt OK. Varje gång det var El Clasico (Barca vs Real) blev jag hembjuden till dom på middag och fest. Väldigt trevlig familj.
Övrigt så förlorade West Ham med 4-0 mot Liverpool. Jag trodde Masse skulle få spel och drabbas av en hjärtinfarkt, men han höll sig lugn. West Ham spelade riktigt uselt och med fel spelare. Förstår inte hur tränare Alan tänker när han låter de bästa spelarna sitta på bänken. Inte godkänt alls!
Foppa har äntligen gjort comeback i NHL. Kul att han spelar med sina gamla polare i Colorado Avalanche. Han såg ganska pigg ut och fick spela i c:a 20 minuter. Bra att han är tillbaka så han hinner vinna skytteligan.
Optimist, javisst!




Huc accedit Zambonis!

kastrullstrul

Idag känner jag mig energiskt slö. Jag verkligen kämpar för att ligga i soffan och äta glass. Hela dagen har gått åt till att besöka det eminenta Ersboda för att uppsöka en kastrull som rymmer minst 10 liter. Inte en kastrull i sikte. Jo på Electrolux fanns flera stycken, men tyvärr så var priset ganska saftigt. 750 riksdaler kostar deras billigaste stora kastrull. Jag antar att det är kastrullernas svar på Lamborghini. Ingen kastrull betyder ingen sommrig grönsaksgryta. imorrn ska jag fasen vända ut och in på Umeå i min febrila jakt efter drömkastrullen.
Hade en intressant konversation igår som väckte den alpina Jonas. Att jag inte har åkt något i vinter är näst intill skandal. Nej, det är en skandal. Det finns nästan inget bättre än att få tumla runt i pudersnö på ett par skidor. En brant backe med många avsatser som man kan flyga utför. kommer aldrig glömma när jag var ung och dum och hade ring i örat. Lanne och jag var ute och åkte när han körde rakt in i mig. Jag flög iväg som en vante och en gren slet bort ringen. Vit snö blev raskt röd. Ingen mer ring i örat efter det.
Kanske drar fram vita blixten imorgon och beger mig upp i slalombacken. Låter som en riktigt bra idé. Lite svårt bara med skidor utan stålkanter, men finns bara viljan så ordnar allt sig.
Annan kuriosa är att Masse och hans tjej spelade bowling idag medan jag shoppade. Masse vann, såklart, och lyckades skrapa ihop hela 189 poäng. Tur att killen är ödmjuk vid vinst och att man inte behöver lyssna på hur jäkla bra han är på diverse idrotter. Måste iväg jag också och bowla nån dag och visa var skåpet ska stå. Så mycket att göra men så lite tid.
Nä nu ska jag avnjuta den glass som jag har längtat efter hela dagen.




Sona si Latine loqueris.

quiz

Älskar den här "quizzen"
http://www.addictinggames.com/theimpossiblequiz.html

matglädje

Eller grusad matglädje är nog ett mer korrekt uttryck. Jag fick en rolig kokbok av päronen för ett par dagar sedan. Det är en av viktväktarnas kokböcker. Nej, jag är inte fet! Men jag gillar all sorts mat. Satt och bläddrade i den i morse för att skapa idéer inför kvällens måltid. Hittade en somrig grönsaksgryta som verkar intressant. Jag har blivit mer och mer accepterande mot vegokäk, jag som alltid har varit lite karnivor. Hittade alla ingredienser nere på stan och var så jäkla nöjd med mig själv. Väl hemma igen upptäcker jag att vi inte har en tillräckligt stor kastrull för det kommande koket. Jag var till och med till det lokala ICA för att se om dom, genom ett mirakel, hade en stor kastrull. Icke! Istället för somrig grönsaksgryta blev det pasta med räk- och musselsås. Inte illa det heller, men när man är mentalt inställd på somrig grönsaksgryta blir det inte helt godkänt. Jag är normalt jäkligt flexibel, men inte när det gäller somrig grönsaksgryta. Jag hade till och med köpt Habaneros, ni vet den där superstarka chillin. Jag tror att den är starkast på marknaden, så inget halvfjås här inte. Men nu är det som det är och inga barn blir gjorda om man käkar pizza hela tiden.
Kanske ska göra lite gazpacho nästa vecka. Visst är det en sommarrätt, men va fasen. Flexibel är ordet.



När jag idag spatserade runt i centrala Umeå upptäckte jag helt plötsligt, och inte utan lite förvåning, hur otroligt vackra alla människorna var just idag. Inte snygga, sexiga eller hotta, bara vackra. Funderar vad fasen det var i vitaminpillren jag äter varje morgon, eller om det är vårsolen som tar lite för bra.
Strålande solsken och vackra människor. Umeå är jäkligt bra ändå. Blir jag brandman måste jag flytta härifrån, eller åtminstone under de två år som jag utbildas, och det känns inte helt rätt. Men jag tar en dag och ett steg i sänder. Onödigt att oroa sig och stressa.




Sensu stricto, nullo metro compositum est.

underbart

Kan inte sluta se och lyssna på detta:







Coito ergo sum.

tillbaka

Nu är jag hemma i snöfriska Umeå. Mor och far har som sagt varit här i Umeå ett par dagar innan dom och jag hyrde en bil och körde hem till byn utanför Sollefteå. Nu stannar dom där en vecka medan jag körde tillbaka hit idag för att lämna tillbaka bilen. Bilen vi hyrde var en SAAB 9-5 Biopower. Biopower låter så där andäktigt mäktigt. Man riktigt kippar efter andan. Måste säga att bilen var inte så tokig. Det skulle ha varit en Volvo V70 men va fasen. Med Volvo känner man kanske lite mer gaspedalsglädje, men jag är inte den som kör runt i 150 blås. Jag är lugn och sansad.
Fyllde bilen med systers saker, då hon flyttar snart från Umeå, och två cyklar på ett ställ. Jag trodde aldrig det skulle gå men ki fick jag. Resan ner till byn gick smärtfritt, mycket tack vare en snuskigt bra (dock väldigt ödmjuk) förare.
På tal om smärtfritt så är det första gången jag återvänder från byn utan smärre buksmärtor p.g.a. intagande av enorma mängder mat och fika. Jag är enormt tacksam över allt som serveras och säger aldrig nej. Jag är för snäll helt enkelt. Fast det är bra att man blir bortskämd.
Resan tillbaka till Umeå gick också väldigt bra. Jag och mitt skrivbord som jag tagit med sjöng duetter hela vägen upp, kanske mer ljudligt än bra. Funkar nog bra om signalhornet slutar existera. Veva ner rutan och sjung lite Enrique Iglesias (som jag ogillar enormt, han och Celine Dion).
Nu är jag trött. Funderar om jag ska gå ner på stan, men nu när man kört bil så orkar man inte gå. Ska sjunka ner i soffan och kolla på en gammal video från min klass när vi var på studentresa till Kos -98. 10-årsjubileum! Ack, den ungdomen. Vilka minnen man har...........och inte. Blir nästan skraj av att se mig själv. Vilken atlet jag var. Men jag jobbar hårt på att bli samme unge man.
Fick också höra att jag borde bli polis igen. Kanske det. Vem vet vad framtiden kan överraska med. Det finns så otroligt många utbildningar jag vill gå. Språk, Polis, Brandman, Journalist, Veterinär, Konsthistoria, Filmvetenskap etc. etc. Men allt ordnar sig hoppas jag.



För övrigt är jag också sugen på att jobba lite igen. Börjar känna mig lite orolig när jag inte kommer ihåg en ingrediens i en cocktail och måste googla efter det. Inte godkänt alls! Förut kunde man leverera hundratals cocktails per kväll utan att använda en enda hjärncell, men nu går det lite tyngre. Jag minns fortfarande 95%, men det duger inte.
Glömmer aldrig nätterna i Madrid, då jag jobbade på GlassBar (Spaniens bästa bar -04 och -05 enligt Rolling Stone Magazine), när man slutat jobba och man var nästan ohälsosamt svettig efter 12 timmar utan rast och ett rasande tempo. På somrarna var händerna söndertrasade av alla jäkla Mojitos, Caipirinhas, Clover´s Club och andra drinkar som skulle "muddlas". Mojitos ska iof inte krossas, men alla ställen är olika. Ska nog ut på lördag och då ska jag beställa en god Long Island Iced Tea eller en Flaming Lamborghini. Joel (Jålle, Jovel, Mr Man) ska nog hit och han har också varit bartender i London. Kan bli intressant.




Paucis verbis, quid est deconstructionismus?

RSS 2.0