Små regler....

Jag har tjatat om vissa regler som gäller när man handlar i min butikskedja. Tyvärr läser inte alla denna blogg, så jag gör ett nytt försök.

- Skämta aldrig om att man inte kan göra avdrag med kvittona.

- Läs vad som står på kortmaskinen när ni betalar med kort. Är du analfabet, som jag numera är övertygat om att majoriteten är, så lyssna på mina instruktioner. Vill du inte lyssna så betala med kontanter.

- Står du sist i en lång kö och det öppnas en ny. Rusa då inte fram till den nyöppnade och skryt om hur passande det var att en ny kö öppnat. De som stod framför dig har väntat längre på att få betala. Tyvärr vet jag att svenskar och köer är en illa kombination. Se bara hur det går till på flygplatser. Skämmes Svensson!

- Prata inte i telefon (om det inte är superviktigt), eller lyssna på din Ipod. Om du är otrevlig mot mig så kan du hoppa upp och hajja att jag inte kommer att erbjuda dig en jordgubbspicknick i strålande solsken.

Annars så sköter sig de flesta. Nu vankas valborg och det märks. En viss del av jobbet handlar om att motverka langning...... I like! Bli inte sur att jag stoppar dig innan du har hunnit handla. Bättre jag än polisen.

Lazy sunday....

Nä, det blev aldrig någon grillning. Istället så gick Jag, Sniper och Stoffe till pizzerian mittemot mitt hus och dinerade. Inte lika nyttigt som grillspett, men klart godkänt. Väl hemma igen så var det bara att "chilla" och kolla på mer TV. Jag och Sniper turades om att ge briljanta, dock värdelösa, kommentarer till programmen vi såg. Filmen "The DaVinci code" fick ta emot enormt mycket stryk. Nästa gång vi ser en film dagen efter en fest bör vi spela in kommentarerna. Dock är det inte barntillåtet. En rå, men klart humoristisk, jargong genomsyrar lägenheten. Sniper lyckades även lista ut vem skidåkartjejen från lördagens tillställning är. Väl jobbat till både Sniper och Facebook! Söt tjej, men hon lämnar jag till Sniper.
Nu väntar en lång vecka innan det är dags för Origo igen på lördag med Sniper. Denna gång ska även Medic (Stoffe) falla in i ledet. Ett nej är inte vad som accepteras. Imorgon blir det även till att boka min resa till Kongliga Hufvudstaden. Åker nog ned på söndag morgon, så det blir jäkligt lugnt på lördagkväll. Men Origo har svulstiga öl och till ett förbannat bra pris. Det kan jämföras med ett barn som har fri tillgång till Willy Wonkas chokladfabrik. Mina ögon tåras när jag ser deras ölbar och det tar kanske en kvart innan jag har bestämt mig för vilken ball och smakrik öl jag ska köpa. Det handlar inte om att dricka det billigaste och bli berusad. I h-vete heller! Mina smaklökar måste få en utmaning och, rent ut sagt, explodera. Att det alltid finns trevliga människor där är bara ett plus.
Dagens höjdpunkt var nog ett dubbelavsnitt av "Vad blir det för mat" med Per Morberg på TV4+. Jag och Sniper grälade en hel timme om huruvida Morberg är onykter. Det är bara hans stil att vara, om jag har hittat rätt ord, "flummig". Kocken Floyd däremot är alltid rejält tankad i slutet av hans show............ Varje show!

Snobben och Vince Guaraldi trio i en underbar symbios!


Ballt!

Lördagen var riktigt rolig. Skönt att gå ut och ha det lagomt ballt. Jag och Sniper gick på Origo och hade det roligt. Vem var du som armbröt och vann mot alla hela kvällen? Den tjejen (skidåkare, förresten, kanske därför hon var så sjukt stark) och jag hade det roligt som fasen, men sen så gick jag och Sniper hem. Det var jobbigt att vara så populära som vi är. Jag vet inte varför, men när vi går ut så samlas många runt oss. Idag dricker vi vatten, kaffe och kollar på TV. Funderar lite på att grilla ikväll. Grillspett med älgentrecôte och diverse grönsaker. Gott värre! Kollar också upp alla telefonnummer som vi fick igår. Eniro är bra coolt!

Short is sweet.....

Så det finns en person jag har haft kontakt med ett tag nu. Vi träffades aldrig, men såg varandra då och då på stan. Ingen vågade gå fram till den andre. Jag såg hennes matcher och hon gick ibland förbi på mitt jobb. I onsdags spelade hon sin sista match här i Umeå. Jag var där då hon speciellt hade sagt att jag skulle vara där. Mina gratisbiljetter ligger i entrén som vanligt i ett litet kuvert. Matchen går bra och hennes lag vinner. Efteråt tänker jag gå ner på plan för att gratulera till hennes sista vinst här i Umeå, men stannar kvar på läktaren och ser på hur laget jublar. När jag sen ska gå ut springer hon upp på läktaren lite längre bort och kramar om sina föräldrar, som uppenbarligen var där. Jag går förbi och säger hej. Hon kollar upp snabbt och ger mig ett neutralt hej tillbaka. Sen känner hon igen mig och skiner upp och ger mig ett stort leende och ett mycket glatt hej. Jag säger bara bra match och lycka till i framtiden. Hon säger tack för att du kom. Jag ger tummen upp, ett leende, vänder om och går ut. Gnistan som fanns där går inte att ta fel på, men............. Jag visste att hon skulle åka tillbaka till sitt land morgonen efter. Senare på kvällen pratas vi vid och hon säger att hon blev så otroligt lycklig när jag kom fram och hälsade. Vi önskar båda att vi hade pratat mer och hon ville presentera mig för sina föräldrar. Men varför gnida in salt i ett sår? Vi vet båda att det aldrig kommer att bli något. Mången tankar har florerat i min hjärna sen dess. Nu sitter hon i en bil på väg igenom Europa. Vi ska pratas vid mer när hon är hemma om ett par dagar.
Jag har lovat mig själv att inte bli sentimental, men ibland så har man en bitterljuv ångest och grubblar om dåtiden.

Men som tur är så har jag mitt jobb. Nu blir det mycket jobb må jag säga. Jag har ledigt nån gång i september............... hoppas jag. Mina arbetsuppgifter hädanefter kommer att bli spännande, men krävande. Skönt att ha något som jag kan lägga all min energi på och fokusera tankarna. Vidare så är nog terränghinderbanan upptinad för ett vårtest. Sjukt roligt att få göra den igen.


Intensiv söndag.

Dagen har spenderats hemma i byn. Det blev ett kort, men givande besök på både gott och ont. Kul att se Undroms IF vinna cupen på hemmaplan. Jag såg bara finalen, men laget ser bra ut. Ska bli roligt att följa deras säsong.
Men nu är jag hemma i Umeå och ser en film samtidigt som jag läser nyaste Allt om mat. Den nya Allt om mat är otroligt bra. Kanonrecept och en stor artikel om de, enligt Allt om mats vinpanel, 100 bästa vinerna på Systembolaget. Jag vet inte om jag har jobbat för länge på Systembolaget, men c:a 90% av vinerna de har i artikeln vet jag direkt hur flaskan ser ut, hur de smakar och var de står i butiken. Lusläser igenom betygen på alla vinerna och jag säger både bä och bu. Hur som helst så är det mycket trevlig läsning. Nu ser jag fram emot grillpremiären då det blir grillspett med älgentrecôte. Jag får se vilken dryck som ska få äran att gifta sig med denna utsökta måltid, men jag har mina planer.


Skön kväll med gänget.

Dagen på jobbet var "slöigast" värre, men efter det så blev det bättre.
Efter jobbet gick jag och två jobbkompisar till Lottas och inmundigade en dryck. Sen bar det av till Megazone för personalfest. Bra stämning och en skön tacobuffét. Sen började allvaret. Vi delades in i tre lag för att inta "fortet". 26 banor och taggade människor. Det var otroligt roligt och det gick väl sådär, men mitt lag blev iaf tvåa. Är fortfarande lite bitter över en bana då jag fick visa mina tarzankunskaper, men instruktionerna var halvtorftiga. Efter det så var vi tillbaka i VIPrummet med god öl och singstar. Trodde inte det, men jag sjöng fyra gånger. Höjdpunkten var nog när jag och Mr D gjorde en duett på Chers "Turn back time". Dock så skulle jag och E gjort Rolling stones "Paint it black", men tiden rann iväg. hur som haver så var det en otroligt rolig kväll. Skulle ha mött upp soldat A och hans kompisar på Corona efteråt, men jag är gammal och jag orkar inte. Vore dock otroligt roligt. Men nu har jag just intagit en god brie och ett glas fantastiskt vitt. Sömn är nu nästa detalj som skall avklaras. Imorgon väntar en dag hemma i byn. Vill gärna stanna där längre, men ack så fattig tiden är.


Sent inlägg.....

Jo jag är trött, men dock så vet jag vad jag gör. Denna blogg kommer att vara nedlagd t.o.m. tisdag. En kväll på MSN och jag har bra saker på söndag. Hej på er................


En helt vanlig fredag?

Denna fredag var emellanåt helt sanslös.
Dagen började helt ok. Chefen ville att jag skulle hjälpa en reserv från en annan butik att komma in i vår butiks arbetsrutiner. Det gick fantastiskt bra. Det kändes som att jag inte behövde peka och prata så mycket. Det bara flöt på.
Sen började skiten på allvar. En kollega bad mig ha ögonen på en konstig kund. Jo, visst fasen hade kunden ifråga snattat en flaska upptäckte jag. Snattaren stretade emot lite och jag pratade bara lite lugnt samtidigt som jag bestämt, men varsamt, ledde in snattaren till vårat kontor. Jag är inte mer än mänsklig och jag kan ha lite förståelse att de, för det mesta, är mycket ångerfulla. Dock så har vi en policy att anmäla alla snatterier, hot etc. Det tar inte lång stund innan väktarna är där och vi fyller i en anmälan. Sen, efter ett tag, kommer polisen och då ska man lämna en redogörelse. Dock har jag alltid haft turen att prata med mycket trevliga poliser. Trots allvaret så har vi lite tid att dra några skämt. Vilket jäkla jobb för att ett rikspucko stjäl något för bara 99:- 
Vidare så är det sjukt mycket kunder hela dagen. Årets första grillhelg m.m. Jag följer efter en misstänkt langare ett bra tag runt stan och är f-n inte nöjd med det jag ser. Kan tyvärr inte göra något just då, men jag vet vem fanskapet är och om jag inte har helt fel så kommer jag att konfrontera honom imorrn på jobbet. Han kommer garanterat tillbaka. Snatta åt dig själv är en sak, men langa åt ett gäng 14-15 åringar. Jag blir så jäkla irriterad. Langaren kommer inte att få handla mer på ett tag. Han är dock inte ensam. Vi har koll på många och vi vill ta dem på bar gärning. Inte alltid så lätt, men vi gör framsteg hela tiden.

Trots denna hektiska dag, så är jag nu hemma och tar det lugnt. Lax med fetaost och ett glas iskall mjölk. Så gott! . Sen sova ordentligt för, vad jag tror, kommer att bli en hektisk lördag. Först jobb och sen utgång med jobbkompisarna.

F.ö. kommer nog maj att bli en stressig månad. Sthlm-storövning-jobb-Sthlm igen-brännbollyran. Får se hur jag får tid med allt detta. Chefen på jobbet har gett mig ledig för det militära, men vill inte se mig skadad igen. Får se hur det går.

Vad?

Helgen var sjuk. Jag har fått chansen att vara småarg. Imorgon så väntar dock en ny dejt. Ska kanske hem på fredag......... Vilka jäkla vågor som nu sveper in i mitt liv.
Hur som haver vore det roligt att få besöka hembygden igen och bara vara Jonas. Jag ska tillbringa, om jag åker hem, hela helgen i mina farföräldrars hus och i bastun vid älven. Jösses, vad jag saknar fiske och bastu.



Mysmåndag.......

När jag en dag, gud förbjude, försvinner från det jordliga livet så vill jag ha denna sång som min sista. Pete och Roger vet vad de pysslar med. Jag är mer än medveten om att jag har lagt upp denna låt tidigare, men just denna version tilltalar mig enormt. Att höra Pete lira får mig att mer och mer jobba med min gitarr. "Behind blue eyes" är verkligen en masterpiece! Sen att de lirar "Pinball wizard" är bara en ren bonus. Njut av musiken som jag gör.
Hur som haver så kommer dagen att spenderas med träning och ett besök till regementet. Jag pratade igår med en barndomsvän som idag är officer på jägarbataljonen. Vi ska träffas till helgen och ha det roligt. Ser verkligen fram emot det. Han har utmanat mig att springa 10km mot honom. Han har sagt att om jag vinner så kommer jag att få bo i Arvidsjaur tills han kan dänga mig. Ser verkligen inte fram emot livet i Arvidsjaur.




NÄ!

Jag är inte knäpp. Jag är bara lite.............. normal? Hur som haver har jag pratat med dejten ifråga och nu har jag sinnesro. Himalaya eller spanska legionen nästa.............


HAIR?

Jo, jag har tagit åt mig vad min syster och kära moder har sagt. Mitt hår är numera vackert, lagomt, flödigt och helt enkelt supersvulstigt. Frisören kostar, men är samtidigt värt det. Min hårtrimmer är numera pensionär. Kommer att kosta mycket nästa gång jag är med AJB eller i Norge, men det är det värt.
Vidare så funderar jag på att skaffa en katt. Jag har pratat med ett katthärbärge om livet som fadder. Jag ska dit på tisdag och vi ska ha en konversation om det. Både härberget, katten och jag är positiva. Vill gärna ha nån som min fasters katt. Lagomt mallig och självständig, men ändå tokmysig.


En dag som denna.

Igår var jag arg, sårad och besviken. Jag blir sällan arg, men när det väl händer så blir jag riktigt arg. Jag går aldrig över till fysiskt våld, skulle aldrig sjunka till det primitiva stadiet, men jag var inte glad. Idag plågar jag min kropp. Sprang runt nydalasjön tills jag kräktes och jag mådde så sjukt gott. Nytt rekord! Milen gick fort. Sen övade jag lite Krav Maga för att senare genomgå en meditation. Ikväll väntar mer träning och mer själaplågeri. Jag älskar buddhism! Funderar mer och mer på att ta en resa till Himalaya och leva med munkarna ett år. Visst är det ett tankespel, men just idag så kanske jag är mer seriös med det och jag tänker. Just konflikten att vara jägare och buddhist är en svår fråga. Jag kommer aldrig att överge jakt och fiske, men samtidigt vill jag inte sluta läsa om buddhism. Det är, som sagt, inte en religion men mer en filosofi.
Men just nu ska jag lyssna på bra och hård musik. Jag anser f.ö. att Trujillo är en given basist för Metallica. Killen spelar mest med fingrarna istället för ett plektrum. Sist det gjordes i Metallica var med Burton.


Hektiska dagar.....

.......har det varit. Det märks att det är vår när de s.k. "stamkunderna" blir jobbigare och jobbigare. Jag har, enligt jobbkompisarna, en ängels tålamod. Kanske därför jag får ta smällarna. För det mesta funkar det bäst att prata trevligt med de lite mer vätskefyllda människorna, dock så får jag ibland ryta till. Idag t.ex. fick jag göra det ett antal gånger. Det funkar, men jag blir less. Det är som att skälla ut 5-åringar. Som tur är 99,5% av kunderna trevliga svenssons som är allmänt glada.
De två senaste kvällarna har jag varit på dejt med en mycket trevlig ung dam. Det går bra, men jag tar inte ut något i förskott. Vi har varit bekanta, men lär nu känna varandra lite mer. Blir det något så är det jätteroligt, men om inte så är det inte hela världen. Det är bara så skönt att få lägga mitt jobb på sidan och bara vara. Igår åt vi en underbar sushimiddag och sen filmkväll. Varför äter jag inte sushi oftare?
Har börjat lyssna lite mer på Eros Ramazzotti. Nä, det är inte nån jäkla "jag-är-så-satans-fjortiskär-så-jag-måste-lyssna-på-latinoballader" fas jag är inne i p.g.a. dejtandet. Jag har alltid haft ett visst sub-intresse för hans musik. Han är en stor artist och just denna låt är faktiskt skön. Jag förstår hela texten, men orkar inte översätta. Han har även gjort den som en spansk version, men den italienska är bäst.


Årets kommentar!

En kollega som sitter i en kassa framför mig nekar en ung man att handla p.g.a. att kortet på hans ID inte liknar kunden. Kunden blir upprörd så min kollega ber mig ta en titt på ID-kortet. Det liknar inte kunden. Kunden blir då förbannad och hotar att ringa polisen. -"Gör det" säger min kollega och tar hand om nästa kund. Den unga mannen går undan och börjar ringa i telefonen. Detta tar c:a 5-10 minuter. Under tiden har min kollega återvänt till andra sysslor inne i butiken.
Efter ett tag så har den unge mannen avslutat sitt samtal med polisen. Jag hörde en del av samtalet och bedömt av hans reaktioner så gick det inte direkt kanonbra. Ett litet tips mitt i allt detta; Svär inte åt polisen när ni ringer dom angående ett klagomål. Han går då fram till min kassa och hojtar -"Hörrö, personalen, FUCK YOU!" samtidigt som han ger mig fingret. Sen stormar han ut på gatan. Kunderna i kön ser på med stora ögon medan jag brister ut i ett gapskratt. Jag kunde inte hålla mig. Situationen var så komisk så jag funderar på att lägga ut filmen från säkerhetskameran på youtube.
Visst, vi kan ha bedömt fotot fel, men det är vårt jobb att hindra minderåriga att handla. Punkt slut.

Imorrn är jag ledig och ska göra lite hushållssysslor. Men ikväll är det hockey och MacGyver som gäller.

På fredagkväll blir det dejt. Ser fram emot det.

WTF?!

Fina damer som vill dejta mig och ett samtal från London angående ett modellkontrakt? Nä, nu går jag under jorden ett tag..... Jag har det bra, men vill inte......... Jag vill, men ändå inte......... Varför?


RSS 2.0