krig

Jag har förklarat krig mot min dator. Jag har kört igen datorn otaliga gånger med tre olika antivirusprogram. Sen har jag defragmenterat 5 gånger innan att otaliga gånger köra antivirusprogram igen. Nu funkar datorn relativt bra, men skador är redan gjorda och jag är vansinnig. Det är ett år sedan datorjäkeln krashade totalt och jag fick byta ut allt. Vill icke att detta ska hända igen.
Med camomålning i ansiktet och bajonetten i högsta hugg ger jag mig in i ett krig mot dessa hackers som förpestar vår tillvaro i cyberspace.





Hocine bibo aut in eum digitos insero?

virus

Jag har införskaffat virus på burken, så uppdaterar jag inte bloggen betyder det att jag, i cyberrymden, är död. Jävla hackers! Inför straffarbete för nördarna som sitter och producerar virus så vi anständiga människor får lida.

hopplöshet

Sitter och kollar på Kall och kåt, eller Frusna män söker kärlek som det egentligen heter när det är reklampaus. Celine Dion släpper en trippelCD nu med sina "bästa" låtar. Jag ger f-n upp! Vart jag än är så dyker hon upp! Jag tycker vi anfaller Kanada och bränner upp hennes hus. Hon och Bryan Adams har gjort att jag tvekar inför en framtida resa till det annars så vackra land. Jag vill gärna se hockey hall of fame och jaga i norr, men varför sponsra ett land som gjort något så hemskt så omåttligt populärt?
Nä nu ska jag se på Champions league finalen. Måste hålla på Manchester United då jag avskyr Chelsea. Har tyvärr glömt chips och dip efter att blivit brutalt påmind. Nästa år skall jag icke glömma.





Appareo Decet Nihil Munditia?

woodstock

Tänk er att jag är c:a 30 år äldre. 1969 är Jonas i Bethel med 499.999 andra idioter. Ja, jag skriver om Woodstock. F-n vad jag önskar att jag också var där. Vilket partaj! Drogerna och alkoholen skulle jag avstå från då en sådan tillställning verkligen kräver alla sinnenas närvaro. Droger avstår jag iof alltid, men men.
Tänk er att vältra i gyttjan till tonerna av The Who, Jimi Hendrix, Melanie, Joan Baez, The Band m.fl. Det enda som saknas är Led Zeppelin och The Doors, men ingen är perfekt. Jo, The Doors trummis, John Densmore, var faktiskt där. Han kan ses vid sidan av scen när Joe Cocker spelar.
Dagens ungdomar anser att Hultsfred är ballt. Vad är så ballt med det? Jo visst är det säkerligen jättetrevligt att supa sig dyngrak i några dygn och välta bajamajor. Jag kan ge dom ett plus och det är nämligen därför att Dawid Bowie har spelat där, men det är det ända positiva. Bob hund och Babyshambles? Va f-n!
Och en annan sak är att om Woodstock skulle försöka sig på en revival så skulle det onekligen attrahera såna som Brittan, Justin Timberlake, Celine Dioooooon (som jag lyssnade på varje dag när jag jobbade på The Ritz i London) m.fl. Dom vill ju vara lika coola som de där som spelade på stenåldern, innan man fixade falsksången med datorer. Tyvärr kan jag se kravlistorna framför mig. Dom är inte att leka med. Detalj: Iron Butterfly (eller deras manager om jag ska vara rättvis) krävde en helikopter och lite annat smått och gott när de skulle spela på Woodstock. Festivalledningen skickade följande meddelande tillbaka: "FUCK OFF!" Om bara någon, idag, kunde ta mod till sig och säga detsamma till divorna. Jag kan förresten göra det. Det skulle vara ett extremt nöje att jobba som officiell Fuck-off:are. Drömsommarjobb.
Wow, det här inlägget har tagit tid att skriva. Det kan nog bero på att jag har hunnit tillaga pölsa. Så jäkla gott! Är det någon som har tänkt på att kall pölsa doftar juvligt? Lite sådär som advent. Fantastiskt!
Jag tänker avsluta med The Who:s "See me, Feel me", live från, ja just det, Woodstock. Ett jäkla kanonframträdande utan dess like! Glömde nästan att säga grattis till Pete Townsend (gitarrist i The Who). Han fyllde 63 bast i förrgår. GRATTIS!
Nä, nu ska jag fortsätta titta på Bloomberg på TV. Intressant faktiskt att följa med utvecklingen i affärsvärlden. Kan det vara något sådant jag ska plugga? Näääääääääää, inte ekonom. Vi har redan en sån i familjen. Jurist? Läkare? Veterinär? Vi får se vad jag orkar med.








Animadvertistine, ubicumque stes, fumum recta in faciem ferri?

dry-tech

Vad blir det till middag, satt jag i soffan och funderade på? Blir det latmat i form av en pizza hos min granne pizzerian? Blir det kanske en kycklingrätt? Ska jag tina upp älgbitarna och marinera för att senare grilla?
Nej, jag öppnar kylskåpet och skafferiet och tänker på vad mina flinka fingrar orkar röra ihop. Jag hittar några paket med dry-techmat som vi äter när vi är ute i skogen på övning. Till min lycka har jag kvar ett paket potatis och torskgryta. Höjden av lathet slår hårt på min kropp och jag påbörjar vattenkokningen för att hälla i den lilla påsen som innehåller den frystorkade maten. Tro det eller ej, men potatis och torskgrytan är den godaste frystorkade mat jag testat, och jag har testat mycket frystorkad mat. Gör gott för magen. Fast jag saknar ändå de gamla hederliga guldburkarna med ärtsoppa, präriegryta, "död mans fingrar" m.fl. Dom var kanongoda.
Avnjuter i skrivande stund min exklisiva middag. Middagsdryck är kranvatten i en sportflaska. VM-final på TV. Kan livet bli bättre?



ZLAAAAAATAAAAAAAAAAAAAN!
Jag är så less på karln jag kräks upp min goda middag. Varje gång han lyckas peta in en boll i målet så jublar hela fotbollssverige utom jag. Nu har han gjort två mål och Inter har vunnit Serie A. Det första man ser på Aftonbladet, Expressen och  alla andra tidningar är frågor som "Är Zlatan världens bästa spelare?", "Vem är världens bästa spelare just nu?" (givet finns Zlatan med på listan och alla röstar på honom) m.m.
Han ÄR inte bra. Han spelar i ett bra lag med bra medspelare. Zlatan är världens mest överreklamerade spelare. Han rör sig inte utan litar på att de andra spelarna ger han fina passningar.
Ett annat störningsobjekt är att han, när han en gång i tiden skulle börja spela i landslaget, tvekade på att spela med Sverige utan istället kanske skulle spela för Kroatien eller vart f-n hans päron nu är ifrån. Där föll han i mitt aktieportfölj med väldans fart.
Nä nu är jag förbannad och mätt. Kanske ska ta en promenad och andas lite frisk luft.



Fac ut vivas.

massor

Nu är det mycket som händer.
Imorgon ska jag jobba på REX, eller det är en provdag som man brukar göra. Oftast är det ganska enkelt och bara visa framfötterna så ordnar det sig.
På lördagmorgon och eftermiddag ska jag hjälpa till på SkyddC när dom har garnisionens dag. Vi ska utföra ett moment då vi ska ta en byggnad och omhänderta några dumma personer. Sen kommer soldater från SkyddC att sanera hela byggnaden. Intressant.
På kvällen är det jobb på Plaza som gäller då nåt band har en releasefest för deras nya album. Såna fester brukar vara enkla att göra.
På söndag ska jag och några andra ut och köra bandvagn och öva kartläsning. Något som vi alla behöver.
Sen fick jag ett intressant mail idag från Systembolaget i Wasagallerian. Intervju där på tisdag eftermiddag. Vi får väl la se hur det går.





Heus, hic nos omnes in agmine sunt!

kulinaritik

Dagens kulinariska äventyr tar oss direkt till grisens inre. Potatis, pölsa och rödbetor. Kanon som dalkullorna säger. Har inte ätit det på hur länge som helst. Jag funderar lite på att köra husmanskost nu ett tag. Göra lite rotmos och fläskkorv medan Monica Zetterlund eller Robert Broberg krämas ut ur stereon är inte helt fy skam. Imorgon kanske jag ska göra ärtsoppa och pannkakor. Frågan lyder dock; Är det fusk med halvfabrikat? Från när är det inte fusk? Ska jag själv gå ut och dräpa grisen för att få tillgång till fläsk för ärtsoppan?

Dagens mode direkt från Milano lyder som följer: svarta kalsonger, en mörkblå t-shirt med texten "BEER - because you can´t solve the world´s problems over a spritzer" och ett par gråa intersportsockor. Helt inne enligt Sofi på Aftonbladet.




Caesar si viveret, ad remum dareris.

vuxen

Är det ett tecken på att man är vuxen när man sitter och planerar att göra en potatis och purjosoppa i kväll? Bara att planera något är i mina ögon stort. Måste förresten införskaffa en mixer så jag kan göra gazpacho i sommar. Eller finns det någon vänlig själ som har en extra och kan donera den till en fattig och hungrig student? Överlever inte utan gazpacho en sommar till. Önskar man kan köpa Alvalle gazpacho i affärerna.
Med en bra mixer kan jag också göra en kick-ass jordgubbsmargarita eller en superfräsh melondaquiri. Eller varför inte en hypad smoothie?
En av mina chefer från plutonen ringde idag och skrattade gott åt vad han hört om helgen. Ni kan bara gissa att cheferna har haft roligt åt mitt irrande igår. Som tur är kan jag också skratta åt det. Alltid lika kul att kunna glädja andra. Nästa gång är det jag som skrattar åt någon annan och så fungerar det.
Idag har jag även ont i benen och ena foten, men ikväll är det fotboll på schemat. Ingen minns en fegis som sagt var. Bit ihop och ta smärtan.





Fac ut vivas.

klassiskt

Sitter och ser på "young musicians 2008". Klassisk musik i dess toppform. Jag, som är metalfreak, älskar klassisk musik. Saken är som denna; jag är fascinerad av orkestern. Hur fantastiska soloartisterna än är, så kan jag inte sluta se skönheten i orkestern. Dessa fantastiska musiker spelar som om Ragnarök kommer att infinna sig imorgon. En stråkorkester är det inte mycket som kan spöa.
Ståfräs sa Gunde, gåshud säger jag!



Metal + Classic = Awesome!

orientering

Nu är jag hemma i stugvärmen efter helgens strapatser. Idag bjöd insatsplutonens instruktörer på orientering i terräng med hjälp av karta (av papper) och kompass. Vi skulle framrycka gruppvis. Fyra till stycket kontrollpunkter skulle upphittas i den mörka umeskogen. De kärva krigarna i 4.e grupp började dagen starkt genom att förflytta sig över en bro och sen in i skogen för att hitta första kontroll.
Nu börjar problemen.
För det första: Kartorna är från 1995 och det betyder att terrängen har ändrats avsevärt. Något vi bittert fick erfara mer än en gång. Vägar, som finns på kartan, existerar inte. Det som på kartan verkar vara småsly är nu mer eller mindre redwoodträd. Ingen förklaring behövs för att konstatera att det inte blir lätt.

För det andra: Det är varmt och all smält snö har översvämmat alla myrar, som redan innan var många och stora. Jag springer nästan ett maraton på en sandstrand än att knata runt i en massa myrar med packning. Fast lite charmigt är det om man tänker efter. Lite macho om inte annat.

För det tredje: En pansarknekt (stridsvagnschef) håller i karta och kompass. Ja, det är jag...........SUCK! Inte ens under lumpen fick vi leka med såna coola grejer som karta och kompass. Eller jag kommer inte i håg det. Redan ett par hundra meter in i skogen är jag vilse. Självklart ser jag fortfarande självsäker ut när jag leder gruppen över myr och sten, man ska inte tappa ansiktet. Min käre far brukar alltid säga att ett dåligt beslut är bättre än inget beslut alls. Jag kontemplerar huruvida min käre far någonsin har orienterat?! Hur som haver så misstänker min chef ganska snabbt att jag inte är riktigt hundra på att läsa karta och kompass.
Tyvärr är skadan redan skedd och jag blir förbannad på mig själv som trodde det skulle fungera. Men skam den som ger sig. Vi struntade efter ett par timmars irrande i att skita i första kontroll och bege oss mot numero dos i ordningen. Skönt, tänkte jag, nu slipper jag leda gruppen. ICKE! Jonas leder oss till andra kontroll beordrar chefen muntert. Det enda jag kunda replikera med var att gruppen verkligen måste älska att springa runt i myrar.
Men beskåda! Andra kontroll hittades! Stoltheten i Jonas hjärta går icke att ta miste på. Nu tog en annan över kartografiläsningen medan jag gjorde mig hemmastadd med en ryggsäck som extrapackning. Hellre en börda på ryggen än en börda på kartan som jag så filosofiskt brukar uttrycka mig. Jag börjar mer och mer tro på att muskeln (om den/dom nu existerar i/på min avslappnade kropp) är starkare än både pennan och svärdet. Svärdet, i detta fall AK4, användes aldrig av min grupp. Vi är kanske lite överfredliga av oss, fast vi är tunga vapengruppen. Nästa kompasskompis gick efter vägen och hittade kontrollpunkt numero tres relativt snabbt.
Till mitt försvar kan sägas följande: -Kära läsare och/eller jury. Mina kontrollpunkter låg djupt inne i den norrländska djungeln och i mina dagar inom Swea rikes och HM Knugens pansartrupper så existerade knappt kartor. Iaf inte pappersversionen. I stridsvagnen har vi en LSS (Lednings Stöd System, kallas även TCCS på engelska, se infogad bild). På den kan vagnschefen göra allt utan att ens behöva titta ut ur vagnen. Det finns kartor som visar var du befinner dig. Du kan även se var de andra vagnarna befinner sig och även var fienden finns. Den visar om och var vagnen har några skavanker. Den gör allt, det finns t.o.m. rykten att den lagar trerättersmiddagar, men det hann jag aldrig utforska. Så varför använda papperskarta och plastkompass när den gudomliga LSS:en existerar? Nu vet jag!
På briefingen efter övningen tryckte jag på att vi måste öva mer orientering, och alla höll med. De andra i gruppen sa att det skulle inte spela nån roll vem som höll i kompassen, det skulle ändå gått åt pipsvängen. Plutonchefen tycker såna övningar är tråkiga, men f-n det är nödvändigt.
Nu ska jag inte tråka ut er mer med mitt bla bla skitskog bla bla skitkompass bla bla m.m.

image41
Modulen ni ser till höger (med lyxig touchscreen) är den berömda LSS:en.
Till vänster är vagnschefens IR sikte. Resten orkar jag inte förklara nu.
Kanske senare.





Duc, sequere, aut de via decede.









explosion

Har fått kvällen ledig från övningar i skogen då vissa i plutonen skulle på nån tillställning. Jag stannar hemma och låter mina lungor, ben och övriga kroppsdelar få ta igen sig efter en krävande dag.
Övning i grupps storlek stod på schemat och det betyder träna fram- och tillbakaryckningar. Igen och igen och igen. Tempo, gassande sol, varm uniform, stridsutrustning, vapen m.m. gör inte saken lättare. Jag har denna övning blivit utnämnd till ställföreträdande gruppchef. Jag har lovat att vara hård men rättvis............eller inte. Jag hade hand om andra omgång i min grupp då chefen basar över första. Jag vet inte vad det är, men när svetten rinner, lungorna brinner och det sprutar mjälksyra i benen blir jag taggad. Jag trodde jag växt ifrån detta ungdomliga fenomen, men f-n den utmaningen fick mig att se rött och älska situationen. Fick dra ned lite på tempot efter ett tag då vissa inte orkade med. Det är inget som helst fel med det då vi mer eller mindre bara övade, men imorrn kommer det smälla i skogarna runt Umeå.
Ser verkligen fram emot det. Måste bara torka alla svettdränkta kläder.
Jag kanske inte är så dåligt vältränad trots allt. Underligt.



Ska jobba på REX på fredag. Lämnade mitt CV där i fredags och dom ringde 10min senare och ville att jag jobbar där i sommar. Nu är det givetvis bara en provkväll, men det brukar inte vara så svårt. Hoppas bara det går bra och jag kan stanna här i Umeå i sommar. Tom Cruise kan kyssa mig på stora sätesmuskeln, men det har jag alltid sagt. Jäkla skämt den där filmen "Cocktail". Om bartenderlivet bara vore så enkelt och glamoröst.



Just nu sitter jag och tar igen mig med lite psalmtoppen på TV. Inte imponerad. Thylle and the Lommra är miljarders gånger bättre. På TV är det sådär lagomt äckligt frireligiöst. Så var det inte på den gamla goda tiden. När man var och såg det live på Gålsjö bruk var det trevligt och mysigt. När man ser det på TV blir jag bara besvärad och sitter mest och skruvar på mig. Nu har ateisten fått sagt sitt. Klart schlutt!




Certe, toto, sentio nos in kansate non iam adesse.

skogen

Jaha, då åker jag ut till storskogen igen. Ännu en övning ska äga rum och jag är taggad som vanligt. Skriver mer sen när jag kommer hem igen.


Coito ergo sum.

legendarisk

Vet inte varför, men saknar Ernst Hugo Järegård nåt enormt. Han är den bäste genom tiderna inom svensk teater/film. Möjligtvis Allan Edwall kan slåss om tronen. Och sen får vi inte glömma allas våran egen John Elfström, ni vet han som spelade Åsa-Nisse.
På kvinnofronten hittar vi Julia Caesar. Vilken pondus! Sjunga kunde hon också. Vem kan glömma hennes klassiker "United states of ammmmääärrrrrrrikat"? Inte jag i alla fall.





Conlige suspectos semper habitos

succé

Idag gick jag resolut tillbaka till datorbutiken på Ålidhem för att en gång för alla införskaffa den korrekta kabeln jag behövde till skrivaren. Det slutade med att jag inte köpte en, men två olika kablar. Jag säger som min käre gruppchef: -"Bättre att ha och inte behöva, än att behöva och inte ha". Enkelt men genialt. Väl hemma testade jag en av kablarna. Och beskåda! Den fungerade klockrent. Så imorgon blir det att gå ner på stan och skaffa jobb. Jag är en obotlig optimist så det ser ljust ut. Hurra för mig!



Hockey VM är igång och även om intresset, både personligt och allmänt, är mer eller mindre ljummet så måste man ändå hålla på Sverige. Inte min flatmate som håller på Finland. Fråga mig inte varför för det är en lång historia.
Hursomhaver satt jag uppe igår natt och såg Sverige totalkrossa Frankrike med 9-0. Inte illa pinkat. Dock så var första period väldigt jämn som Frankrike vann skottstatistiken. Roligt att sen se hur det lossnade för svennarna. Nu ska jag se Ryssland - Danmark. Detta VM har än så länge varit fullt av skrällar. Tyskland krossade Slovakien. Finland vann nätt och jämnt mot Norge i sudden death. Skulle nu danskjävlarna, mot all förmodan, vinna mot Barbarossa så äter jag upp min älskade öl-plysch-hatt.
Nä nu kanske man ska ta fram hantlarna och idrotta lite själv. Ett småstort mirakel att jag inte har träningsvärk efter mitt fenomenala storspel i målet igår när vi spelade fotboll. Jag är het, men vänta bara tills jag har blivit av med den häringa smådryga förkylningen som jag dragits med och kan träna på allvar. Het blir hetare! Eller hur, Nicklas?



Valui ad satanam in computatrum meum invocandum.





uppgivet

Då är det bevisat att jag har tummen mitt i handen när det gäller datorer. Jag var och köpte en datorkabel idag så jag kan skriva ut mitt CV. Nu blev det bara så att det är fel jäkla kabel jag köpt. Jag ger upp. Jag vägrar åka iväg igen bara för en ynka kabel. En mycket viktig kabel dock, men ändå. Nu sitter jag här hemma på sofflocket och stirrar in i en vägg istället för att påta på mitt CV. Blir så jäkla less, men man kan bara skratta åt situationen.


Ne auderis delere orbem rigidum meum!

spännande

Har laddat ner ett videoeditingprogram och sitter och leker med det. Jag är rädd att jag kommer att fastna med det ett tag framöver. Tyvärr är det ett gratisprogram som jag vägrar betala för så det är nån jäkla text mitt i rutan. Jag ska ladda hem ett annat program så jag slipper texten. Hur som helst så hade jag tråkigt i höstas när jag bodde i studentkorridor, så jag filmade medans jag åkte inlines i korridoren. Har man inget annat att göra så blir det lätt så.
Är det förresten lagligt att sälja en printer/scanner/kopiator utan datorkabel? Måste ner imorrn och köpa en sådan. Blir bara så less på att behöva springa runt och leta. Ska söka jobb imorrn också, därav printern så jag kan skriva ut mitt enormt supergrymma CV...............................som min syster gjort. Hon kan hon. Har fått många värdefulla tips på jobb så det ser ut som jag stannar här i Umeå i sommar. Kommer bli mycket resande till Sundsvall, men det är jag beredd på och jag gnäller inte.






Fac me cocleario vomere!


oproffsigt

Sitter och ser på Extra Extra och Sofi fahrman (eller hur f-n det stavas) är gäst. Retar upp mig enormt på att det är ett litet inslag om henne när hon träffar diverse kändisar. Efter inslaget som bl.a. Robbie Williams är med i, säger hon om Robbie: -"Asså, han var så otroligt full så man fattar inte vad han sa". Detta ältar hon i c:a 30 sekunder. För helvete, Sofi! Du är så jäkla oprofessionell så det existerar inte. Man sitter inte i TV och säger sånt. Jag skiter i vem det är, men det skulle aldrig falla mig i att skryta om vilka fulla kändisar jag träffat, och jag har träffat en hel del.
Nä, skärpning! Sluta bete dig som en fjortis och väx upp. Jag vet att du är cool modereporter, men håll dig till det då och kommentera inte andras dryckesvanor i TV!
Jäklar nu steg blodtrycket igen. Inte alls bra.



Animadvertistine, ubicumque stes, fumum recta in faciem ferri?

sjuk

Jag är lite sjuk jag. Kanske det ändå blir en liten utgång ikväll, men jag lovar inget. Känner mig så där lagomt risig och orkeslös. Precis som man gör när influensan kryper sig närmare inpå livet. Kom på att jag har fotboll på måndag så jag kan absolut inte bli sjuk. Jag beordrar min kropp att slåss mot de onda bakterierna till döden! Ingen minns en fegis påminner jag min kropp om. Som tur är har jag inkallat förstärkning i form av Lemsip. Nu blir det pillerform då pulverversionen gör att jag blir världens mest deprimerade människovarelse.
Att gå på krogen är ändå jäkligt överskattat då en helkväll kan gå på runt 500 spänn i runda siffror. jäklar vad jag saknar London, Madrid och Barcelona där man inte behöver bränna halva lönen för att ha en trevlig kväll ute med polarna. 60-70 riksdaler för en öl är mer eller mindre skandal! Sen är det taxi + inträde + garderob. Nä då kryper jag hellre ned under täcket med en god bok och dricker lite Chai té med mjölk och kanel.
Kom hem imorse efter en vecka hos frugan i Sundsvall. Mycket trevligt som vanligt. Roligt att få träffa hennes föräldrar och se hur dom har det nere vid havet. Jag har aldrig varit en havsmänniska, men det är aldrig försent att ändra sig. Försökte hela tiden att känna den där speciella havsdoften, men skogsmänniska som jag är var det svårt. Åker ner dit så fort jag kan igen, men nu är det mycket med IP de närmaste veckorna.
Nä nu blir det handla mat och chilla lite. Ska smita undan från M och tjejen så de får äta i fred.




Furnulum pani nolo.

RSS 2.0